Tgrt Haber
13 Kasım 2019 17:19

İzmir köfte tarifi ve İzmir köfte yapımı, İzmir köfte nasıl yapılır, Kolay İzmir köfte yapılışı

Yiyenlerin tam puan verdiği, tam kıvamında, tam lezzetinde, gerçek bir İzmir köfte tarifi ile güzel bir tarif hazırladık. umarız deneyen herkes çok beğenir.

İzmir köfte tarifi ve İzmir köfte yapımı, İzmir köfte nasıl yapılır, Kolay İzmir köfte yapılışı
İzmir köfte tarifi ve İzmir köfte yapımı, İzmir köfte nasıl yapılır,

Yiyenlerin tam puan verdiği, tam kıvamında, tam lezzetinde, gerçek bir İzmir köfte tarifi ile güzel bir tarif hazırladık. umarız deneyen herkes çok beğenir.

Tam kıvamında gerçek bir İzmir köfte tarifi
Malzemeler

•    4 adet domates
•    4 – 5 adet patates
•    3 adet çarliston biber
•    1 tatlı kaşığı salça
Köfte için;
•    500 Gram az yağlı kıyma
•    1,5 Su bardağı bayat ekmek içi
•    1 Adet yumurta
•    1 adet kuru soğan
•    Yarım demet maydanoz
•    Dilediğiniz kadar karabiber, kekik, pul biber ve tuz
Kızartmak için;
•    Sıvı yağ
Hazırlanışı
1.    Bayat ekmeğin içini rondodan geçirin.
2.    Soğanı rendeleyin veya onu da rondodan geçirin.
3.    Bir karıştırma kabına, rondodan geçirdiğiniz soğanı, ekmeği ve bunların üzerine yumurtayı, küçük küçük doğradığınız maydanozu, baharatları ve kıymayı ekleyip iyice yoğurun. Bu işin püf noktası iyi yoğurmaktır.
4.    Hazırladığınız köfte karışımından parmak uzunluğundan ince ve uzun olacak şekilde köfteler yapın ve dinlenmesi için bir tabağa alın.
5.    Bu arada patatesleri aynı elma dilimler gibi dilimleyin. Buradaki püf noktası ise; patatesleri köftelerin büyüklüğünde ayarlamanız yemeğinizin daha güzel görünmesini sağlayacaktır.
6.    Kızartmak için olan sıvı yağı bir kızartma tavasına alın biraz ısıttıktan sonra öncelikle dilimlediğiniz patatesleri sonrasında ise köfteleri az kızartıyoruz. Tamamen pişirmeye çalışmayın. Buradaki püf nokta, köfte ve patateslerin kızarmadan tavadan alınmasıdır.
7.    Bir fırın tepsisine bir patates ve bir köfte olacak şekilde dizin.
8.    Bir sos tenceresine, 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ alın ve salçayı da üzerine ekleyip salçanın kokusu gidene kadar kavurun.
9.    Üzerine domateslerden 3 tanesini rendeleyin ve 10 dakika kadar pişirin. Üzerine tuzu ve kekiği de ekleyip karıştırdıktan sonra bir dakika kadar daha ocakta tutup, altını kapatın.
10.    Hazırladığınız sosu, fırın tepsisine dizdiğiniz köfte ve patateslerin üzerine dökün. Tüm köfte ve patateslere denk gelmesini sağlayın ki fırında kuruyanlar olmasın.
11.    Fırın tepsisinin üzerine domatesleri domateslerden ayırdığınız bir adet domatesi dilimleyin ve sıralayın. Biberlerinde içlerini temizledikten sonra domatesler gibi tepsiye sıralanmasını sağlayın.
12.    En son olarak fırın tepsisinin kenarından bir çay bardağı sıcak suyu yavaşça dökün.
13.    Önceden ısıtılmış fırın tepsisinde, fırınınızın pişirme hızına göre 40 dakikadan 1 saate kadar bir süre içinde pişecektir, pişmesini sağlayın.
14.    İlk yarım saatten sonra fırının kapağını açıp, hazırladığınız sostan biraz daha ilave edin ki bu sos ile yemeğiniz daha da lezzetli olsun.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...