Tgrt Haber
16 Şubat 2015 15:42 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

Meteoroloji'den hava durumu açıklaması 16 Şubat, Kar ne zaman yağacak

Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre Türkiye yeni bir soğuk havanın etkisine giriyor. İstanbul, Ankara ve İzmir'de havalar nasıl olacak? Kar ne zaman yağacak? İşte cevabı...

Meteoroloji'den hava durumu açıklaması 16 Şubat, Kar ne zaman yağacak
kar yağışı, hava durumu, güncel hava durumu, kar ne zaman yağacak,

Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre Türkiye yeni bir soğuk havanın etkisine giriyor. İstanbul, Ankara ve İzmir'de havalar nasıl olacak? Kar ne zaman yağacak? İşte cevabı... Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin bu akşamdan itibaren Karadeniz üzerinden gelen Sibirya kökenli çok soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği, yarın Güney ve Kıyı Ege ile Van ve Hakkari dışında kalan yerlerde yağış beklendiği bildirildi. Açıklamaya göre, yağışlar, iç bölgelerde karla karışık yağmur ve kar, kıyı kesimlerde yağmur, akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz kıyı kesiminde de kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteorolojiden "kar yağışı" uyarısı

Doğu Anadolu Bölgesi'nin bugün akşam saatlerinden itibaren soğuk ve kar yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor. Erzurum Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan meteorolojik uyarıda, Karadeniz üzerinden gelen yeni yağış sistemiyle sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı belirtildi. Etkili olması beklenen kar yağışının, cuma günü akşam saatlerine kadar aralıklarla devam edeceği bildirilen uyarıda, yağışların Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan ve Ağrı'da yarın sabahtan itibaren yer yer kuvvetli olmasının beklendiği kaydedildi. Uyarıda, yağışlar dolayısıyla ulaşımda aksamalar meydana gelebileceği vurgulanarak, buzlanma, don olayı ve çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

SİBİRYA'DAN GELİYOR!
Salı günü Marmara'nın güney ve doğusu, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Doğu Akdeniz ile İç Ege ve Göller yöresinde görülecek yağışlar genellikle kar, Doğu Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'nun güney kesimlerinde ise yağmur şeklinde olacak. Kar yağışı, Çarşamba ve Perşembe günleri Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimi dışında ülke genelinde devam edecek. Yağışlar, Doğu Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'nun güney kesimlerinde yağmur şeklinde görülecek.

Kar yağışı, Salı ve Çarşamba, Marmara'nın doğusu, Karadeniz ile Doğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun olacak. Yağışlı sistemin, Cuma günü doğu bölgelerinde etkili olduktan sonra yurdu terk etmesi bekleniyor. Hava sıcaklığı Salı gününden itibaren kuzey ve batı kesimlerinde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) azalacak ve mevsim normallerinin altında seyredecek.

Rüzgar; yarın akşam saatlerinden itibaren hızını artırarak, Salı ve Çarşamba günleri Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esecek. Açıklamada, kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışları ile hissedilir derecede azalacak hava sıcaklığına karşı dikkatli ve tedbirli olunması da istendi.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI
Meteoroloji Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde muhtemel çığ tehlikesi bulunduğunu belirtilirken, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.

 MARMARA: Çok bulutlu, bölgenin doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; öğleden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; gece saatlerinden itibaren bölge genelinde kar şekline dönüşmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; öğleden itibaren kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, öğleden itibaren bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; gece saatlerinden itibaren bölge genelinde kar şekline dönüşmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin yüksek ve eğimli yerlerinde çığ tehlikesi bulunuyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde çığ tehlikesi bulunuyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, kuzeyi ile yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Çok bulutlu ve yağmurlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu.(8)

İZMİR: Parçalı bulutlu.(11)

ADANA: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı.(14)

ANTALYA: Çok bulutlu, doğu ilçeleri sağanak yağışlı.(16)

HATAY: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı.(12)

MERSİN: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı.(13)

ANKARA: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı.(4)

KONYA: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı.(3)

TRABZON: Çok bulutlu, öğleden itibaren yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri ile gece saatlerinden itibaren il geneli karla karışık yağmur ve kar yağışlı.(10)

ERZURUM: Çok bulutlu, öğleden sonra kar yağışlı.(-5)

MALATYA: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmur, zamanla kar yağışlı.(4)

DİYARBAKIR: Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksekleri yer yer karla karışık yağmurlu.(7)

GAZİANTEP: Çok bulutlu ve yağmurlu.(6)

ŞANLIURFA: Çok bulutlu ve yağmurlu.(10)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...