Tgrt Haber
24 Ocak 2020 11:25

İmam bayıldı tarifi, İmam bayıldı nasıl yapılır, En kolay imam bayıldı tarifi

Karnıyarığın, kıyma yerine bol soğanlı ve sarımsaklı o enfes tadına siz de bayılacaksınız. Adı gibi kendisi de efsane olan bu eski milli yemeğimizi evlerinizde yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.

İmam bayıldı tarifi, İmam bayıldı nasıl yapılır, En kolay imam bayıldı tarifi
İmam bayıldı tarifi, İmam bayıldı nasıl yapılır, En kolay imam bayıldı tarifi,

Karnıyarığın, kıyma yerine bol soğanlı ve sarımsaklı o enfes tadına siz de bayılacaksınız. Adı gibi kendisi de efsane olan bu eski milli yemeğimizi evlerinizde yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.

Dillere pelesenk olmuş ismi ve harika lezzeti ile imam bayıldı tarifi

Malzemeler

  • 4 adet orta boy
  • Etli patlıcan
  • 3 adet büyük boy kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 adet orta boy yeşil biber
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Patlıcanları kızartmak için:
  • 2 su bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı

  1. 4 adet orta boy patlıcanın kabuklarını soyun. Tuzlu suda yarım saat bekletin.
  2. 3 adet kuru soğanı, ince piyazlık olacak şekilde doğrayın. Aynı şekilde 4 diş sarımsağında kabuklarını soyarak uzun uzun doğrayın.
  3. 3 adet yeşil biberi güzelce yıkayın ve ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarttıktan sonra yarım ay şeklinde doğrayın.
  4. 3 adet domatesin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.  
  5. Bir demet maydanozun dörtte birini de güzelce yıkayıp minik minik doğrayın.
  6. Şimdi soğanlı iç harcı hazırlamaya başlayalım; bir tavaya zeytinyağını alın ve ısıtın. Üzerine piyazlık doğradığınız soğanları ve sarımsağı ekleyin ve dirilikleri gidene kadar soteleyin.
  7. Yarım ay şeklindeki yeşil biberleri de ekleyin ve biraz daha kavurun.
  8. Sonra üzerine küpler halindeki domatesleri ve 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyerek karıştırın. Üzerine yarım çay kaşığı tuzu, ¼ çay kaşığı karabiberi ve 1 çay kaşığı toz şekeri ekleyin karıştırın.
  9. 1 su bardağı sıcak suyunu da ilave ederek karıştırıp 5 dakika kadar yani suyunu tamamen çekene kadar pişirin.
  10. Harcı suyunu çektikten sonra üzerine incecik kıydığınız maydanozları ilave edip harcınızı ılınmaya bırakın.
  11. Tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları ortadan ikiye bölün ve kızartın veya patlıcanları olduğu gibi her yerini bir fırça ile yağlayıp, bir tarafınıza kesik atarak, 200 derece fırında 20 ila 30 dakika arasında pişirerek hazırlayın.
  12. Patlıcanların ortalarını kaşık ile iyice ezin ve hazırladığınız iç harçtan buralara doldurun.
  13. Bir kâse de az miktarda salça ile sıcak suyu karıştırın. Bu suyu tencerenin dibine dökün.
  14. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
  15. Fırından çıkarttığınız imam bayıldı patlıcanlarınızı, ılık olarak servis yapın.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...