Tgrt Haber
18 Ekim 2019 16:45

Kondisyon bisikleti faydaları - Kondisyon bisikleti nereleri çalıştırır

Sabit bir egzersiz bisikleti kullanmak, kalbinizi, ciğerlerinizi ve kaslarınızı güçlendirirken, kalorileri ve vücut yağlarını yakmanın en etkili yoludur. Diğer bazı kardiyo ekipmanları ile karşılaştırıldığında, sabit bir bisiklet eklemlerinize daha az baskı uygular ancak buna rağmen size, mükemmel bir aerobik egzersizi sağlar. Sabit bir bisiklet antrenmanının faydaları ve zindelik veya kilo verme hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacak antrenman planları hakkında daha fazla bilgi edinmek için makalemizi okumaya devam ediniz.

Kondisyon bisikleti faydaları - Kondisyon bisikleti nereleri çalıştırır
kondisyon bisikleti faydaları,,kondisyon bisikleti nereleri çalıştırır,

Sabit bir egzersiz bisikleti kullanmak, kalbinizi, ciğerlerinizi ve kaslarınızı güçlendirirken, kalorileri ve vücut yağlarını yakmanın en etkili yoludur. Diğer bazı kardiyo ekipmanları ile karşılaştırıldığında, sabit bir bisiklet eklemlerinize daha az baskı uygular ancak buna rağmen size, mükemmel bir aerobik egzersizi sağlar. Sabit bir bisiklet antrenmanının faydaları ve zindelik veya kilo verme hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacak antrenman planları hakkında daha fazla bilgi edinmek için makalemizi okumaya devam ediniz.

Kondisyon bisikleti faydaları

Kondisyon bisikleti gibi kardiyovasküler veya aerobik egzersizler kalbinizi, ciğerlerinizi ve hatta kaslarınızı güçlendirir. Ayrıca vücudunuzdaki kan ve oksijen akışının gelişmesini sağlar. Bu da sağlığınıza aşağıdakiler dahil çeşitli şekillerde fayda sağlar;

•    Gelişmiş bir hafıza ve beyin işleyişi
•    Düşük kan basıncı
•    Daha iyi uyku
•    Gelişmiş kan şekeri seviyeleri
•    Daha güçlü bir bağışıklık sistemi
•    Daha iyi ruh hali
•    Düşük stres seviyesi
•    Daha fazla enerji

Kilo vermeye yardımcı olur
Egzersizinizin yoğunluğuna ve vücut ağırlığınıza bağlı olarak, kondisyon bisikleti ile yapılan egzersizler, saatte 600'den fazla kalori yakmanızı sağlayabilir. Bu, iç mekân bisikletini, kalorileri hızla yakmak için mükemmel bir egzersiz seçeneği haline getirir.
Tükettiğinizden daha fazla kalori yakmak, kilo vermenin anahtarıdır.
Vücudunuzdaki fazla yağları yakmaya yardımcı olur
Yüksek aktivite seviyesinde çalışmak, kalorileri yakmaya ve yağ kaybına neden olabilecek gücü arttırmaya yardımcı olur. Düşük kalorili bir diyetle birlikte evinizde kullandığınız kondisyon bisikleti kilo vermeye başlamanıza neden olur.  Ayrıca, kolesterol ve trigliserit seviyelerinin düşürülmesinde de etkili olur.

Kolay hareketler ile etkili bir antrenman sağlar
Kondisyon bisikleti antrenmanı, kemikleri ve eklemleri güçlendirmek için üzerlerine fazla baskı yapmadan kolay hareketler ile kullanılan, düşük etkili bir antrenmandır. Bu, müşterek sorunları veya sakatlığı olan kişiler için iyi bir egzersiz seçeneğidir.
Ayak bilekleriniz, dizleriniz, kalçalarınız ve diğer eklemleriniz koşarken, zıplarken veya diğer yüksek etkili aerobik egzersizleri yaparken çok stres altında kalabilir fakat ayaklarınız, kondisyon bisikletiyle pedallardan kalkmadığından, kondisyon bisikleti eklemlerinize karşı daha naziktir fakat buna rağmen vücudunuza, zorlu ve etkili bir egzersiz sağlar.

Bacakları ve alt vücut kaslarını güçlendirmeye yarar
Bir kondisyon bisikletine binmek, özellikle yüksek bir direnç kullanıyorsanız, bacaklarınızda ve vücudunuzun alt kısımlarında kuvvet kazanmanıza yardımcı olabilir. Pedal çevirme hareketi kaval kemiklerinizin, hamstring denilen bacağın arkasında, diz kapağının hizasından başlayan ve kalçaya kadar uzanan üç adet kası ve quadriceps denilen, uyluğun hemen önündeki dört adet kasın güçlenmesine yardımcı olur. Ek olarak, göğsünüzdeki, sırtınızdaki ve kollarınızdaki kasları da çalıştırır.
Kulplu bir bisiklet kullanıyorsanız, pazı, triceps yani kol kasları ve omuzlarınız dahil olmak üzere üst vücut kaslarınızı da çalıştırabilirsiniz.

Aralıklı egzersiz programı uygulayarak daha az yorulmanızı sağlar
Aralıklı egzersiz programı ile daha kısa aralıklarla daha az egzersiz yaparak kısa süreli yoğun egzersiz yapmanıza olanak tanır. Bu tür egzersizler daha kısa sürede daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olabilir ve ayrıca kardiyo zindeliğinizi artırabilir. Bunun yanı sıra daha az yorulmanıza sağlayacaktır.
Kondisyon bisikletleri, çeşitli direnç seviyelerine göre tasarlandığından, düşük, orta veya yüksek yoğunluklarda egzersiz yapabilirsiniz. Bu ise aralıklı bir egzersiz antrenmanı için idealdir.

Dış mekân bisikletlerinden daha güvenlidir
Dış mekânda bisiklete binmek, egzersiz yapmak için harika bir seçenek olabilir ancak dikkatsiz sürücüler, düzensiz veya kaygan yol yüzeyleri ve kötü görüş gibi bazı tehlikelerle baş etmeniz gerekecektir. Ayrıca, sıcak, nemli veya soğuk ve yağmurlu havalarda, dışarıya çıkmak için motivasyonunuzu arttırmak zor olabilir. Kapalı alanda yapılan bisikletlerle trafik, yol koşulları veya unsurları hakkında endişelenmenize gerek yoktur. Yılın herhangi bir zamanında konforlu bir sıcaklıkta güvenle egzersiz yapabilirsiniz.

Kondisyon bisikletleri çeşitleri hakkında bilinmesi gerekenler

Dik bisiklet

En popüler sabit bisiklet türlerinden biri dik bisiklettir. Vücudunuzun altına yerleştirilmiş olan pedallarla normal bir bisiklete benzer.

Dik bisiklet mükemmel bir kardiyo egzersizi yaparken aynı zamanda bacağınızı ve göbek kaslarınızı da güçlendirir. Tercihinize bağlı olarak, bu bisiklet ayakta veya otururken kullanılabilir.

Bu bisikletin dezavantajı, dik pozisyonun ellerinize ve bileklerinize baskı yapmasıdır. Ayrıca, küçük koltuk, özellikle uzun egzersizler için rahatsız edici olabilir.

Sırtınızı yasladığınız bisikletler
Sırtınızı tam olarak yaslayabildiğini sabit bir bisikletle, pedallardan geri konumlandırılmış daha büyük bir koltukta rahat bir şekilde yaslanmış pozisyonda oturursunuz. Bu bisiklet türü, vücudunuza, eklemlerinize ve belinize daha az baskı yapar. Vücudunuz tam olarak desteklenir, bu da antrenmanınızı daha az yoğun hale getirebilmeniz anlamına gelmektedir. Ayrıca antrenmanınızdan sonra daha az yorgunluk ve kas ağrıları yaşarsınız.
Sırtı yasladığınız bisikletler, sınırlı hareketlilik, eklem sorunları veya herhangi bir sakatlığınız veya bel ağrılarınız varsa iyi bir seçenektir. Ayrıca yaşlı yetişkinler veya yeni egzersiz yapanlar için de oldukça ve diğerlerine göre daha fazla güvenli bir seçenektir.

Çift etkili bisiklet
Çift etkili bisiklet en kolay, normal bir yol bisikleti gibidir. Üst vücut kaslarınızı hedef almak için ileri geri hareket eden gidon vardır. Böylece, bacaklarınızı çevirip çalıştırırken, aynı zamanda sağlam bir üst vücut antrenmanı yapabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...