Tgrt Haber
14 Şubat 2017 15:13 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:54

MHP’den istifa eden Zihni Açba kimdir?

Zihni Açba istifa etti. Zihni Açba kimdir? Zihni Açba neden istifa etti? Zihni Açba ile ilgili bilmeniz gerekenler haberimizde.

MHP’den istifa eden Zihni Açba kimdir?
zihni açba, mhp

Zihni Açba, MHP’den istifa etti. Zihni Açba neden MHP’den istifa etti. Zihni Açba kimdir sorularının cevapları haberimizde. Zihni Açba 1 Ocak 1956 Sakarya doğumludur. Akyazı Lisesi'ni bitirmiş, 1975 yılında İstanbul Yıldız Üniversitesi Vatan Mühendislik Makine Fakültesi’ne girmiştir. 12 Eylül 1980 Darbesi sonrasında tutuklanıp Mamak Cezaevi'ne gönderilmiştir. 'MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası' sanığı olarak yargılanıp 10 yıl hapis yatmıştır. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Sakarya Bölge Birliği Yönetim ve Denetim Kurulu üyelikleri, Sakarya Zirai Ürünler Yem ve Hayvancılık AŞ Genel Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. Bizim Ocak, Bizim Dergah, Kurultay, Sakarya Yenihaber Gazetesi'nde köşe yazıları yazmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır. Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde Sakarya milletvekili seçilmiştir. 26. dönem Meclis Katip Üyesidir.

MHP’den istifa eden Zihni Açba kimdir?
 
ZİHNİ AÇBA MHP’DEN İSTİFA ETTİ

Zihni Açba MHP'den istifa etti. MHP Sakarya Milletvekili Zihni Açba, TBMM Başkanlık Divanı üyeliğinden ve partisinin katiplik görevinden istifa etti. Anayasa oylamalarında Genel Merkez'le ters düşen 
 

 
 
 
 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...