Tgrt Haber

Mimar Temel Mert Dikmetaş, Dikmetaş Grubu'nun gelecek vizyonunu anlattı

04 May 2024 16:13 - Güncelleme : 04 May 2024 16:15
Mimar Temel Mert Dikmetaş, Dikmetaş Grubu'nun gelecek vizyonunu anlattı

Dikmetaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Temel Mert Dikmetaş, grubun inşaat, eğitim ve sağlık sektörlerindeki faaliyetlerine ve son 3 yıllık stratejik planlarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Dikmetaş Grubu, Türkiye’de birçok alanda lider konumda olmayı hedeflerken, sektördeki durgun sürecini de yenilikçi yaklaşımlarla atlatmayı başardı.

Mimar Temel Mert Dikmetaş, grubun faaliyetlerine ilişkin, "Mart ayı sonuçları, sektördeki yavaş toparlanmanın ve karşılaştığımız zorlukların bir göstergesi. Güven Endeksindeki düşüş, özellikle yatırımcıların ve tüketicilerin endişelerini yansıtıyor. Ancak Faaliyet Endeksinde görülen artış, inşaat sektöründe yaşanan durgunluk sonrası dönemde sektörün yeniden ivme kazanmaya başladığının bir işareti olarak kabul edilebilir," şeklinde konuştu.

Dikmetaş Grubu, Ankara merkezli operasyonlarıyla, 8300 metrekarelik kapalı alan üzerine kurulu özel bir hastaneyi ve bir dizi eğitim kurumunu bünyesinde barındırıyor. Mimar Temel Mert Dikmetaş bu konuda, "Eğitim ve sağlık sektörlerimizde pandemi döneminde hızlı karar almak ve doğru uygulamalarla süreç yönetmek dışında bir şansımız olmadı. Krize adaptasyon hızlı oldu, aslında zorunlu olarak böyle oldu. İlk önceliğimiz, çalışanlarımızın ve çevrelerinin sağlığını korumaktı," dedi ve ekledi: "İnşaat sektörümüz için de zorunlu olarak sosyal alanların daralması, yalın inşaat tekniklerini daha fazla uygulamamız için bir fırsat sundu. Bu tekniklerin temelinde 'İnsana saygı' prensibi yer almakta."

Grup, özellikle inşaat sektöründe yaptığı yatırımlarla dikkat çekiyor. Mimar Temel Mert Dikmetaş, inşaat sektörüne yönelik, "Yalın inşaat uygulamalarının inovatif ve akılcı yaklaşımlarıyla yola devam etmekteyiz," ifadelerini kullandı.

Dikmetaş Grubu ayrıca, son 3 yıl içinde eğitim alanında dijital dönüşüme büyük yatırımlar yaparak, uzaktan eğitim sistemlerini güçlendirdi. Bu dönüşüm, öğrencilere, öğretmenlere ve velilere yeni bir eğitim düzeni sunmayı amaçladı. Mimar Temel Mert Dikmetaş bu noktada, "Dijital dönüşüm, eğitimde kalıcı değişiklikler getirdi. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için daha esnek ve erişilebilir bir öğrenme ortamı oluşturduk," açıklamasında bulundu.

Dikmetaş Grubunun vizyonu ve faaliyetleri, hem Türkiye’de hem de global pazarlarda önemli bir etki oluşturmayı hedefliyor. Mimar Temel Mert Dikmetaş'ın liderliğindeki grup, inovasyon ve sürdürülebilir büyüme üzerine kurulu stratejilerle, sektörlerinde lider konuma erişmek için çalışmalarını sürdürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...