Tgrt Haber
25 Ekim 2019 17:22

Patlıcan kebabı yapımı ve Patlıcan kebabı tarifi nasıl yapılır? Patlıcan kebabı kolay nasıl yapılır

Patlıcan kebabı genellikle fırında yapılır ve köfteleri pişirmek oldukça zordur. İşte size Refika’dan çok pratik ve inanılmaz lezzetli, parmak yedirten patlıcan kebabı tarifi… üstelik kendi lavaşınızı da fırından aldığınız bir ekmek hamuru ile kendiniz yapabilirsiniz.

Patlıcan kebabı yapımı ve Patlıcan kebabı tarifi nasıl yapılır? Patlıcan kebabı kolay nasıl yapılır
Patlıcan kebabı nasıl yapılır ve Evde patlıcan kebabı nasıl yapılır? Patlıcan kebabı kolay nasıl yapılır,

Patlıcan kebabı genellikle fırında yapılır ve köfteleri pişirmek oldukça zordur. İşte size Refika’dan çok pratik ve inanılmaz lezzetli, parmak yedirten patlıcan kebabı tarifi… üstelik kendi lavaşınızı da fırından aldığınız bir ekmek hamuru ile kendiniz yapabilirsiniz.

Evde patlıcan kebabı nasıl yapılır? Tüm püf noktaları ile birebir ve tavada patlıcan kebabı tarifi…

Refika’dan Patlıcan Kebabı Tarifi
Malzemeler
•    400 gr tek çekim dana/kuzu döş kıyma
•    4 adet patlıcan
•    1 baş sarımsak
•    1 adet ekmek hamuru
•    2-3 avuç un
•    1 tatlı kaşığı tereyağı
•    1 çay kaşığı tuz
•    1 çay kaşığı karabiber
•    Su
Hazırlanışı
Ekmek hamurunu fırınlardan alabilirsiniz. Hamuru biraz sertleştirmek için bir parça un ekleyip güzelce yoğurun. Hamur pürüzsüz hale geldiğinde biraz un serptiğiniz tezgâha alıp üzerine de un ekleyip tavayı ölçerek, tavadan biraz büyük yuvarlak bir hamur haline getirin. Kabarması için kenara alın ve üzerine nemli bez kapatarak 15 dakika kadar dinlendirin.
Hazırlık yapmaya başlamadan önce ızgara tavanızı ocağa alıp yaklaşık 5 dakika kadar iyice kızdırıp sıcak hale getirin. İyice ısınması önemli.
Patlıcanların saplarını kesin ve dörde bölün. Parçaların yerlerini bozmadan bir kenarda dizin.
Kıymayı bir karıştırma kabına alın ve üzerine tuz, karabiber serperek güzelce yoğurun.
Patlıcanların boyutlarına göre kıymadan parçalar koparıp top top yapın.
Patlıcanların sırasını bozmadan en alt kısmındaki parçayı alıp bir tahta şişe saplayın ve kendinize doğru en geriye çekerek üzerine, kıymadan aldığınız bir topu takın ve bastırmadan diğer patlıcan parçasını da şişe ekleyerek böyle bir patlıcan bir şişe gelecek şekilde tamamlayın.
Patlıcanların özellikle baş ve sonlarındaki parçalar daha zor piştiğinden o kısımlardan kontrol edin ama iyice pişmesi için bekleyin.
Tam pişmek üzereyken, bir parça tereyağını alın ve çatala takıp tüm kebabın üzerinde gezdirin.
Ardından bir çay bardağı kadar suyu tavanın dibine dökün ve üzerini hazırladığınız ekmek hamuru ile kapatarak 280 derecede önceden ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin ve patlıcan kebabınız hazır.

Püf noktaları

Patlıcanları seçerken;

•    Çok sert olmamalarına,
•    Saplarının yeşil olmasına (kahverengi veya başka renk olmamalarına),
•    Baş kısımlarında yeşil olmamasına (ki bu henüz tam olarak olgunlaşmamış demek) ve
•    Patlıcanların düz olmasına dikkat edin.
•    Sünger gibi olmalıdır.
•    Çok içinin geçmemiş olmaması lazımdır.
•    Üzerinde çizikler varsa patlıcan eski demektir.
•    Ayrıca düz patlıcanlar tercih edin ki patlıcan kebabı kesmek kolay olsun.
Eti seçerken;
Dana ve kuzu döş, karışık ve orta yağlı olmasını sağlarsanız yemeğiniz çok daha lezzetli olacaktır fakat kuzu kokusundan emin değilseniz sadece dana kıymadan da hazırlayabilirsiniz.
Mümkün olanlar için bir miktar kuyruk yağı da etinize lezzet katacaktır.
Kıyma tek çekim olursa daha lezzetli olacaktır. Yani bir kere zırhtan geçirilmiş et gibi görünecektir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...