Tgrt Haber
28 Eylül 2018 15:49

Pratik Göbek Eritme Egzersizleri ve Beslenme Önerieri

Hem bayanların hemde erkeklerin kilo ile ilgili başlıca sorunları olan göbekte yağlanma problemi için basit ve uygulaması pratik göbek eritme egzersizleri ve beslenme önerileri hazırladık.

Pratik Göbek Eritme Egzersizleri ve Beslenme Önerieri
göbek eritme hareketleri

Hem bayanların hemde erkeklerin kilo ile ilgili başlıca sorunları olan göbekte yağlanma problemi hakkında basit ve uygulaması bir o kadar pratik göbek eritme egzersizleri ve beslenme önerileri hazırladık. Bu egzersizleri, eğer herhangi bir bel, boyun vb. gibi rahatsızlıklarınız varsa doktorunuza başvurmadan yapmamanızı tavsiye ederiz. Özellikle boyun bölgenizde ufacık bir hastalığınız var ise ellerinizle destekleyerek karın egzersizleri yapınız.

Göbek Eritme Egzersizleri

 

Karın egzersizleri ile ilgili en çok bilinen hareketlerden biri yarım mekiktir. Bu mekik boyun sorunu olanların boynunu ve kafasını yere koyarak bacaklar bir kanepenin altına sokularak da çekilebilir ve ya ayaklar masa pozisyonunda tutularak da yarım yavaş bir şekilde kalkarak da yapılabilir. 

Göbek Eritme,e Egzersizleri


Tam mekik her zaman daha zordur ve daha ilerleyen günlerde yapılabilecek bir mekiktir. Tam mekikte, sırt tamamen yerden teması kesilerek kaldırılır ve tam olarak tekrar yere yatılır. Bunu yaparken mutlaka yerde burundan nefes alınarak kalkarken ağızdan verilir.

Yatar vaziyette bisiklet hareketi de oldukça etkilidir.

Ayrıca squat denilen sandalye varmış gibi oturup, sırtı dik tutarak, bacakları omuz hizasında açmak ve bir süre karnı içe çekerek beklemek en etkili pozisyonlardan biridir.

Karın Egzersizleri Squad

Bu hareketleri günde 4 defa veya 3 defa ile başlayıp arttırabilirsiniz. 20 şer kez yaparak yavaş yavaş yağ yakımını hızlandırabilirsiniz. Eğer 20 kez çok geldi ise 10’a düşürerek sık ama az miktarda yaparak vücudunuzu forma sokabilirsiniz. Sayıyı giderek arttırınız. Hareketleri yavaş ve ağırdan yapmanız çok önemli.

Karın egzersizlerinizin yanında beslenme ile de göbek yağlarınızı eritme de bedeninizi desteklemelisiniz. Bu destek bazı yiyecek önerilerimiz ile daha kolay olacaktır. Yapılan araştırmalar ve gözlemler sonucunda ortaya çıkan; bazı besinlerin göbek kısmında oluşan yağları hızlı eritmeyi sağladığıdır. Buna dayanarak uluslararası platformlarda kabul görmüş göbek eritmeye yardımcı besinler aşağıdaki gibidir.

SÜZME PEYNİR

Süzme Peynir

PATLAMIŞ MISIR 

Patlamış mısırı eğer kilo kaybetmek istiyorsanız, tereyağlı olarak pişirmektense çeşitli baharatlarla deneyebilirsiniz. Bu çok daha ucuz ve aynı zamanda kilo kaybına yardımcı olacaktır. Bir bardak sade patlamış mısır çok az kalori ve uzun bir süre için sizi tam olarak tutabilen iyi miktarda lif içerir. Patlamış mısır da magnezyum, potasyum, A vitamini, fosfor, çinko, manganez, demir ve bakır gibi az miktarda vitamin ve mineral içerir.

Patlamış Mısır

SÜZME YOĞURT

Diğer sağlıklı ve iyi kahvaltı önerilerinden biri de süzme yoğurttur. Bir kap süzme yoğurt pahalı olmadığı gibi her bakımdan sağlıklı da olacaktır.    Bu sayede bağırsaklarınızın çalışmasını hızlandıracak yararlı bakterileri destekleyecektir. Leptin hormonunun direncini arttırır ve bu sayede kolay kilo vermenizi sağlar. Yoğurdun içindeki yüksek protein, kan şekeri seviyenizi sabit tutarak daha uzun süre dayanmanıza ve açlıktan korunmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca, içindeki yüksek miktardaki kalsiyum, kilo verme sürecini destekler. Tennessee Üniversitesi tarafından yapılan bir çalışmada, günde üç kez yoğurt yemeğinin yağ kaybını arttırabildiği bulunmuştur. Dahası, süzme yoğurttaki protein içeriği, İştah'ta yayınlanan 2013 tarihli bir araştırmaya göre, açlığın azalmasına, dolgunluğun artmasına ve müteakip yemenin ertelenmesine neden olmaktadır.

Süzme Yoğurt

GREYFURT

Bu listede olmayı hak eden bir bütçe dostu meyvedir, greyfurt. C vitamini, lif ve su ile paketlenmiş, greyfurt kilo kaybına yardımcı olur. C vitamini içeriği, yağ yakmak için önemli olan metabolizma üzerinde doğrudan bir etkiye sahiptir. Aynı zamanda kalorileri de düşüktür ve kendinizi daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar. Ayrıca, bu meyve A ve B6 vitaminleri, potasyum, folat, tiamin, kalsiyum, demir, bakır, fosfor ve magnezyum açısından zengindir. Tıbbi Gıda Dergisi'nde yayınlanan 2006 tarihli bir çalışmada, taze greyfurtun öğünlerden önce yenildiğinde, önemli kilo kaybına yardımcı olduğu bildirilmiştir. 
Aslında, Afrika Eczacılık ve Farmakoloji Dergisi'nde yayınlanan bir 2015 araştırması, greyfurt suyunun kilo kaybı etkisinin daha uzun sürmesi ve aynı zamanda beyin noradrenalini etkilememesi nedeniyle, tokluğu arttıran bir anti-obezite ilacı olan sibutraminden daha iyi olduğunu bulmuştur.

Greyfurt

ELMA

Her gün bir elma yemek sadece doktoru uzak tutmakla kalmayacak, aynı zamanda vücut ağırlığını kontrol altında tutacaktır. Kalorilerin düşük olmasının yanı sıra, elma zengin bir lif kaynağıdır, bu da midenizin daha uzun süre kalması anlamına gelir ve sizi aşırı yemekten korur. Ayrıca, elmadaki antioksidanlar metabolizmanız için bir artış sağlayabilir, bu da depolanmış yağlardan kurtulmak için önemlidir. Elmalar ayrıca C vitamini, B kompleksi vitaminleri, kalsiyum, potasyum ve fosfor gibi diğer önemli besinleri de içerir. Bunların kalorileri de düşüktür ve yağ veya kolesterol içermez. Beslenme raporlarında yayınlanan 2003 yılındaki bir çalışmada, elmaların kilo vermeye katkıda bulunabileceği bildirilmektedir.

Ne zaman acıkırsanız, sadece bir elma yiyin. Vitaminlerin çoğu kabuğunun hemen altında olduğundan, elmaları kabuğuyla birlikte yemek iyi bir fikirdir. Sadece akan suyun altında, kabuğunu iyice yıkadığınızdan emin olun. Ya da, elmaları 10 dakika boyunca 1 tatlı kaşığı beyaz sirke ile karıştırılmış suyla dolu bir kapta bekletin, daha sonra musluk suyunun altında durulayın ve bir kağıt havluyla kurutun.

Elma

YULAF

Kilo vermek istediğimizde altın kurallardan biri kahvaltıyı iyi yapmaktır. Bu bakımdan her bütçeye uyabilecek en sağlıklı yiyeceklerden biri yulaftır. Yulaf ezmesi sizi oldukça tok tutacaktır. Bu sayede bir sonraki öğününüze kadar tok kalabilecek ve daha kolay kilo kaybedebileceksiniz çünkü lifli olması sebebiyle aynı zamanda kolay dışkılamayı da sağlayacaktır. Günlük bir kase vücudunuz için yeterli olan besin ve vitamin miktarını karşılayacaktır. Hipergliseminin kontrol altına alınması, kan lipitlerinin azaltılması gibi önemli yararlı etkileri vardır. Aşırı kilolu ve şeker hastası olanların tüketmeleri halinde sağlıklı bir şekilde kilo verilecek hem de şekerleri dengelenecektir. Yulaf yerken şeker eklemekten mutlaka kaçının. Meyvelerle veya bal ile tatlandırabilirsiniz. Tarçın, Hindistan cevizi gibi baharatlar da kullanabilirsiniz.

Yulaf

YEŞİL ÇAY

ISPANAK

FASÜLYE ÇEŞİTLERİ

PULSES BAKLAGİLLER

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...