Tgrt Haber
16 Nisan 2022 22:00 - Güncelleme : 02 May 2022 00:30

İDDEF'ten Ramazan harekatı: 40 ülkede yüzler böyle gülecek

Türk yardım kuruluşları dünya çapında bir hikayeye imza atıyor... Yüzleri güldüren, hayatlara dokunan yardım kuruluşlarından biri de İDDEF! Ramazan ayında Türkiye ve dünyanın dört bir yanında ‘İyilik Seninle’ sloganıyla yola çıkan kuruluş, Türkiye ile Afrika, Asya, Ortadoğu ve Balkanlar'da yer alan 40 ülkede ve 263 bölgede ihtiyaç sahiplerine ulaşacak.

Afrikalı bu çocuğun hikayesi, milyonlarcası ile aynı: Açlık, kıtlık... Ancak Türkiye'den bağış yapan binlerce kişiyle kesişen hikayesine gülen bir yüz de ekleniyor... O gülüş ise her şeye değiyor. İşte bu imkanı İDDEF gibi STK'larımız sağlıyor...
Afrikalı bu çocuğun hikayesi, milyonlarcası ile aynı: Açlık, kıtlık... Ancak Türkiye'den bağış yapan binlerce kişiyle kesişen hikayesine gülen bir yüz de ekleniyor... O gülüş ise her şeye değiyor. İşte bu imkanı İDDEF gibi STK'larımız sağlıyor...

İyilik ve barış ayı Ramazan'a kavuşan Müslümanlar, ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşuyor. Bir çok sivil toplum kuruluşu, iş adamları ya da vatandaşlar, yardım seferberliği ile dünyanın dört bir yanındaki muhtaçlara el uzatıyor. Afrika'da, Ortadoğu'da, Asya'da ve Türkiye'de milyonlarca kişinin yüzü bu yardımlarla gülüyor. Dünyanın başka ülkelerde en çok yardım faaliyeti yapan ükesi olan Türkiye'nin hakettiği bu gururun mimarları hiç şüphesiz Sivil Toplum Kuruluşları...

İDDEF yardım faaliyetleri için tıklayınız

Onlar dan biri de 2022 yılı Ramazan yardım kampanyasını 'İyilik Seninle' temasıyla gerçekleştiren İDDEF! Kuruluş, hayırseverlerin bağışladığı zekat, fitre, fidye, kumanya, iftar ve diğer yardımlar, Türkiye ile Afrika, Asya, Ortadoğu ve Balkanlar'daki ihtiyaç sahiplerine ve medreselerde eğitim gören öğrencilere teslim edecek.

İDDEF'ten Ramazan harekatı: 40 ülkede yüzler böyle gülecek

40 ÜLKE VE 263 BÖLGEDE YARDIM

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), Ramazan yardımı faaliyetleri kapsamında ‘İyilik Seninle’ sloganıyla Türkiye dahil 40 ülkede ve 263 bölgede çalışmalarını gerçekleştirecek. ‘İyilik seninle beraber her yerde’ diyerek ihtiyaç saliplerinin kapısını çalacak. İDDEF, Türkiye’den söz konusu ülke ve bölgelere giden ekiplerle Ramazan faaliyetlerini yürütecek. 

Kuruluş, iç savaş ve acil kriz bölgelerindeki çalışmalarına ağırlık verecek. Afganistan, Suriye, Etiyopya, Yemen, Lübnan ve Gazze’de başta gıda olmak üzere Ramazan ve diğer yardımlar ulaştırılacak. Dernek, tüm yıl yardımlarını sürdürdüğü Suriye’nin İdlib kentinde yaptırdığı briket ev ve çadırlarda kalan aileler ile Lübnan Arsal’daki Suriyeli mültecilere her gün sıcak yemek ile haftalık gıda yardımı yapıyor. Afrika kıtasının en fakir ülkelerinden olan Batı Afrika ülkesi Gine’de bulunan Mahmud Ustaosmanoğlu Külliyesi'nde ise her gün 3.000 bin kişiye iftar veriliyor. Engelli ve kimsesizlere de sıcak yemek ve su ulaştırılıyor. İç savaş ve kıtlığın şiddetle devam ettiği Etiyopya’da ise ihtiyaç sahiplerine yardımlar ulaştırılmaya devam ediyor.

Sadece gıda, su, ekmek, iftar yardımları değil, sözkonusu bölgelerde imar çalışmaları, su kuyusu açmak gibi hayati öneme sahip girişimler de İDDEF tarafından yürütülüyor. 

Ramazan’da inşası devam eden mescit, medrese ve camilerin açılışları yapılarak yeni eserlerin temelleri atılacak. Etiyopya gibi kriz bölgelerinde su kuyuları açılacak, Kur’an-ı Kerim hediye edilecek. İDDEF bu faaliyetleri şöyle özetledi: 

İDDEF'ten Ramazan harekatı: 40 ülkede yüzler böyle gülecek

“Ramazan ayında dünyanın dört bir köşesinde ümmet iftar sofraları kurarken 40 ülkede tüm medreselerimizde ve eğitim merkezlerimizde ücretsiz eğitim gören öğrencilerimizle her gün iftar sofralarında buluşacağız. Ramazan’ın en değerli emanetleri olan zekat, fitre ve fidye bağışlarını kardeşliğin pekişmesi, ümmet bilincinin kuvvetlenmesi temennisiyle mazlum coğrafyalardaki gerçek ihtiyaç sahiplerine ve öğrencilere teslim edeceğiz.”

İDDEF'ten Ramazan harekatı: 40 ülkede yüzler böyle gülecek

2021'DE HAYIR KERVANI NELER TAŞIDI?

İDDEF, geçen yıl da hayırseverlerin kumanya paketlerini, zekat, fitre, fidye, iftar ve bayramlık kıyafet bağışlarını Türkiye, Afrika, Asya, Orta Doğu ve Balkanlar'daki 40 ülke ve 150 bölgede eğitim gören öğrencilere ve ihtiyaç sahiplerine teslim etti. 51.270 aileye kumanya yardımı yapılırken 398 bin 850 kişiye ise iftar verildi. Suriye, Yemen, Gazze ve Bangladeş’teki Arakan’da 110 bin kişiye sıcak iftar yemeği ve kumanya yardımı dağıtılırken İdlib’deki briket evler ve çadırlarda kalan ailelere her gün sıcak yemek ve ekmek ile haftalık gıda yardımı yapıldı. Gazze’de 2.000 aileye kumanya, zekat, iftar ve bayramlık kıyafet dağıtımıyla birlikte 20 bin kişinin faydalanacağı su arıtma tesisini hizmete açtı. 


İDDEF'in Gazze'de açtırdığı su kuyusu...

Yemen’de engelli, mülteci ve yetim 4.000 aileye kumanya yardımı yapıldı ve iftarlık yemek ikram edildi. Gine’de her gün 2.500 kişilik iftar yemeği ikram edilerek Ramazan boyunca 75.000 bin kişi ümmet sofralarında buluşturuldu. Güney Afrika'daki Bo-Kaap Müslümanları için her gün iftar organizasyonu düzenlenip, evlere sıcak yemek dağıtımı yapılarak 10.000 kişilik yemek verilirken 25 ülkedeki tüm medreselerde ücretsiz eğitim gören öğrencilerle her gün iftar sofralarında bir araya gelindi. Afrika ve Asya bölgelerinde medrese, mescit ve yetimhane gibi 10 kalıcı eserin temelini atılırken temiz suya ulaşamayan bölgelerde 378 su kuyusu açılarak 1 milyon kişinin istifadesine sunuldu.

İDDEF'in bu hayır kervanına ortak olmak isteyenler "www.iddef.org" internet sitesi üzerinden ya da aşağıdaki linkten bilgi alabilir: 

TÜM DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...