• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    108097
  • down
    USD
    6.6997
  • up
    EURO
    7.508
  • up
    GBP
    8.4391
  • down
    Altın
    371.43
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 11.05.2020 - 21:31 Yorum : 0

İlginç sorular, İnsanların merak ettiği en ilginç sorular

İlginç, garip, tuhaf, enteresan... Şu an okuyacaklarınızı belki de ilk defa duyacaksınız! İnsanlar doğası gereği oldukça meraklıdırlar, işine yarayacaklarının yanında yaramayacak olan pek çok şeyi de merak eder.

İlginç sorular, İnsanların merak ettiği en ilginç sorular
  1. Neden kaşınırız? CEVAP: Vücudumuz böcek ısırığına karşı savunma mekanizması olarak geliştirdiği için, cildimiz hafif şekilde uyarılır.
  2. Puding kurşun geçirmez mi? CEVAP: Evet, puding içeriğindeki su ile karışmış nişasta nedeniyle ani darbelerde sertleşir.
  3. Ateşimiz çıktığında neden üşürüz? CEVAP: Vücudumuz kendi sıcaklığını yükselttiğinde ateşimiz çıkar. Tam bu esnada kişi terlemez veya kan basıncı yükselmezse üşür.
  4. Dünyanın en pahalı kitabı ne kadardır? CEVAP: Leonarda Da Vinci’nin hidrolik su ve bunun gibi bilimsel çalışmalarının el yazısıyla yazıldığı defterdir. Bunu 48,4 milyon dolara Bill Gates satın aldı.
  5. Soğan doğrarken neden ağlarız? CEVAP: Soğan doğradığımızda yayılan bir enzim nedeniyle gözlerimiz savunma olarak gözyaşı çıkartır.
  6. İran’da gözleri görmeyene ne denir? CEVAP: Kör demek ayıp olduğundan kalbi ile görüyor denir.
  7. Sigara tiryakisi olmak için kaç sigara içilir? CEVAP: İlk sigarayı içtikten sonra içmeye devam ettiğiniz takdirde kuvvetli bir bağımlılık bir yıl içinde tamamlanır.
  8. En uzun Türkçe kelime hangisidir? CEVAP: ‘’Muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklermizdenmişsinizcesine’’ kelimesidir.
  9. Bitkiler yaşlanır ve bu yüzden ölür mü? CEVAP: Bazı tür bitkiler çok uzun yıllar yaşayabilmektedir. Bu nedenle yaşlı bitkiler vardır.
  10. Halo nedir? CEVAP: Bir kişiyi ilk defa gördüğümüzde, biz de oluşan fikre göre diğer özelliklerinin tahmininde bulunmak.
  11. Yutulan sakız mideden çıkar mı? CEVAP: Sakız önce midede sindirilmeye çalışılır ancak başarılı olunamazsa birkaç gün içinde vücuttan atılır.
  12. Kendi kendine konuşmak delilik mi? CEVAP: hayır. Kendi kendine konuşmak sıkıntılı olunduğu durumlarda insanların rahatlamak için yaptığı bir davranıştır.
  13. Bibliyomani nedir? CEVAP: kitap satın alma hastalığına denir. Ayrıca okurlar.
  14. Erkeklerde selülit olur? CEVAP: Erkeklerde selülit bacaklarda olmaz. Boyun ve karın bölgelerinde nadiren görülür.
  15. Kuşlar ıslanmaz mı? CEVAP: Kuşlar, gagalarında meydana gelen bir tür yağı, tüylerine sürdüklerinde bu yağ nedeniyle tüyleri su tutmaz.
  16. Donkişotluk nedir? CEVAP: Gerek olmayan yerde kahramanlık yapmaya çalışmaya denir.
  17. Eşek arıları bal yapar mı? CEVAP: Hayır, sadece çiçek özlerini emerler ve çocuklarını beslerler.
  18. Evrenin en soğuk yeri neresi? CEVAP: Dünyadan 5 bin ışık yılı uzaklıkta olduğu tahmin edilen, Boomerang Nebula -272 derece ile evrenin en soğuk yeridir.
  19. Dijital fotoğraflar 100 yıl saklanır mı? CEVAP: Güneşten koruyarak cd de muhafaza edilirse veya kağıda basılırsa evet saklanır.
  20. Havaya su atsak buz olarak düşer mi? CEVAP: Bu işlem -30 derecede yapılırsa evet.
  21. OK (tamam) kelimesinin açılımı nedir? ‘All correct’ yani herşey yolunda kelimesinin bilerek komiklik için yanlış yazılarak ‘Oll Korrekt’ haline gelmesi ve bunun da Boston gazetelerinde yayınlanmasıyla tarihe geçti.
  22. Kusursuz bir şekilde görmek nasıl olur? CEVAP: Göz doktorlarının odalarında bulunan harfli tabloyu 6 metre uzaklıktan tamamını okuyabilen kişi kusursuz gören kişidir.
  23. Mikroplara başka mikrop bulaşır mı? CEVAP: Evet. Daha küçük mikroplarda bunlara bulaşır.
  24. Balıklar su içer mi? CEVAP: Evet içer.
  25. Kelebek etkisi nedir? CEVAP: Küçük verilerin büyük sonuçlar meydana getirmesine denir.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber