Tgrt Haber
09 Aralık 2019 14:23

Kalburabastı nasıl yapılır, Kalburabastı yapımı ve en kolay kalburabastı tarifi

Geleneksel tatlılarımızın başında gelen kalburabastı tatlısı hem ağızlarda dağılan yapısı hem de şerbeti ile damakları şenlendirmektedir. Püf noktaları ile bu geleneksel tatlıyı herkes evinde kolaylıkla yapabilir.

Kalburabastı nasıl yapılır, Kalburabastı yapımı ve en kolay kalburabastı tarifi
Kalburabastı nasıl yapılır, Kalburabastı yapımı ve en kolay kalburabastı tarifi,

Geleneksel tatlılarımızın başında gelen kalburabastı tatlısı hem ağızlarda dağılan yapısı hem de şerbeti ile damakları şenlendirmektedir. Püf noktaları ile bu geleneksel tatlıyı herkes evinde kolaylıkla yapabilir.

Kalburabastı tatlısı püf noktaları

  1. Kalburabastının hamurunu hazırlamaya başlamadan önce şerbetini hazırlayarak, hamurun pişme süresinde şerbetinin tamamen soğumasını sağlamak gerekmektedir. Buna bağlı olarak fırından çıkan hamurlarınızın ilk harı çıktıktan sonra soğuk şerbet ile buluştuğunda hamur olmayarak diri kalacak ve bu şekilde şerbeti içine emecektir.
  2. Tüm malzemeleri en az 20 dakika önce oda sıcaklığında bırakmayı sakın unutmayın.

Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 3,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 su bardağı ceviz içi

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

 

Üzeri için

  • Antep fıstığı

Hazırlanışı

  1. Önce bir tencereye 2 su bardağı toz şekeri ve 3 su bardağı suyu alın ve şeker eriyene kadar karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynayan suya limonu damlatın ve 5 dakika kadar daha kaynatıp altını kapatarak soğuması için bir yere bırakın.
  2. 125 gram tereyağını, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 su bardağı sütü, 2 yemek kaşığı irmiği, 1 yemek kaşığı yoğurdu ve 3,5 su bardağının bir kısmını bir karıştırma kabına alın.
  3. Üzerine karıştırdıkça unun tamamını ilave edin ve yoğurmaya başlayın.
  4. 1 paket kabartma tozunun da hamura ekleyerek 5 dakika elinizle yoğurun.
  5. Üzerini streç film ile kapatın ve 20 dakika buzdolabında bekletip dinlendirin.
  6. Yarım su bardağı cevizi büyük kalacak şekilde çok az ufalayın.
  7. Dinlendirdiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve tırtık yapabileceğiniz bir silikon taban üzerinde elinizle bastırarak yuvarlak bir şekilde açın.
  8. Açtığınız hamurun ortasına cevizden bir tatlı kaşığı koyup hamurun iki tarafını kruvaze olacak şekilde üst üste kapatın. Uçlarını birleştirerek kapatın.
  9. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip kalburabastıların birleşme tarafları alta gelecek şekilde sıralayın. Birbirine çok yakın olmasınlar.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
  11. Tepsiyi fırından çıkartın ve dilerseniz aynı tepside dilerseniz de kalburabastılarınızı daha dar bir kaba koyarak ilk harı çıktıktan sonra soğuttuğunuz şerbeti üzerine dökün.
  12. Şerbeti içine çekene kadar yarım saat gibi bir süre bekletip üzerini antep fıstığı ile süsleyin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...