Tgrt Haber
29 Ocak 2020 11:47

Kapuska tarifi etsiz kapuska yemeği, Kapuska nasıl yapılır ve Kapuska yapımı ve hazırlanışı

Lahananın faydalarından bazıları; enfeksiyona karşı koruması, sinirleri güçlendirmesi, kemik sağlığına oldukça faydalı olması, yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olması, bağırsakları çalıştırmaya yardımcı olması ve zayıflamaya yardımcı olmasıdır. Birçok faydası bilinen lahananın turşusu da probiyotik yerini almaktadır. İşte bu kadar sağlıklı bir sebzenin en sade ve en sağlıklı ve en lezzetli yemeğini yapmak isterseniz tarifimizi sizlerle paylaşıyoruz.

Kapuska tarifi etsiz kapuska yemeği, Kapuska nasıl yapılır ve Kapuska yapımı ve hazırlanışı
Kapuska tarifi etsiz kapuska yemeği, Kapuska nasıl yapılır ve Kapuska yapımı ve hazırlanışı,

Lahananın faydalarından bazıları; enfeksiyona karşı koruması, sinirleri güçlendirmesi, kemik sağlığına oldukça faydalı olması, yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olması, bağırsakları çalıştırmaya yardımcı olması ve zayıflamaya yardımcı olmasıdır. Birçok faydası bilinen lahananın turşusu da probiyotik yerini almaktadır. İşte bu kadar sağlıklı bir sebzenin en sade ve en sağlıklı ve en lezzetli yemeğini yapmak isterseniz tarifimizi sizlerle paylaşıyoruz.

Kapuska yemeği olarak da bilinen lahana yemeğinin etsiz tarifini sizler için hazırladık. Bu kapuskanın en lezzetli tarifi için makalemizi okumaya devam edin.

Kapuska yemeğinin yanına ne gider?

  1. Kapuska yemeğinizin yanına pilav yapabilirsiniz.
  2. Pilav yemek istemezseniz makarna da uygun olacaktır.
  3. Cacık renk katar.
  4. Kapuska ana yemeğiniz ve başka yemek yapmayı düşünmüyorsanız öncesinde güzel bir çorba da yapabilirsiniz.
  5. Ayrıca güzel bir salata da kapuska yemeğinin yanına yakışacaktır.

Etsiz kapuska yemeği tarifi

Malzemeler

  • 1 kg doğranmış lahana
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 kaşık sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı bulgur ya da pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 su Bardağı kaynar su

Hazırlanışı

  1. 1 yemek kaşığı tereyağını bir tencereye alın ve üzerine 1 yemek kaşığı da sıvı yağ ekleyerek hafif ısıtın.
  2. Yemeklik doğradığınız 1 adet kuru soğanı ekleyin ve kavurun.
  3. 1 yemek kaşığı domates salçasını da ekleyin ve kavurun.
  4. 1 kg doğrayıp yıkadığınız lahanayı da ekleyin biraz karıştırıp kavurun. Tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika bu şekilde pişirin.
  5. Ardından üzerine 3 su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber (arzuya göre), 1 çay kaşığı karabiber ve 2 yemek kaşığı bulgur veya pirinç de ekleyerek pişirin.
  6. Bu şekilde kaynamaya başladıktan sonra en kısık ateşte kapağı kapalı olarak 20 dakika daha pişirin ve yemeğiniz servise hazır.

Kapuska yemeği kaç kalori?

Orta büyüklükteki bir porsiyon kapuska yemeği, yaklaşık 118 kaloriye tekabül etmektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...