• Piyasalar
  • down
    BIST 100
    105235
  • up
    USD
    6.8329
  • up
    EURO
    7.5939
  • up
    GBP
    8.4394
  • up
    Altın
    380.223
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 09.04.2020 - 13:57 Yorum : 0

İftar yemeği menüsü 20 Ramazan iftar menüsü

On bir ayın sultanı Ramazan'ın gelişi ile beraber sofralar da bereketleniyor. Gerek sahur gerekse iftar için sevdiklerine lezzetli ve güzel yemek yapmak isteyen hanımlar ve beyler, en lezzetli menüleri araştırmaya başladı bile. Bu aramalarda, 'Bugün iftarda ne yemek pişirsem?' sorusuna yoğun bir şekilde cevap aranmaya başlıyor. İşte, 'Bugün ne yemek yapsam?' sorusuna cevap olarak sofralarınızda yapabileceğiniz en güzel iftar yemekleri sizler için hazırladığımız haberimizde,..

İftar yemeği menüsü 20 Ramazan iftar menüsü
  1. Tutmaç çorbası
  2. Yağ mantısı
  3. Kadayıf tatlısı

Tutmaç çorbası

Malzemeler

  • 1 litre sıcak su
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı erişte
  • Tuz

Terbiyesi için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı yoğurt

Üzeri için;

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı nane

 

Hazırlanışı

  1. 1 litre sıcak suyu tencereye alın ve kaynatın.
  2. Kaynayan suya tuzu ekleyip karıştırın ve ardından 1 çay bardağı haşlanmış nohudu, 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimeği ve 1 çay bardağı erişteyi ekleyin. 20 dakika kadar, erişteler yumuşayıncaya kadar malzemeleri pişirin.
  3. Ayrı bir yerde, 1 yemek kaşığı unu, 1 adet yumurtanın sarısını ve 1,5 su bardağı yoğurdu bir kapta çırpın. Pürüzsüz hale gelen terbiyeye, kaynayan çorbadan bir kaşık alıp karıştırın. Ardından bir kaşık daha alıp tekrar çırpın ve bir kepçe alarak çırptıktan sonra, terbiyeyi, tencereye yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ekleyin.
  4. Bir tavaya 5 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin ve biraz ısınınca, 1 adet küp küp doğranmış soğanı ilave ederek kavurun.
  5. Pembeleşip, diriliğini kaybeden soğanların üzerine 1 tatlı kaşığı naneyi ekleyin ve karıştırın.
  6. Hazırladığınız, soğanlı sosu, çorba tenceresine ilave edin. 10 dakika daha kaynatın. Ardından servis yapabilirsiniz.

Yağ mantısı

Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 1 adet yumurta

İç harcı için;

  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber

Kızartmak için;

  • 3 su bardağı kızartma yağı

Sosu için;

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates püresi

Hazırlanışı

  1. İç harcı için kıymayı, soğanı ve baharatları bir kapta iyice yoğurun ve streç film ile üzerini kapatıp buzdolabında bekletin.
  2. Hamuru için unun 2,5 su bardağı kadarını yoğurma kabına alın ve üzerine; ılık sütü, mayayı, yoğurdu, tuzu ve yumurtayı ekleyerek iyice yoğurun. 40 dakika üzeri bezle kapalı olarak oda sıcaklığında bekletin.
  3. Hamuru, yuvarlak şekilde büyük fırın tepsisi boyutunda açın ve yukarıdan aşağıya doğru 2-3 parmak genişliğinde uzun uzun kesin. Sonra da büyük kareler olacak şekilde parçalara bölün ve hazırladığınız iç harçtan ortalarına yerleştirin. Bohça şeklinde kapatın.
  4. Kızgın yağda kızartın. Havlu kağıt üzerinde birkaç dakika yağı süzülene kadar bekletin.
  5. Sosu için tereyağını kızdırın ve domates püresini ilave edin.
  6. Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın ve ayrı servis kaplarına domatesli sosla ikisini alın. Yağ mantılarının yanında servis edin.

Kadayıf tatlısı

Küçük boy yuvarlak fırın kabı için kadayıf tatlısı tarifi

Malzemeler

  • 300 gram kadayıf
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 100 gram tereyağı

Şerbeti için malzemeler

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Hazırlanışı

  1. Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım. Kendi tatlınızı hangi ölçüde yapacaksanız bu ölçüye göre tarifi seçin ve ardından şekeri ve suyu bir tencereye alarak kaynamaya bırakın. Bu arada şeker eriyene kadar karıştırın.
  2. Kaynayan şerbetin üzerine birkaç damla limon damlatın. Birkaç dakika daha kaynatıp altını kapatarak soğumaya bırakın.
  3. Tereyağını bir tavada eritin. Bir miktar ılınmaya bırakın.
  4. Bu arada kadayıfları elinizle didin. Parçalayın. Çok fazla makas veya bıçak kullanmayın.
  5. Kadayıfların üzerine ılınmaya bıraktığınız tereyağını dökün ve karıştırın.
  6. Fırın kabınızı alın. Yağladığınız kadayıfları ikiye bölün. Fırın kabını çok az yağlayın ve ikiye ayırdığınız kadayıfların yarısını fırın kabına eşit olacak şekilde yayın. Üzerine elinizle iyice bastırın. Ne kadar çok bastırırsanız kadayıfınız o kadar güzel olacaktır.
  7. Üzerine tercihinize göre ceviz, Antep fıstığı veya fındık dökün.
  8. İç malzemesini serptikten sonra üzerine diğer yarım kadayıfları da alarak güzelce yerleştirin ve elinizle yine bastırın.
  9. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında, fırın teli kullanmadan fırın kabını, fırının direk üzerine koyun ve kontrollü olarak kadayıflarınız iyice renk alana kadar pişirin. Bu sizin fırınınızın ayarına göre değişecektir.
  10. Kızaran kadayıf tepsisini 10 dakika dinlendirin. İlk sıcaklığı çıksın. Ardından tatlıyı dilediğiniz gibi dilimleyin.
  11. Üzerine soğumaya bıraktığınız şerbeti yavaş yavaş dökün ve ardından şerbeti çekmesi için yarım saat kadar dinlenmeye bırakın ve üzerini süsleyip servis yapın.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber