• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    123070
  • down
    USD
    5.9149
  • down
    EURO
    6.5571
  • down
    GBP
    7.7739
  • down
    Altın
    296.069
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 09.12.2019 - 16:25 Yorum : 0

Kuymak mıhlama tarifi, Evde mıhlama ve Kuymak mıhlama nasıl yapılır

Kuymak ve muhlama birbiri ile oldukça fazla karıştırılır fakat ikisi birbirinden farklıdır. Kuymak mısır unu ile yapılır, muhlama ise beyaz unuyla yapılır. İkisinin de peynirleri farklıdır. Kuymak peyniri, Trabzon varil peyniridir. Muhlama peyniri ise özel muhlamalık peynirdir. Kuymak, varil peyniri haricinde; tel, kaşar, çeçil gibi peynirlerle de yapılabilirken muhlama ise sadece muhlamalık peynir ile yapılır. Kuymak, bir Trabzon yemeğidir. Muhlama, bir Rize yemeğidir.

Kuymak mıhlama tarifi, Evde mıhlama ve Kuymak mıhlama nasıl yapılır

Kuymak ve muhlama birbiri ile oldukça fazla karıştırılır fakat ikisi birbirinden farklıdır. Kuymak mısır unu ile yapılır, muhlama ise beyaz unuyla yapılır.  İkisinin de peynirleri farklıdır. Kuymak peyniri, Trabzon varil peyniridir. Muhlama peyniri ise özel muhlamalık peynirdir. Kuymak, varil peyniri haricinde; tel, kaşar, çeçil gibi peynirlerle de yapılabilirken muhlama ise sadece muhlamalık peynir ile yapılır. Kuymak, bir Trabzon yemeğidir. Muhlama, bir Rize yemeğidir.

Rize Hemşin’de muhlama ana yemek olarak da özellikle ani misafirlere mutlaka hazırlanan bir yemektir. Bunun haricinde farklı şehirlerden gelen misafirlere özel yemekleri olarak da hazırlarlar.
Kuymakta ölçü bir kişiye bir ölçek mısır unudur. Kaç kişilik yapacaksanız o kadar un koymanızı tavsiye ediyoruz.

Trabzon usulü, tam ölçülü, orijinal gerçek kuymak tarifi
Malzemeler

•    3 yemek kaşığı mısır unu
•    3 yemek kaşığı tereyağı (200 gram kadar)
•    200 gr peynir (Trabzon varil peyniri, yoksa çeçil peyniri, telli peynir o da yoksa kaşar peyniri)
•    1 su bardağı sıcak su
•    1 tutam tuz
Hazırlanışı
1.    Tereyağını iyice eritin. Yanmadan köpürmeye başladığından üzerine 3 yemek kaşığı mısır ununu ekleyerek azıcık kavurun. Peyniriniz tuzlu ise çok az tuz ekleyin değil ise daha fazla ekleyebilirsiniz. Dikkatli bir şekilde ekleyin.
2.    Üzerine 1 su bardağı sıcak suyu iki kerede ekleyin. Kavurmaya devam edin.
3.    Küp şeklinde doğradığınız peynirleri kuymağınıza ilave edin ve iyice karıştırın.
4.    10 dakika kadar pişmeye bırakın. Bu esnada peynirler tamamen eriyecek ve tavanın kenarından yağları yüzeye çıkacaktır. Ardından hafif ilk harlı ateşi gidince servis yapabilirsiniz.

Rize Hemşin usulü, orijinal muhlama tarifi
Malzemeler

•    3-4 kaşık tereyağı
•    200 gram kadar muhlamalık peynir
•    1 yemek kaşığı beyaz un
•    1 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı
1.    Tavayı ısıtın ve ardından tereyağını tavaya alın. Yanmadan köpük köpük olana dek eritin.
2.    Üzerine 1 yemek kaşığı buğday ununu ekleyin ve ardından biraz kavurun.
3.    Sonra sıcak 1 su bardağı suyu da yavaşça ekleyin.
4.    En son peyniri ekleyerek peynirler eriyene kadar pişirin.

 

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber