Tgrt Haber
04 Temmuz 2022 16:08 - Güncelleme : 04 Temmuz 2022 16:16

Hatay’ın Turizm Cenneti İskenderun’da gezilecek yerler listesi

İskenderun, tarihi değeri ve doğal güzellikleriyle Hatay’ın öne çıkan turizm destinasyonlarından biridir.

Hatay’ın Turizm Cenneti İskenderun’da gezilecek yerler listesi
iskenderun

Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı gibi pek çok medeniyetin merkezi olan bölge ayrıca Doğu Akdeniz ticaretinin önemli bir liman kenti olarak öne çıkmıştır. Doğal güzelliklere sahip coğrafyası ve zengin kültür mirasıyla İskenderun gezilecek yerler listesi bir hayli uzundur. Bu eşsiz destinasyon böylelikle yıl boyunca sayısız turisti ağırlamaktadır.

1.   İskenderun Körfezi

İskenderun Körfezi eşsiz sahiliyle Akdeniz Bölgesi’nde yer alan en büyük üçüncü büyük liman olarak bilinmektedir. Hatay ve Adana arasında en doğu nokta olarak öne çıkan körfez, keyifli bir sahil gezisi için en ideal yerdir. Turistler, İskenderun Körfezi’ndeki tekne gezileriyle de eşsiz bir deniz deneyimi yaşamaktadır.

2.   Alexandretta Antik Kenti

Alexandrette Antik Kenti’nin İskenderun’da geçmişinin MÖ 333 yılına kadar dayandığı bilinmektedir. Kentin Büyük İskender sayesinde kurulduğu düşünülmektedir. Bölgede yapılan kazı çalışmalarında bu bilgiyi kanıtlayacak şekilde Büyük İskender’e ait bir büst ortaya çıkarılmıştır. Geçmişte pek çok saldırı ve işgal yaşanan antik kentten günümüze fazla kalıntı ulaşamamış olsa da Alexandretta, tarihi gezi meraklısı turistlerin ilgi gösterdiği yerler arasındadır.

3.   Kinet Höyük

Kinet Höyük, İskenderun’da yaklaşık 33 dönümlük bir alanda bulunmaktadır. Antik kentte yapılan araştırmalar ve kazılar sonrasında pek çok ev kalıntısı ortaya çıkarılmıştır. Kinet Höyük, İskenderun’un geçmişini öğrenmek, o dönemin kalıntılarını incelemek isteyenlere keyifli bir tarihi gezi fırsatı sunmaktadır.

4.   Meryem Ana Havuzu

Meryem Ana Havuzu, İskenderun’da turistlerin ilgi gösterdiği bölgelerdendir. Doğal güzelliğiyle ilgi gören bölge yöre halkı tarafından Seydi ya da Meryem Ana Vadisi isimleri ile de bilinmektedir. Turistler bölgedeki sıcak ve soğuk suda keyifli vakit geçirmektedir. Dileyenler suda olta balıkçılığı da yapabilmektedir. Meryem Ana Havuzu’nun yer aldığı bölge, doğa gezileri ve açık hava sporları için de İskenderun’da en ideal alanlardan biridir.

5.   Gülcihan Plajı

Gülcihan Plajı, İskenderun’da keyifli bir deniz deneyimi yaşamak isteyen turistlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken yerlerin başında gelmektedir. Plajın uzunluğu 500, genişliği ise 50 metredir. Oldukça temiz denizinin ise sığ olduğu, bu özelliği ile çocuklu aileler ve yüzme bilmeyen kişiler için ideal olduğu bilinmektedir. Gülcihan Plajı, İskenderun’da özellikle yaz aylarında oldukça rağbet gören bir bölge olarak öne çıkmaktadır.

6.   Soğukoluk Yaylası

Soğukoluk Yaylası, İskenderun Körfezi’nin büyüleyici manzarasına karşı turistlere pek çok etkinlik yapma imkanı vermektedir. Doğal güzellikleriyle öne çıkan yayla temiz havasıyla ziyaretçiler tarafından doğa gezileri ve piknik için ziyaret edilmektedir. Soğukoluk Yaylası sevdikleriyle sakin ve huzurlu bir gün geçirmeyi dileyenlerin İskenderun’da rağbet ettiği bir destinasyondur.

7.   İskenderun Deniz Müzesi

İskenderun Deniz Müzesi, Türkiye’de yer alan  üçüncü deniz müzesi olarak öne çıkmaktadır. 2009 yılından bu yana faaliyet gösteren müze, 7 bölümden oluşmaktadır. İçerisinde Hatay’ın kurtuluşu, İskenderun ilçesinin tarihi ve denizcilik konusunda pek çok koleksiyon sergilenmektedir. İskenderun Deniz Müzesi, ilçede yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği yapılar arasında bulunmaktadır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...