Tgrt Haber

İftar yemeği menüsü 6 Ramazan iftar menüsü

09 Nisan 2020 13:33
İftar yemeği menüsü 6 Ramazan iftar menüsü
İftar yemeği menüsü 6 Ramazan iftar menüsü

On bir ayın sultanı Ramazan'ın gelişi ile beraber sofralar da bereketleniyor. Gerek sahur gerekse iftar için sevdiklerine lezzetli ve güzel yemek yapmak isteyen hanımlar ve beyler, en lezzetli menüleri araştırmaya başladı bile. Bu aramalarda, 'Bugün iftarda ne yemek pişirsem?' sorusuna yoğun bir şekilde cevap aranmaya başlıyor. İşte, 'Bugün ne yemek yapsam?' sorusuna cevap olarak sofralarınızda yapabileceğiniz en güzel iftar yemekleri sizler için hazırladığımız haberimizde,..

  1. Çeşmi nigar çorbası (bir Osmanlı yemeği)
  2. İslim kebabı
  3. Pirinç pilavı
  4. Cacık
  5. Kadayıflı muhallebi

 

Çeşmi nigar çorbası

Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı su
  • Tuz

Terbiyesi için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım limon suyu

 

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber

 

Hazırlanışı

  1. Mercimeği ve 5 su bardağı suyu bir tencereye alın yumuşayana kadar pişirin.
  2. Başka bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını ve sıvıyağı ısıtın ve üzerine ince ince doğradığınız soğanları ekleyip birkaç dakika kavurun.
  3. Üzerine 1 yemek kaşığı unu ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  4. Haşladığınız mercimeğin suyu ile hazırladığınız unlu karışımı bir tencerede birleştirin.
  5. Terbiyesi için, yumurta sarısını, yarım limon suyunu, sütü bir kaba alın ve iyice çırpın. Yavaş yavaş çorbaya ekleyim ve hızlı bir şekilde karıştırın. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.
  6. Üzerine nane, pul biber, salça ve tereyağı yakarak servis edin.

 

İslim kebabı

Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz, karabiber, kekik, kimyon ve nane

 

Üzeri için;

  • Domates ve biber dilimleri

 

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • Tuz

 

Hazırlanışı

  1. Patlıcanları alacalı soyun ve tuzlu suda yarım saat bekletin.
  2. Ardından patlıcanları kurutun, şeritler halinde dilimleyin ve dilerseniz yağda dilerseniz de bir fırça ile yağlayıp fırında kızartın. Fırında yapacaksanız 20 dakika yeterli olacaktır.
  3. Ardından bir kapta kıymayı, soğanı rendeleyerek, yumurtayı, galeta ve baharatları ekleyerek yoğurun ve köfteleri kızartın.
  4. Artı şeklinde üst üste koyduğunuz patlıcanların ortasına bir adet köfte koyup patlıcanların kenarlarını kapatın.
  5. En son biber ve domates ile kürdan yardımı ile hepsini birbirine sabitleyin.

 

Kadayıflı muhallebi

Malzemeler

  • 300-350 g kadar tel kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
  • Muhallebisi için:

 

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket sıvı krema (200ml)

 

Hazırlanışı

  1. Taze kadayıf aldıysanız bunları 2 saat buzlukta bekletin ve ince ince kıyın. Bir tavada tereyağını eritin ve üzerine kadayıfları ve şekeri alarak pembeleşene kadar kavurun. Üzerine cevizi de ilave edin ve biraz daha kavurun. Ardından bir tabağa alarak soğumaya bırakın.
  2. Muhallebi için krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye alın ve iyice karıştırın. Kıvam alan ve kaynayan muhallebinin altını kapatın ve 10 15 dakika kadar soğumaya bırakın. Ardından krema ve vanilyayı ekleyip 5 dakika kadar mikserle çırpın.
  3. 30 cm çapındaki bir borcam veya fırın kabına kadayıfların yarısını dökün ve düzgünce yayın. Üzerine muhallebinin tamamını dökün ve kalan kadayıfları da muhallebini üzerine serin.
  4. En az 4 saat kadar buzdolabında dinlendirin ve servis yapın.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...