Tgrt Haber
08 Kasım 2021 17:42

Papara nedir, sahibi ve ortakları kim? Papara kimin?

"Papara'nın sahibi kimdir?" sorusu, son dönemde para transferi, fatura ödeme ve diğer finansal işlemlerin hızlıca yapılmasını sağlayan Papara'nın sık kullanımıyla birlikte merak edilmeye başlandı. Peki, Papara kimin ve nasıl kullanılır? Papara hangi bankalarla çalışıyor? Tüm bu soruların cevabı haberimizde...

Papara nedir, sahibi ve ortakları kim? Papara kimin?
papara,papara sahibi,banka,eft

"Papara kimin, ortakları kim? Ne işe yarar?" birçok kullanıcı tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Papara, "hesabınızdaki parayı kullanabileceğiniz bir ön ödemeli alışveriş kartı" olarak tanımlanmaktadır. Hesabınıza para yükleme noktalarından veya havale/eft yaparak para yükleyerek, Papara kartınıza yüklediğiniz tutarı dünyanın her yerinde kullabilirsiniz. Peki, Papara hangi bankaya ait, sahibi kim? Haber detaylarında!

PAPARA NEDİR?

Papara, başvuru yapanlara dakikalar içinde ücretsiz sahip olabilecekleri hesap ve kart sunan dijital bir hesaptır. Papara'da yapılan işlemler için herhangi bir şekilde komisyon talep edilmemektedir. Bu sebeple günden güne kullanımı yaygınlaşmaktadır. 

PAPARA KİMİN, ORTAKLARI KİMLER?

Papara'nın sahipleri aynı zamanda şirketin yönetim kurulu üyelerindendir. 

  • Ahmed Faruk Karslı (Yönetim Kurulu Başkanı)
  • İlker Diker
  • Emre Kenci
  • Cenap Doğru
  • Taylan Özgür Kiraz. 

Papara'nın asıl sahibi, Ahmed Faruk Karslı'dır. 2016 yılında Papara'yı kuran Karslı'nın ortağı ise İlker Diker'dir. Papara'nın İstanbul'da 4, Ankara'da ise bir temsilciliği bulunmaktadır.  BDD'nın 2016 yılında çıkardığı yönetmelikten sonra İlker Diker,15 milyon liralık yatırımla Papara'ya ortak olmasıyla gündeme gelmiştir.


AHMED FARUK KARSLI KİMDİR

Ahmet Faruk Karslı, İstanbul'da St. Avusturya Koleji Lisesi'nden mezun oldu. Daha sonra Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi bölümünü bitirerek İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde yüksek lisans yaptı. 2007 yılından itibaren hukuk ve teknoloji alanında birçok firmayla çalışan Karslı, 2015 yılından bu yana da Papara'da CEO olarak çalışmaktadır.

İLKER DİKER KİMDİR?

İlker Diker 1976 yılında İstanbul'da doğdu. Garanti Bankası'nda başlayan çalışma hayatı, Shop&Smiles ve Bonus departmanında çalıştı. 2005 yılından sonra Türk Ekonomi Bankası (TEB)'nda çalışmaya başlayan Diler, uzun süre yöneticilik yaptı ve daha sonra Bankalar Arası Kart Merkezi danışmanlık görevini üstlendi. 2014 yılına kadar burada uzmanlaşan Diker, sonrasında ödeme sistemleri üzerine kendi markasını kurmaya karar verdi ve PayWizard'ı kurdu. Sonraki süreçte ise Papara'ya ortak olarak yoluna devam eden Diker evli ve iki çocuk babasıdır.

PAPARA NASIL KULLANILMAKTADIR?

Papara’yı kullanmak için öncelikle bir Papara hesabı açılması gerekmektedir. EFT saati olmayan Papara'yı kullanmak bu anlamda avantaj sağlar. Papara hesabınıza para yatırdıktan sonra bir başkasının IBAN’ına ya da bir başkasının Papara hesabına haftanın her günü, ücretsiz para gönderebilirsiniz.

PAPARAYLA ANLAŞMASI OLAN BANKALAR

Papara, finansal işlemler için bankalarla anlaşmalar yapmaktadır. Papara’nın anlaşmalı olduğu bankalar:

  • QNB Finansbank
  • Garanti BBVA
  • Yapı Kredi Bankası
  • Vakıfbank
  • Akbank
  • Türkiye Finans Katılım Bankası
  • Ziraat Bankası
  • İş Bankası
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...