Tgrt Haber
11 Ekim 2017 11:45 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

Mona Lisa neyin üstüne çizilmiştir? Leonardo Da Vinci'nin ünlü tablosu hakkında gerçekler

Mona Lisa neyin üstüne çizilmiştir sorusunun cevabı herkes tarafından merak ediliyor. Mona Lisa tablosu ile ilgili pek çok gizem hali hazırda yerini korumaya devam ediyor ve detaylar merak ediliyor. İşte detaylar.

Mona Lisa neyin üstüne çizilmiştir? Leonardo Da Vinci'nin ünlü tablosu hakkında gerçekler
mona lisa,mona lisa tablosu,mona lisa neyin üstüne çizilmiştir,mona lisa çizim,ressam

Mona Lisaneyin üstüne çizilmiştir sorusunun cevabı herkes tarafından merak ediliyor. Mona Lisa tablosu ile ilgili pek çok gizem hali hazırda yerini korumaya devam ediyor ve detaylar merak ediliyor. İşte detaylar. Leonardo Da Vinci'nin ünlü tablosu Mona Lisa'nın altında başka birine ait gizli bir portre bulunduğu iddia edildi. Fransız bilimci Pascal Cotte tablo üzerinde denediği yansıtıcı ışık teknolojisiyle resmin altında daha önce çizilmiş bir portre bulduğunu açıkladı.

Mona Lisa neyin üstüne çizilmiştir? Leonardo Da Vinci'nin ünlü tablosu hakkında gerçekler

BBC Türkçe'nin haberine göre, Cotte tabloyu analiz edebilmek için ışık teknolojisiyle 10 yıldan fazla bir süre çalışmış.

Fransız bilimciye göre tablonun altındaki resimde yan dönmüş birinin yüzü var.

Mona Lisa tablosunun sergilendiği Louvre Müzesi iddialar konusunda yorum yapmaktan kaçınıyor.

Paris'te Lumiere Technology şirketinin kurucularından Cotte 2004 yılında Louvre Müzesi'nden tabloyu incelemek için izin almıştı.

Mona Lisa'yı incelemek için Tabaka Büyütme Metodu olarak adlandırdığı bir yöntemi kullanan Cotte, resmin üstüne bir dizi yoğun ışık yansıtıyor. Bir kamera yansıyan ışığın ölçülerini alıyor ve bu ölçülerden Cotte tablonun katmanları arasında neler bulunduğunu çözebiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...