• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    96032
  • up
    USD
    5.7348
  • up
    EURO
    6.3654
  • down
    GBP
    6.9602
  • down
    Altın
    276.807
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 29.07.2019 - 09:50 Yorum : 0

Pilav Nasıl Yapılır / Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Sulu yemeklerin yanında tane tane pişmiş mis gibi pirinç pilavı görmeyince üzülür insan. Pilav, aslında yapımı çok basit gibi görünse de bilmeyen biri yaptığında lapa gibi, tatsız, tuzsuz, lezzetsiz bir tür çıkar ortaya ki o da insanı pilav yemekten soğutur… İşte bu duruma düşmemeniz için pirinç pilavı yapmanın püf noktalarını sizler için araştırdık. Bu yazımızda uzman şeflerin ve yıllardır pilav yapan annelerimizden aldığımız tüyoları paylaşıyoruz. Keyifli okumalar.

Pilav Nasıl Yapılır / Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

"Ne yaparsam yapayım pilavım tane tane olmuyor” diyor musunuz? Pilav nasıl yapılır? Pirinç pilavı nasıl yapılır, Pirinç pilavı yapmanın püf noktalarını ve pirinç pilavı yapımına dair tüm detaylar yazımızda bulabilirsiniz...

Hazırsanız pirinç pilavı yapmaya başlayalım.

Pilav Nasıl Yapılır / Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1,5 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 4 damla limon suyu
  • 1 adet kesme şeker
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Pilav Nasıl Yapılır / Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Pirinç Pilavı Yapmanın Püf Noktaları

  • Öncelikle kaliteli Çorum / Osmancık ya da Kastamonu / Tosya pirinci olursa pilavın kıvamını daha iyi tutturabilirsiniz.
  • Tereyağı ve sıvı yağı teflon geniş bir tencerenin içerisine alın.
  • Arpa şehriyeleri yakmadan kısık ateşte güzelce kavurun. 
  • Pirinçleri soğuk suyun içerisinde güzelce yıkadıktan sonra arpa şehriyelerle birlikte güzelce kavurun.
  • Pilavın tane tane olması için şeker ve limon suyu karışımını ilave edin.
  • Son olarak tavuk suyu ve tuzu da ilave ettikten sonra ağzını kapatıp 15 dakika kadar pişirin. 
  • Pilav suyunu çekene kadar kapağını açmayın.
  • Pilav suyunu çektikten sonra tencerenin üstüne kağıt havlu örtüp kapağını kapatın,
  • Tane tane olan pirinç pilavını kuru fasulye, patates sulusu ya da sade salata ve turşu ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Pilav Nasıl Yapılır / Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Not 1: Pirinçleri yıkadıktan sonra uzun süre mutfak tezgâhında bekletmeyin çünkü pirinçte şişme veya kırılmalar meydana gelir.

Not 2: Kullandığınız pirinç türüne göre eklemeniz gereken su miktarında farklılık olabilir.

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber