Tgrt Haber
09 Nisan 2020 13:51

İftar yemeği menüsü 15 Ramazan iftar menüsü

On bir ayın sultanı Ramazan'ın gelişi ile beraber sofralar da bereketleniyor. Gerek sahur gerekse iftar için sevdiklerine lezzetli ve güzel yemek yapmak isteyen hanımlar ve beyler, en lezzetli menüleri araştırmaya başladı bile. Bu aramalarda, 'Bugün iftarda ne yemek pişirsem?' sorusuna yoğun bir şekilde cevap aranmaya başlıyor. İşte, 'Bugün ne yemek yapsam?' sorusuna cevap olarak sofralarınızda yapabileceğiniz en güzel iftar yemekleri sizler için hazırladığımız haberimizde,..

İftar yemeği menüsü 15 Ramazan iftar menüsü
İftar yemeği menüsü 15 Ramazan iftar menüsü
  1. Geleneksel tadıyla misafir sofralarının efsane çorbası
  2. Patates oturtma
  3. Nevzine tatlısı

Geleneksel tadıyla misafir sofralarının efsane çorbası

Malzemeler

  • 500 gram kuzu gerdan eti
  • 6 su bardağı su

Çorbanın terbiyesi için malzemeler

  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım adet taze sıkılmış limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı kırmızı tatlı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

Hazırlanışı

  1. Gerdan etinin yağları fazla ise onları temizleyin ve güzelce yıkayın. Bir tencereye gerdan etini alın ve üzerini geçecek miktarda su koyup kaynamaya bırakın. Üzerinde köpükler çıktıkça onları alın. Ocağın altı kısıkta olmalı.
  2. Diğer taraftan çorbanın terbiyesi için bir karıştırma kabına; 1 adet yumurta sarısını, yarım su bardağı yoğurdu, 2 yemek kaşığı unu alın ve iyice çırpın. Üzerine tuzu da ekleyin.
  3. Haşladığınız kuzu gerdan etinin, etlerini kemikten ayırın ve küçük ince uzun parçalara ayırın.
  4. Karıştırmak kabındaki terbiyeye, gerdan suyundan yarım kepçe alıp karıştırın. Ardından bir kepçe alın ve bir daha karıştırın ve terbiyeyi yavaş yavaş gerdan etlerini aldığınız tenceredeki suya ekleyin ve hızlı hızlı karıştırın. Etleri de ekleyin ve ardından kısık ateşte kıvam alana kadar kaynatın.
  5. Üzeri için 1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin ve üzerine yarım çay kaşığı kırmızı tatlı biber ve 1 tatlı kaşığı naneyi ekleyerek karıştırın.
  6. Yaktığınız tereyağı çorbaya ekleyin ve ardından çorbayı servis edin.

Tavada patates oturtma

Malzemeler

  • 3 adet iri patates
  • 200 gr. kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 demet maydanoz

Hazırlanışı

  1. Sıvı yağı, kıymayı, küp küp doğranmış soğanı, tuz ve karabiberi bir tavaya alın ve güzelce kavurun ve tavadan kıymaları bir tabağa boşaltın.
  2. Tavayı temizlemeniz eğerek olmadan hemen biraz ekleyip üzerine yarım cm kalınlığından dilimlediğiniz patatesi ekleyin.
  3. Üzerine kıymalı harçtan yarısı kadarını dökün.
  4. Tekrar patates dizin ve yeniden kıyma dökün.
  5. En üstüne bir kasede salçayı su ile açarak sulandırın ve bunu tavanın üzerine ilave edin. Yemeğin hizasına gelecek kadar salçalı su doldurun.
  6. Patatesler yumuşayana kadar kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin.

Nevzine tatlısı

Malzemeler

  • 125 gram oda ısısında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı tahin
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı orta dövülmüş ceviz

Şerbeti için

  • 2,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 damla limon suyu
  • Yarım su bardağı dut ya da üzüm pekmezi

Üzeri için;

  • Tahin
  • Yeşil toz fıstık

Hazırlanışı

  1. Şerbeti için olan su ve şekeri bir tencerede eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya bırakın.
  2. Kaynadığında üzerine limonu ekleyin ve 17 dakika kaynamaya bırakın.
  3. Şerbeti ocaktan alın ve üzerine pekmezi ekleyin. Karıştırın ve soğumaya bırakın.
  4. Hamuru için tereyağını bir karıştırma kabına alın ve üzerine sıvıyağı, sütü, tahini ve sirkeyi ilave edip tel çırpıcı ile iyice çırpın.
  5. Ardından üzerine kabartma tozunu, unu ekleyin. Yoğurun. Yumuşak bir havuç elde edene kadar yoğurun.
  6. 1 su bardağı cevizi hamura ekleyin ve cevizle hamur iyice bütünleşene kadar yoğurun. Kıyır bir hamur için unu arttırabilirsiniz.
  7. Hamuru büyük yağlanmış kare borcama güzelce yayın. Elinizle bastırıp düzleştirin. Sonra çatalla bastırarak çizikler atın.
  8. 190 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin.
  9. Piştikten sonra 2 dakika ılınması için izin verin.
  10. Soğuk şerbeti dilimlediğiniz tatlıya dökün.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...