Tgrt Haber
08 Temmuz 2022 13:24 - Güncelleme : 08 Temmuz 2022 13:36

Kurban Bayramı’nda İstanbul'da ulaşım ücretsiz mi? Arefe ve bayramda toplu taşıma, İETT otobüsler, metro, metrobüs, Marmaray ücretsiz mi?

Kurban bayramında ve arefe gününde toplu taşıma kullanacak olan vatandaşlar ulaşımın ücretsiz olup olmayacağını merak ediyor. Bayram tatilini İstanbul’da geçirecek ve toplu taşıma kullanacak olan kişiler "Kurban Bayramı'nda İstanbul'da ulaşım ücretsiz mi? Arefe ve bayramda toplu taşıma, İETT otobüsler, metro, metrobüs, Marmaray ücretsiz mi?" sorularını araştırıyor. İşte toplu taşıma ücretlerine dair açıklama...

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
Kurban Bayramı’nda İstanbul'da ulaşım ücretsiz mi? Arefe ve bayramda toplu taşıma, İETT otobüsler, metro, metrobüs, Marmaray ücretsiz mi?
Kurban Bayramı,arefe,orobüs,toplu taşıma,metro,metrobüs

Kurban bayramı arefesi bugün idrak edilecek. Bugün yarım gün resmi tatil yapılacak. Bayramda toplu taşıma kullanacak olan vatandaşlar "Kurban bayramında İstanbul'da ulaşım ücretsiz mi? Arefe ve bayramda toplu taşıma, İETT otobüsler, metro, metrobüs, Marmaray ücretsiz mi?" sorularını araştırmaya başladı. Türkiye’nin birçok ilinde toplu taşıma Bayram be arefe gününde ücretsiz olarak hizmet vereceğini açıkladı. En kalabalık il olan megakent İstanbul’da ise toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağına dair İBB’den beklenen açıklama geldi. İşte merak edilenler…

KURBAN BAYRAMINDA İSTANBUL'DA İETT ÜCRETSİZ Mİ?

İstanbul'da Kurban Bayramında belediyeye ait toplu taşıma sistemleri vatandaşlara ücretsiz hizmet verecek. 9 günlük bayram tatilinin 4 günlük resmi bayram tatili günlerinde otobüsler, metro ve metrobüs İstanbullulara ücretsiz hizmet verecek.

İETT 4 günlük Kurban Bayramı sürecinde İstanbul'da toplu taşımanın ücretsiz olacağını duyurdu. İETT'nin konuya ilişkin açıklaması şu şekilde;

"Kurban Bayramı ve devam eden günlerde Metrobüs hattı ve İETT seferleri ağırlıklı olarak Cumartesi sefer planına göre yapılacak. İki yeni kurban kesim noktası için iki geçici hat açılacak. Peronlarda yedek araçlar bulundurularak gerektiğinde yoğunlaşan noktalara ek seferler düzenlenecek. Kurban Bayramı'nda 4 gün boyunca İstanbul'da toplu ulaşım ücretsiz yapılacak."

BAYRAMDA İSTANBUL'DA OTOBÜSLER BEDAVA MI?

İstanbul'da toplu taşıma 9 günlük tatilin Kurban Bayramı'na denk gelen 4 gününde ücretsiz yapılacak. 9 günlük tatil dönemine gelen 15 Temmuz günü de, resmi bayram olduğu için seferler ücretsiz yapılacak.

BAYRAMDA SEFERLER CUMARTESİ'YE GÖRE YAPILACAK

Kurban Bayramı ve devam eden günlerde Metrobüs hattı ve İETT seferleri ağırlıklı olarak Cumartesi sefer planına göre yapılacak. İki yeni kurban kesim noktası için iki geçici hat açılacak. Peronlarda yedek araçlar bulundurularak gerektiğinde yoğunlaşan noktalara ek seferler düzenlenecek.

MARMARAY BAYRAMDA BEDAVA MI?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Kurban Bayramı'nda ve 15 Temmuz'da; Marmaray, Başkentray ve İzban ücretsiz hizmet verecektir” denildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...