Tgrt Haber
04 Ocak 2020 12:01

Portakallı kek tarifi, Portakallı kek nasıl yapılır, Portakallı kek yapımı

İnternette olan birçok portakallı kek tarifindense, farklı ve bir o kadar da lezzetli bir portakallı kek tarifi ister misiniz? O zaman doğru yerdesiniz. En güzel portakallı kek tarifi için makalemizi okumaya devam edin.

Portakallı kek tarifi, Portakallı kek nasıl yapılır, Portakallı kek yapımı
Portakallı kek tarifi, Portakallı kek nasıl yapılır, Portakallı kek yapımı,

İnternette olan birçok portakallı kek tarifindense, farklı ve bir o kadar da lezzetli bir portakallı kek tarifi ister misiniz? O zaman doğru yerdesiniz. En güzel portakallı kek tarifi için makalemizi okumaya devam edin.

Refika’dan Harika Bir Şerbetli Portakallı Kek Tarifi

Portakallı Kek İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker (250 gr)
  • 2/3 su bardağı zeytinyağı
  • 1 portakalın suyu
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 avuç ceviz

Portakallı Şerbeti için malzemeler

  • 3 adet portakal
  • 2 adet limon
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 1 su bardağı şeker

Hazırlanışı

  1. Tüm malzemeleri oda sıcaklığına getirin.
  2. 4 yumurtanın üzerine, 1 su bardağı toz şeker ilave edin. Önce mikserin yavaş ayarıyla daha sonra yüksek devrinde çırpın.
  3. 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ veya zeytinyağı ekleyin ve çırpın.
  4. Portakallardan birinin kabuklarını soyun ve beyaz kısmını almadan soyun. Beyaz kısmı acılık katacaktır. Ardından bu bir adet portakalın suyunu sıkın. Yaklaşık yarım su bardağından biraz fazla suyunu keke ilave edin. Biraz daha çırpın.
  5. 2 su bardağı unu ve kabartma tozu ile vanilyayı da ekleyerek güzelce çırpın.     
  6. Bir kek kalıbını yağlayıp, unlayın. Ardından kek karışımının yarısını keke ilave edin. Sonra üzerine vir adet cevizi dörde bölerek atın. 2 avuç cevizi bu şekilde kekin arasında serptikten sonra üzerine kekin kalan kısmını dökün.
  7. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında fansız bir şekilde, 50 ila 60 dakika kadar pişirin.
  8. Diğer taraftan portakal şerbeti için, 3 adet portakalı ve 2 adet limonu yıkayın.
  9. Kabuklarını, beyaz kısımlarına inmeden soyun.
  10. Sularını sıkın ve bir sos tenceresine ekleyin. Üzerine 1 su bardağı soğuk suyu, 1 su bardağı şekeri ilave edin ve ocağın altını açın. Şeker eriyene kadar karıştırın.
  11. Beyazlarını almadan soyduğunuz kabukları ince uzun olacak şekilde dilimleyin. Rendeden de geçirebilirsiniz. Bu kabukları da portakal şerbetine ekleyin. Şerbeti 25 dakika kadar kaynatın.
  12. Fırından çıkan keki soğuması için bekletin. Kekin üzerine bıçakla çizikler atın. Aşırı derin olmasın.
  13. Ardından ılınan şerbeti de ilave edin. Portakal rendelerini de kekin ortasına dekor yaptıktan sonra servise hazır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...