Tgrt Haber

Mide ağrısına ne iyi gelir

16 Ağustos 2018 14:36
Mide ağrısına ne iyi gelir
mide agrısı

Mide ağrısı hemen hemen herkesin sıklıkla karşılaştığı sorunlardan biridir. Mide ağrısının birçok farklı nedeni olabilir. Peki mide ağrısına ne iyi gelir ? evde uygulanabilecek bitkisel çözümler mevcut.

Mide ağrısı hemen hemen herkesin sıklıkla karşılaştığı sorunlardan biridir. Mide ağrısının birçok farklı nedeni olabilir. Yenen ağır yağlı ve asitli yiyecekler, üşütme, stres, alkol ve sigara kullanımı, gastrit ve reflü problemleri mide ağrısına sebep olabilir. Mide ağrılarından genellikle evde yapabileceğiniz kolay formüllerle kurtulabilirsiniz. Ancak eğer mide ağrılarınız birkaç günden fazla sürerse mutlaka doktorunuza görünmenizde fayda var.

Mide ağrısına ne iyi gelir sorusunun yanıtına bakacak olursak, aşağıda maddeler halinde sıralayabiliriz.

  • Mide ağrılarında tavsiye edilebilecek ilk yöntem yoğurt tüketimidir. Yoğurt sindirimi kolaylaştırdığından mide ağrısının giderilmesinde size yardımcı olacaktır.
  • Papatya çayının sakinleştirici özelliğini bilmeyen yoktur. Kasılma ve kramp şeklinde hissedilen mide ağrılarına da gevşetme özelliğiyle iyi geldiği bilinmektedir.
  • Midenin en iyi ilacı tabi ki de süt. Akşamları yatmadan önce içeceğiniz bir bardak süt mide ağrılarını önlemekte oldukça faydalı olacaktır.
  • Birçok şeye faydası olan kimyon mide ağrılarının çözümüne olan yüksek etkisiyle karşımızdadır. Gaz sancılarında oldukça etkili olan kimyonu evinizde mide ağrıları için ister sulandırarak isterseniz yoğurdunuzun içerisine katarak tüketebilirsiniz. Kimyonu limon ile tüketerek de mide asit oranını dengeleyebilirsiniz.
  • Tarçın mide yanmasına son derece etkilidir. Mide asidinin fazla olması sonucu oluşan mide yanmasına bağlı mide ağrılarında tarçın ihtiyacınız olan doğal bir çözümdür.
  • Tam bir lif deposu olan muz mide sindirimine oldukça faydalıdır. Bu faydası sayesinde mide oluşan sindirim problemini çözerek sindirime bağlı mide ağrılarını yok etmektedir.
  • Kabızlığa bağlı oluşan mide ağrılarında yine lifli gıdaların tüketilmesi önerilmektedir. Kayısı bu önerilen meyvelerin başında gelmektedir. Devamında incir tüketimi kabızlığa bağlı mide ağrısını geçirmeye yardımcı olacaktır.
  • Maden suyu mide asidiyle savaşan doğal bir içecektir. Mide ağrılarında sade içilecek bir şişe maden suyu mide ağrısının geçmesinde etkili olacaktır.
  • Mide yanmasına bağlı oluşan mide ağrılarında zengin lif kaynağı olan patates mide ağrılarına iyi gelecektir.
  • Armut lifli yapısı sayesinde midenize faydalı ağrıları azaltacak bir meyvedir.
  • Midede oluşan şişkinliğe iyi gelen tamamen doğal bir tavsiyede keten tohumu dur.
  • Bulantı ve kusmalara iyi gelen Nane Limon ikilisi veya zencefil çayı tüketimi mide ağrılarına iyi gelir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...