2022-06-30 17:37:55 | Son Güncelleme : 2022-06-30 17:44:20

Sofralarınızın lezzetini kat kat katlayan tarif: Katlı kaşarlı dürüm tarifi

Türk ve dünya mutfağından birçok lezzeti ekranlara taşıyan gündüz kuşağı programları, ev hanımlarının tarif defterlerine her geçen gün bir yenisini ekliyor. Katlı kaşarlı dürüm tarifi de bu günün en beğenilen tarifleri arasında yerini aldı. Peki katlı kaşarlı dürüm tarifi malzemeleri nedir? Katlı kaşarlı dürüm nasıl yapılır?

Dünya mutfağının en beğenilen lezzetlerinden biri olan tortilla ekmek ile hazırlayacağınız katlı kaşarlı dürüm tarifi ile sofralarınız şenlenecek
fotoğrafı büyüt
Fotoğrafı Paylaş
Dünya mutfağının en beğenilen lezzetlerinden biri olan tortilla ekmek ile hazırlayacağınız katlı kaşarlı dürüm tarifi ile sofralarınız şenlenecek

Türk mutfağının en sevilen tarifleri arasında yer alan dürüm tarifleri, her geçen gün farklı konseptlerde gündeme geliyor. Dünya mutfağının en beğenilen lezzetlerinden biri olan tortilla ekmek ile hazırlayacağınız bu dürüm, sofralarınızın vazgeçilmeyenleri arasına girecek. Peki katlı kaşarlı dürüm nasıl yapılır? İşte enfes lezzetiyle katlı kaşarlı dürüm tarifi, malzemeleri ve püf noktaları…

KATLI KAŞARLI DÜRÜM TARİFİ MALZEMELERİ

Sofralarınızın en sevilen yemeklerinden biri olacak katlı kaşarlı dürüm tarifi için gerekli olan malzemeler aşağıdaki gibidir:

  • 350 gram tavuk kalça şiş
  • 300 gram mantar
  • 200 gram kaşar peyniri
  • 2 adet köy biberi
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kajun baharatı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

 

Tortillası için;

  • 3 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz

 

KATLI KAŞARLI DÜRÜM NASIL YAPILIR?

  • Öncelikle tortilla ekmeğini hazırlanır.
  • Derin bir kasenin içerisine un, tuzu ve kabartma tozunu eklenerek ortası havuz gibi açılır.
  • Ilık su, bu havuzun içerisine boşaltılır ve yavaş yavaş kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur.
  • Hamurun cıvık olması durumunda biraz daha un, sert olduysa biraz daha su eklenir.
  • Kulak memesi kıvamına gelen hamur, ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır ve üzeri nemli bir bezle kapatılarak yarım saat dinlendirilir.
  • Hamur dinlenirken diğer taraftan dürüm malzemeleri hazırlanmaya başlanır.
  • Soğanlar, piyazlık doğranarak tavaya alınır. Bir süre soteledikten sonra biberler ince ince dilimlenip tavaya eklenir.
  • Daha sonra tavuklar ve mantarlar da ilave edilerek pişirmeye bırakılır.
  • Suyunu çekince baharatlar ve tuz eklenir. Altı kısık bir şekilde sotelemeye devam edilir.
  • Son olarak ince kıyılmış maydanozlar ve rendelenmiş kaşarlar da ilave edilerek altı kapatılır.
  • Dinlenen hamur bezeleri unlanmış zemine alınır ve bir merdane yardımıyla yuvarlak bir şekilde açılır.
  • Lavaş boyutunda açılan hamurlar, ısınmış ve yağsız bir tavada önlü arkalı pişirilir.
  • Tortilla ekmeğine hazırlanan dürüm malzemeleri paylaştırılarak sarılır ve sıcak bir şekilde servis edilir.
  • Afiyet olsun...
Etiketler