Tgrt Haber
07 Temmuz 2022 17:10 - Güncelleme : 07 Temmuz 2022 18:54

En özel kurban kavurması tarifleri! Kavurma nasıl daha lezzetli olur? Kaç şekilde yapılır?

Kurban Bayramı’nda herkesin sofralarını süsleyen kurban etini farklı şekillerde tüketmeyi sevsek de en yaygın tür olan kavurma olmazsa olmazımız. Ancak lezzetini arttırmak için farklı pişirme yöntemleri ve tarifler gerekebiliyor. Etin çeşidini göz önünde bulundurarak bekleme süresini ve baharatlarını ayarlamak da lezzeti arttıran etkilerden…

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
En özel kurban kavurması tarifleri! Kavurma nasıl daha lezzetli olur? Kaç şekilde yapılır?
kavurma tarifi,kavurma,kurban eti,kurban bayramı

Hepimizin damak tadı birbirinden farklı olsa da ortak olarak tükettiğimiz besinlerden en önemlisi ettir. Besin piramidinde temel sırayı oluşturan etin hem sağlığımız hem beslenmemize hatırı sayılır katkıları bulunuyor. Önemli bir vitamin ve mineral kaynağı olan kırmızı et, ayrıca demir, çinko ve magnezyum için muazzam bir gıdadır. Kurban Bayramı bu faydalı gıdayı tüketmek için önemli bir dönem. Etin en sevdiğimiz çeşidi şüphesiz ki kavurma. Ancak lezzetli bir kavurma için nasıl bir ön hazırlık yapmalıyız? Ve farklı en lezzetli kavurma tarifleri neler? Sizler için derledik.

En özel kurban kavurması tarifleri! Kavurma nasıl daha lezzetli olur? Kaç şekilde yapılır?

NASIL DAHA LEZZETLİ KAVURMA YAPABİLİRSİNİZ?

Kurban etinin belli yumuşaklığa ve lezzete ulaşması için gerekli olan ilk kural 24 saat dinlendirilmiş ve iç ısısının soğumuş olmasıdır. Dinlendirilen et yumuşayacak, pişirmeye hazır hale gelecek dolayısıyla lezzete çok daha açık olacaktır. Ancak lezzetli bir kavurma için bu işlem tek başına tabi ki işe yaramaz.

  • Pişirme yöntemi,
  • Pişerken etin içindeki suyun korunması,
  • Kullanılan yan malzemeler,
  • Verilen ısı ayarı
  • Marinasyon ürünleri ve süresi gibi unsurlar lezzetli kavurmanın en önemli püf noktalarıdır.

FARKLI VE LEZZETLİ KAVURMA TARİFLERİ

Bayramda sofralarınızı birbirinden lezzetli kavurmalarla donatabilirsiniz. Bunun için bazı özel ve tam ölçülü tarif önerilerimiz var.

TEREYAĞINDA KEKİKLİ ET KAVURMA:

Malzemeler şu şekildedir:

500 gr dinlendirilmiş kuşbaşı kurban eti

2 yemek kaşığı tereyağı

Kekik ve tuz.

TARİFİ VE PÜF NOKTALARI:

Etin en az 12 saat dinlenmiş olmasına göz önünde bulundurarak, eti 2 saat boyunca süt ve zeytinyağında marine ederek dolapta bekletin. Marine edilmiş etleri derin bir tencereye kısık ateş ısında alın ve etin rengi döünceye kadar çevirin. Sonrasında ateşi yükselterek etin üzerini geçecek kadar su ekleyin. Suyunu çektikten sonra 2 kaşık tereyağı, kekik ve tuzu ilave ederek yaklaşık 10-15 dakika kavurun. Afiyet olsun.

En özel kurban kavurması tarifleri! Kavurma nasıl daha lezzetli olur? Kaç şekilde yapılır?

ARPACIK SOĞANLI ET KAVURMA

Malzemeler şu şekildedir:

500 gr dinlendirilmiş kuşbaşı kurban eti

1 yemek kaşığı tereyağı

10 adet arpacık soğan

1 tutam maydanoz

Kırmızı toz biber, tuz, kekik, kimyon

TARİFİ VE PÜF NOKTALARI:

Tencerenizi ocağa koyup kızdırın. Üzerine kuşbaşı doğranmış eti ekleyin ve yüksek ateşte etler suyunu bırakana kadar kavurun. Ardından 1 çay bardağı sıcak su döküp, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirin.Pişen kavurma üzerine tereyağı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Üzerine 10 adet arpacık soğan ve baharatları ekleyin. Son olarak az miktar su ilavesi yapın. Sonrasında tencerenin kapağını kapatıp, 10-15 dakika daha pişirin.Pişen yemeğin üzerine ince doğranmış maydanoz serpiştirip, bir kere daha karıştırın. Afiyet olsun.

En özel kurban kavurması tarifleri! Kavurma nasıl daha lezzetli olur? Kaç şekilde yapılır?

ÇOBAN KAVURMA TARİFİ

Malzemeler şu şekildedir:

1 kg iri parçalı dinlendirilmiş kurban eti

18 arpacık soğan

6 diş sarımsak

1 yeşil dolmalık biber

1 kırmızı dolmalık biber

3 domates

2 dal taze kekik

2 çorba kaşığı sıvıyağ

Tuz, karabiber, kırmızı toz biber

TARİFİ VE PÜF NOKTALARI:

Öncelikle soğanları soyun. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Sarımsakları temizleyip kıyın. Dolmalık biberleri temizleyip iri zar şeklinde doğrayın. Sıvıyağını geniş bir tencerede ısıtıp etleri 5-6 dakika kavurun. Sırasıyla; soğan, sarımsak, biber ve domatesleri ilave ederek kavurmaya devam edin. 1 çay bardağı sıcak su, tuz ve baharatı ekleyip kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Çoban kavurmayı, pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

En özel kurban kavurması tarifleri! Kavurma nasıl daha lezzetli olur? Kaç şekilde yapılır?

YOĞURTLU SALÇALI ET SOTE TARİFİ

Malzemeler şu şekildedir:

1 kg kuşbaşı dinlendirilmiş kurban eti

2 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı yoğurt

2 adet rendelenmiş domates

1 tatlı kaşığı domates salçası

Tuz, karabiber

TARİFİ VE PÜF NOKTALARI:

Derin bir tencereyi orta ısıda kızdırın. Etleri ekleyin ve yüksek ateşte suyunu bırakana kadar kavurun. Ardından 1 su bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirin. Pişen tereyağının üzerine tereyağı ilave edip birkaç dakika daha kavurun ve tuzunu ekleyip karıştırın. Diğer taraftan bir tavaya 1 kaşık tereyağı koyun, eritin. Üzerine rendelenmiş domates ve salçayı ekleyin. Son olarak baharatları serpiştirin ve birkaç dakika daha pişirin. Afiyet olsun.

En özel kurban kavurması tarifleri! Kavurma nasıl daha lezzetli olur? Kaç şekilde yapılır?

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...