Tgrt Haber
29 Kasım 2016 10:39 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:50

İstanbul'da kar yağışı başladı mı? Okullar tatil mi kar nerelerda yağıyor | Son dakika haberleri

Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı geldi. İstanbulluların özellikle de öğrencilerin merak ettiği kar ne zaman yağacak sorusu.İstanbul'da yoğun kar yağışı sonrası ulaşımın güçleşmesi her yıl olduğu gibi bu sene de öğrencileri kar tatili araştırmalarına itecek. Çalışan bireyler ise İstanbul'da kar ne zaman yağacak sorusu ile olası bir olumsuzluğun önüne geçmeye çalışacak. Peki İstanbul'da kar yağışı başladı mı? Kar ne zaman yağacak? İşte merak edilen tüm detaylar haberimizde.

İstanbul'da kar yağışı başladı mı? Okullar tatil mi kar nerelerda yağıyor | Son dakika haberleri
istanbul,kar,İstanbulda kar yağışı başladı mı,Kar ne zaman yağacak,yurtta hava durumu,kar başladı mı,meteoroloji,son dakika haberleri,

Yurtta havalar gitgide soğumaya başladı, Meyeoroloji'den uyarılar gelmeye başladı bile. İstanbul'da şu saatlerde sağanak yağmur devam ediyor. Sabah iş ve okullara gitmek için yola çıkanları yağmurun yanı sıra trafik yoğunluğu karşıladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin trafik yoğunluk haritası sabah saatlerinde yüzde 71'i gösterdi.Peki İstanbul'da kar yağışı başladı mı?  Kar ne zaman yağacak? İşte merak edilen tüm detaylar haberimizde

İSTANBUL'DA SULU KAR BAŞLADI

İstanbul'da beklenen kar yağışı Kartal'da başladı. Kartal Aydos Mevkii'nde başlayan sulu kar yağışının yer yer etkili olduğu görüldü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi tarafından dün yapılan açıklamada gece saatlerinde sulu kar yağışı beklendiği ifade edilmişti. Yapılan açıklamanın ardından sabah saatlerinde Kartal Aydos Mevkii'nde sulu kar yağışı başladı.

YETKİLİLERDEN UYARI ÜSTÜNE UYARI GELDİ

Vatandaşlar dikkat! İstanbul'da dün sabah saatlerinde başlayan ve gece etkisini artıran yağmur halen devam ediyor. Yetkililer trafiğe çıkacak olan İstanbulluları aşırı hız yapmamaları konusunda uyarıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısına göre İstanbul'da etkili olan yağışlar bugün sabah saatlerine kadar devam edecek. Gece boyu devam eden yağışlar nedeniyle bir çok ilde çok sayıda ev ve işlerini su bastı. Bayrampaşa'da bulunan 15 Temmuz Demokrasi Otogarı yakınındaki alt geçidi su bastı. Otogara girişine giden araçların da kullandığı alt geçit kullanılamaz hale geldi. Bildirilmesi üzerine polis, itfaiye ve belediye görevlileri sevk edildi. Trafiğe kapatılan alt geçide doğru gelen araçlar, alternatif yollara yönlendiriliyor. İtfaiye ekiplerinin alt geçitteki su tahliyesi devam ediyor.

AKOM UYARDI: İSTANBUL'DA GECE SULU KAR BEKLENİYOR

İstanbul'da kar yağışı başladı mı? Okullar tatil mi kar nerelerda yağıyor | Son dakika haberleri

AKOM, İstanbul'da gece sulu kar beklendiğini açıkladı. Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) İstanbul'daki hava durumuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Şiddetli soğuk hava bugün iyice kendini hissettirecek. Bugün yağmur, ara ara dolu şekilde yağacak. Gece sulu kar bekleniyor" denildi.

TOPLU TAŞIMA KULLANIN UYARISI

CNN Türk'ün haberine göre;  Yetkililer sabah 10.00'a kadar devam etmesi beklenen yağış konusunda İstanbulluları uyardı. Özellikle trafiğe çıkacak olan vatandaşları uyaran yetkililer yollardaki su birikintilerine dikkat edilmesi gerektiğini belirterek kesinlikle hız yapmamaları konusunda uyarıyor. Yetkililer, İstanbul'da yoğun bir trafik beklenirken vatandaşları toplu taşıma kullanma konusunda da duyarlı davranmalarını istiyor.

KIRKLARELİ'NİN YÜKSEK KESİMLERİNDE KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Balkanlardan gelen soğuk havanın etkisi altına giren  Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı ve fırtına, hayatı olumsuz  etkiliyor. Yağış ve fırtına özellikle Kofçaz ve Demirköy ilçelerinde  etkisini  gösteriyor. Kar kalınlığı Demirköy ilçesinin Mahyatepe mevkisinde 3 santimetre,  Kofçaz ilçesinde ise 2 santimetreye ulaştı. Hava sıcaklığının 1 derece olduğu Kofçaz ilçesinde yolda buzlanmalar  görülüyor. Fırtına nedeniyle de birçok ağaç devrildi.Karayolları 15'inci Şube Şefliği ekipleri, bu bölgelerde trafikte  aksamalar yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor. 
Bölgedeki kar yağışının gün boyu devam etmesi bekleniyor.
Kofçaz ilçesinde vatandaşlar, işlerine gidebilmek için otomobillerinin  üzerindeki kar birikintilerini temizledi. Mevsimin ilk kar yağışı nedeniyle  sabahın erken saatinde sürprizle karşılaşan vatandaşlardan bazıları yağışa  hazırlıksız yakalandı.

5 İL İÇİN KAR VE SOĞUK HAVA UYARISI

Sivas, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat'ta çarşamba için kar yağışı ve soğuk hava uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, çarşamba günü Sivas, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat'ta kar yağışı ve soğuk hava bekleniyor.

İstanbul'da kar yağışı başladı mı? Okullar tatil mi kar nerelerda yağıyor | Son dakika haberleri

Bölge genelinde 1 Aralık Perşembe günü de hafif kar yağışı etkili olacak. Kar yağışının cuma güne öğle saatlerine kadar devam etmesi tahmin ediliyor.

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığının ise kar yağışı ile hissedilir derecede düşeceği, 8-10 derece azalarak normalin altına düşeceği belirtildi.

Sivas, Kayseri ve Yozgat'ın doğu ilçelerinde çarşamba günü güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar, perşembe günü ise bölge genelinde kuzeyli yönlerden orta kuvvetli rüzgarın etkili olacağı ifade edilen açıklamada, yetkililerden ve vatandaşlardan soba ve doğalgaz kaynaklı karbonmonoksit zehirlenmelerine, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayına karşı dikkatli olmaları istendi.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI MI? KAR NE ZAMAN YAĞACAK

Kar yağışının başlayacağı tarih İstanbul'da merakla bekleniyor. Yağışların başlamasıyla birlikte şehrin akışında yaşanacak problemler endişeyle beklenirken, öğrencilerin kar tatili merakı her sene olduğu gibi bu yıl da devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, soğuk hava dalgasının 27 Kasım Pazar günü başlayacağı, 29 Kasım Salı günü ise kuzeybatıdan gelecek olan soğuk havanın, vatandaşları ikinci bir etkiye daha maruz bırakacağı aktarıldı. İstanbul'daki kar yağışının ise 30 Kasım Çarşamba günü yağmurla karışık olacağı bildirildi.

KAR VE KARLA KARIŞIK YAĞMUR

Soğuk havayla birlikte, özellikle 30 Kasım Çarşamba ve 1 Aralık Perşembe günleri yurdun kuzeybatı, iç ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışların görüleceği tahmin ediliyor.Hava sıcaklıklarının salı günü yurdun kuzeybatısından başlayarak zamanla iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına ineceği öngörülüyor.

KAR YAĞIŞI SALI GÜNÜ BAŞLIYOR

Meteorolojik tahminlere göre yarın, yurtta yağış beklenmezken, kuzey kesimler parçalı bulutlu, diğer yerler ise az bulutlu ve açık geçecek.Pazar günü batı kesimler parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Marmara'nın batısı ve kıyı Ege yağmur ve sağanak yağışlı olacak. Yağışların, Çanakkale ile Balıkesir'in batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Pazartesi günü, yurdun batısında görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur şeklindeki yağışlar, kuzey ve kıyı Ege ile Marmara'da yerel olarak kuvvetli olacak. Rüzgar, batı kesimlerde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esecek.

İstanbul'da kar yağışı başladı mı? Okullar tatil mi kar nerelerda yağıyor | Son dakika haberleri

Salı günü, iç ve batı bölgelerde görülecek yağışlar, kuzeybatı kesimlerde zamanla karla karışık yağmur ve kar şekline dön?üşecek. Rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey, iç ve güney kesimlerde güney yönlerden kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

ÇARŞAMBA, PERŞEMBE...

Çarşamba ve perşembe günleri ise kuzeybatı, iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışları görülecek.Hissedilir derecede sıcaklık azalmasının sebep olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması, meteorolojik tahmin ve uyarıları takip etmesi gerektiği kaydedildi. Çarşamba günü Ankara, Sivas, Bolu, Eskişehir, Kütahya, Niğde, Aksaray, Afyonkarahisar, Ardahan, Kastamonu, Çankırı, Niğde, Karaman, Isparta gibi çok sayıda ilde kar yağışı görülecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...