Tgrt Haber
26 Ocak 2022 15:21

Karda hasar gören aracın zararı kasko ve sigorta tarafından karşılanır mı?

Kar yağışı nedeniyle meydana gelen sorunlar ve özellikle trafik kazaları, vatandaşların çok sayıda konuda mağdur olmasına neden oldu. Kar nedeniyle oluşan hasarın sigorta tarafından karşılanıp karşılanmayacağı konusunda soru işaretleri oluşmaya başladı. Konuyla ilgili internet üzerinden araştırma yapan vatandaşlar, “Kar yağışı nedeniyle oluşan hasarlar kasko ve trafik sigortası tarafından karşılanır mı?”, “Bir araç karlı yolda birden çok kazaya uğrarsa sigorta karşılar mı?”, “Karda hasar gören aracın zararı kasko ve sigorta tarafından karşılanır mı?” sorularına cevap aramaya başladı.

Karda hasar gören aracın zararı kasko ve sigorta tarafından karşılanır mı?
kar yağışı,trafik kazası,kasko,sigorta,hasar kaydı

İstanbul’u etkisi altına alan ve hayatı olumsuz yönde etkileyen kar yağışları, çok sayıda aracın da hasar görmesine neden oldu. Çok sayıda kazanın yaşanması ve buna bağlı olarak meydana gelen hasarlar, vatandaşları hasar masrafının sigorta ve kasko tarafından karşılanıp karşılanmayacağı konusunda araştırma yapmaya yönlendirdi. Don ve buzlanma nedeniyle meydana gelen kazalarda oluşan hasarların sigorta tarafından karşılanıp karşılanmayacağı merak ediliyor. Peki karda hasar gören aracın zararı kasko ve sigorta tarafından karşılanır mı? Kar yağışı nedeniyle oluşan hasarları sigorta ve kasko şirketleri karşılıyor mu? İşte detaylar…

KAR YAĞIŞI NEDENİYLE OLUŞAN HASARI SİGORTA KARŞILAR MI?

Ülke genelinde pek çok bölgede meydana gelen yoğun kar yağışı, günlük hayatı olumsuz yönde etkiledi. Özellikle çok sayıda aracın kaza yapması ve bazı araçların da yollarda mahsur kalması, ulaşımda problem oluşmasına neden oldu. Yaşanan kazalar nedeniyle aracı hasara uğrayan vatandaşlar, bu hasarların sigorta ya da kasko şirketleri tarafından karşılanıp karşılanmayacağı konusunda araştırma yapmaya başladı.

Karda hasar gören aracın zararı kasko ve sigorta tarafından karşılanır mı?

Yoğun kar yağışı nedeniyle meydana gelen kazalar, İstanbul Valiliği’nin özek araçla dışarı çıkmayı bir süreliğine yasaklamasına neden oldu. Fakat bu sürece kadar meydana gelen kazalar, çok sayıda aracın hasar görmesine neden oldu. Kar yağışı nedeniyle meydana gelen buzlanmalardan kaynaklı yaşanan kazalarda bir aracın başka bir araca kayarak çarpması durumunda hasar gören aracın zararı, trafik sigortası tarafından karşılanıyor. Yani bu durumda bir aracın kayarak size çarpması durumunda yaşadığınız zarar trafik sigortası tarafından karşılanabiliyor. Aynı şekilde sizin bir araca kayarak çarpmanız durumunda ise sizin sigortanız çarptığınız aracın zararını karşılayabiliyor. Fakat karşılanan zararlarda da bir üst limit bulunuyor. Bu durumda karlı havada bir aracın kayarak sizin aracınıza çarpması durumunda sigorta tarafından karşılanacak olan zarar ücreti en yüksek 50 bin lira ile sınırlandırılıyor.

BİR ARAÇ KARLI YOLDA BİRDEN ÇOK KAZAYA UĞRARSA SİGORTA KARŞILAR MI?

Kar yağışı nedeniyle meydana gelen trafik kazaları, bazı durumlarda tekrarlanabiliyor. Özellikle buzlanma nedeniyle araçlar sürekli kayma ve öndeki araca vurma riski ile karşı karşıya kalmanız mümkün olabiliyor. Bu nedenle birden çok kazaya karışmak gibi bir durum söz konusu olabilir. Bu gibi durumlarda meydana gelen hasarlar da yine trafik sigortası tarafından karşılanıyor. Bunun için ayrılan bütçe ise en fazla 100 bin lira.

BİR ARAÇ KARLI YOLDA DUVARA ÇARPARSA HASAR SİGORTA TARAFINDAN KARŞILANIYOR MU?

Karlı havalarda yaşanabilen bir diğer trafik kazası durumu da aracın öndeki araca değil de duvara çarpması olabiliyor. Bu gibi durumlarda meydana gelen hasar, trafik sigortası tarafından değil, bağlı olduğunuz kasko şirketi tarafından karşılanır. Bu nedenle kasko sigortanızın olması, bu gibi durumlarda yaşayabileceğiniz mağduriyetlerin giderilebilmesi için oldukça önemlidir. Yaşanan kazalarda bir kamu malına zarar vermeniz durumunda ise zarar, trafik sigortası tarafından karşılanmaktadır. Karlı havada yolda kalmanız durumunda, kasko sigortası ile birlikte verilen ‘asistans’ hizmetinden faydalanabilirsiniz. Fakat bu durum trafik sigortası için geçerli değildir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...