Tgrt Haber
09 Nisan 2020 13:48

İftar yemeği menüsü 13 Ramazan iftar menüsü

On bir ayın sultanı Ramazan'ın gelişi ile beraber sofralar da bereketleniyor. Gerek sahur gerekse iftar için sevdiklerine lezzetli ve güzel yemek yapmak isteyen hanımlar ve beyler, en lezzetli menüleri araştırmaya başladı bile. Bu aramalarda, 'Bugün iftarda ne yemek pişirsem?' sorusuna yoğun bir şekilde cevap aranmaya başlıyor. İşte, 'Bugün ne yemek yapsam?' sorusuna cevap olarak sofralarınızda yapabileceğiniz en güzel iftar yemekleri sizler için hazırladığımız haberimizde...

İftar yemeği menüsü 13 Ramazan iftar menüsü
İftar yemeği menüsü 13 Ramazan iftar menüsü
  1. Tarhana çorbası
  2. Milföylü sultan kebabı
  3. Has tatlı (bir balkan tatlısı)

Tarhana çorbası

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tarhana
  • 5 su bardağı su
  • 1 diş orta boy sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası veya 2 yemek kaşığı domates püresi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

  1. Bir tencereye zeytinyağını alın ve biraz ısıttıktan sonra üzerine salçayı ekleyin ve biraz kavurun.
  2. Üzerine sarımsağı rendeleyin ve kavurun.
  3. Suyu ekleyin ve ardından tarhanayı ekleyerek karıştırın. Tarhanalar şişip çorba kıvam alana kadar karıştırarak kaynatın. Dilerseniz blender ile pürüzsüzleştirin dilerseniz de hazırladığınız şekilde servis yapabilirsiniz.

Milföylü sultan kebabı

Malzemeler

  • 10 adet milföy hamuru
  • Küçük küçük doğranmış 1 tane tavuk göğsü
  • 2 tane sivri biber
  • 1 tane soğan
  • 1 tane kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Birer çay kaşığı karabiber kimyon ve kırmızı toz biber

Üzeri için

  • 1 kase yoğurt isteğe göre sarımsak
  • 50 gram tereyağı ve kırmızı toz biber

Hazırlanışı

  1. İç harcı için bir tavaya sıvı yağı alın ve ısıtın.
  2. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı, biberleri ilave edip kavurun.
  3. Ardından tavuğu didin veya minik doğrayın ve tavaya ekleyerek kavurmaya devam edin.
  4. Salçayı ve baharatları da ekleyin ve kavurmaya devam edin. Ardından ocaktan alın.
  5. Milföyleri iki parmak aralıklarla kesin ve içine hazırladığınız tavuklu harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Pişirme kâğıdı ile 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika ruloları pişirin ve servis tabağına alın.
  6. Üzerine yoğurt ve yağ yakarak servis yapın.

Has tatlı

Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Un
  • 2 yumurta

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Hazırlanışı

  1. Tereyağı eritin ve üzerine sıvı yağı ilave edin. Kısığa yakın bir ocakta kalan işleme devam edin.
  2. Yoğurdu ve karbonatı ekleyin ve hızlıca karıştırın.
  3. Üzerine unu ekleyin yavaş yavaş. Bu şekilde kavurun. Kararmayacak asla yanmayacak ama bronz renkte bir un elde edeceksiniz. Kavurma işleminden sonra ocağı kapatın. Hamur biraz sert bir hamur elde edeceksiniz ama asla çok sert bir hamur olmayacak.
  4. Hamur hafif ılınınca üzerine yumurtaları ekleyerek hızlıca yoğurun. Bu kısımda çok iyi yoğrulması gerekiyor.
  5. İyice yoğrulan hamuru bir dikdörtgen fırın kabına elinizle bastırarak iyice yayın. Fırın kabını yağlamayı unutmayın. Küçük kareler halinde dilimleyin ve 150 derece 1 saate yakın pişirin.
  6. Şerbeti için tüm malzemeleri karıştırın ve şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynayan şerbeti orta ateşte 9 dakika kadar kaynatın. Sonra ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
  7. Pişen has tatlıyı fırından alın ve soğumaya bırakın.
  8. Soğuyan hamuru ve şerbeti buluşturun ve şerbeti iyice çekene kadar tatlınızı dinlendirin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...