Tgrt Haber
29 Ocak 2020 13:38

Kandil simidi tarifi, Kandil simidi nasıl yapılır, kandil simidi yapımı ve hazırlanışı

Evde simit de mi yapılır demeyin. Bu simit tarifi ile fırından aldığınız kandil simidinden ayırt edilemeyen kandil simitleri hazırlayabilirsiniz. Hem kendi mutfağınızda pişen hem de dilediğiniz gibi çeşitlendirebileceğiniz nefis bir simit tarifidir. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederiz. Ağızlarda dağılan bu nefis tarif için makalemizi okumaya devam ediniz.

Kandil simidi tarifi, Kandil simidi nasıl yapılır, kandil simidi yapımı ve hazırlanışı
Kandil simidi tarifi, Kandil simidi nasıl yapılır, kandil simidi yapımı ve hazırlanışı,

Evde simit de mi yapılır demeyin. Bu simit tarifi ile fırından aldığınız kandil simidinden ayırt edilemeyen kandil simitleri hazırlayabilirsiniz. Hem kendi mutfağınızda pişen hem de dilediğiniz gibi çeşitlendirebileceğiniz nefis bir simit tarifidir. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederiz. Ağızlarda dağılan bu nefis tarif için makalemizi okumaya devam ediniz.

Kandil simidine o nefis tadını ve kokusunu veren mahlep baharatıdır. Mahlepli sevmeyenler, mahlep kullanmadan da aynı simidi mahlepsiz olarak hazırlayabilir.

Hamurunuz ayrıca katı veya daha yumuşak olabilir. Bu bakımdan unu mutlaka kontrollü bir şekilde eklemeniz gerekmektedir.

Deneyenlerin Bayıldığı Evde Nefis Kandil Simidi Tarifi

Malzemeler

  • 1 büyük boy çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket tereyağı (125 gr)
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 tane yumurta (akları üzeri için kullanılacak)
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 ila 5 su bardağı un

Üzeri için

  • Yumurta akı
  • Bolca susam

Hazırlanışı

  1. Bir karıştırma kabına, 2 adet yumurtanın sarılarını alın üzerine 1 büyük boy sıvıyağı ve yarım paket yani 125 gram tereyağını, 1 paket kabartma tozunu, 1 çorba kaşığı yoğurdu, 1 tatlı kaşığı tuzu, 1 çorba kaşığı toz şekeri ve 1 tatlı kaşığı mahlebi ilave edin.
  2. 3 ila 5 su bardağı arası unu yavaş yavaş yoğurarak ekleyin. Yoğurdukça hamurun una ihtiyacı olup olmadığını anlayacaksınızdır. Hamur yumuşak kıvamlı bir hamur olacaktır.
  3. Hamuru iyice yoğurduktan sonra hamurdan küçük ceviz parçaları halinde bezeler koparın. Elinizle uzun ince rulolar yapın. Daha sonra bu rulonun iki ucunu birleştirin. Bu şekilde halkaya benzeyecek ve simidin bir kısmı ortaya çıkmış olacaktır.
  4. Simitleri rahat bulayabileceğiniz bir kaba, ayırdığınız 2 adet yumurtanın akını alıp güzelce çırpın. Başka bir kaba da susamları dökün.
  5. Tüm hamurlara, simit gibi halka şeklini verdikten sonra önce yumurta akına sonra da susama bulayın.
  6. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hazırladığınız simitleri dizin.
  7. 200 derecede önceden ısıttığınız fırında simitleriniz kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarttığınız simitleri biraz soğumaya bırakın ve ardından servise hazır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...