Tgrt Haber
16 Ağustos 2018 14:17

Implant diş uygulaması diş implantı nedir nasıl uygulanır

İmplant diş uygulaması modern tıp da yerini çoktan almış bulunmakta. İmplant uygulaması 18 yaşını doldurmuş herkese uygulanabilmekte. İmplant uygulamasına baktığımızda titanyum içerikli adeta bir kök görevi gören vidaların çenede boş kalan yerlere yerleştirilip bir diş oluşturma uygulamasıdır.

Implant diş uygulaması diş implantı nedir nasıl uygulanır
implant,diş

Hangi durumlarda Implant uygulaması gerekir?

Kendi dişlerimizi zaman içerisinde farklı sebeplerden dolayı kaybedebiliriz. Bu sebepler çürükler, diş kırılmaları, yanlış uygulanmış bir tedavi gibi nedenlere dayanıyor olabilir. Kurtarılması mümkün olmayan kaybedilen bu dişler yerine kişinin yeme içmesini kolaylaştırmak adına kaplama, takma diş veya çıtçıt tarzı yapay diş uygulamaları yapılmakta. Son zamanlarda adını sıkça duyar olduğumuz bütün bu uygulamalardan daha etkili ve kullanışlı olduğu söylenen kişiye sanki kendi dişiymiş hissi ve görünümü veren implant tedavisi uygulanmakta.

Implant diş kimler yaptırabilir?

İmplant diş uygulaması modern tıp da yerini çoktan almış bulunmakta. İmplant uygulaması 18 yaşını doldurmuş herkese uygulanabilmekte. İmplant uygulamasına baktığımızda titanyum içerikli adeta bir kök görevi gören vidaların çenede boş kalan yerlere yerleştirilip bir diş oluşturma uygulamasıdır. Son zamanda oldukça tercih edilen bu uygulama hem estetik hem de işlevsel olarak oldukça başarılı sonuçlar vermektedir.

Implant diş kaplama veya takma diş uygulamasına göre avantajları nelerdir?

Kaplama veya takma diş uygulamalarında sağlam olan dişlerde farklı uygulamalara bir daha kullanılmaz hale gelmekteydi. İmplant uygulamasının en avantajlı yanı yalnız eksik olan diş boşluğuna yapıldığı için diğer dişlerin hiçbir şekilde bu uygulamadan etkilenmemesi. Diğer uygulamalara göre bir diğer artısı ise diğer takma diş ve ya kaplama uygulamalarına oranla daha uzun ömürlü ve daha kullanışlı olması.

Implant uygulaması ağrı ve acı verir mi?

İmplant uygulaması lokal anestezi altında yapıldığı için hiçbir şekilde işlem sırasında ağrı ve acı hissedilmez. İmplant uygulamasında devam eden süreç implant ile kemiğin birbirine iyice kaynamasıdır.  Doktorunuzun uygun gördüğü diğer muayene seansınıza kadar hafif şişlik ve ödem görülmesi normal bir durumdur. Sizin yapmanız gereken tedaviyi uygulayacak hekimi iyice araştırıp gerekli bilgileri alarak hekiminize güvenmek olacaktır. Aklınıza takılan bütün sorularınızı hekiminize sormayı ihmal etmemelisiniz.

Implant ömrü ne kadardır ? 

Yaptırmış olduğunuz implantları 25-30 yıl kadar uzun yıllarca kullanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken şey ağız temizliğine ve bakımına özen göstermek. Hekiminizin önerdiği rutin temizleme yöntemlerinin dışındaki ağız temizlik yöntemlerini düzenli olarak uygulamalısınız. İhmal etmemeniz gereken bir diğer konuda kontrollerinizi aksatmadan ilk 2 sene 6 ayda bir daha sonrasında yılda 1 kere düzenli kontrollerinizi yaptırmaktır. Tedavinin başarılı sonucunun devam etmesi açısından kontroller çok önemlidir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...