• Piyasalar
  • down
    BIST 100
    115748
  • up
    USD
    6.8651
  • up
    EURO
    7.7192
  • up
    GBP
    8.5652
  • up
    Altın
    391.918
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 30.06.2020 - 18:32 Yorum : 0

Pratik Midye Tatlısı Tarifi, Midye tatlısı nasıl yapılır

Damaklara şenlik katan, baklavanın tahtını sarsan bu harika midye tatlısının, en pratik halini sizlerle paylaşmak istedik. Herkesin, kolaylıkla yapabileceği bu tatlı, tam bir anne tatlısıdır.

Pratik Midye Tatlısı Tarifi, Midye tatlısı nasıl yapılır

Damaklara şenlik katan, baklavanın tahtını sarsan bu harika midye tatlısının, en pratik halini sizlerle paylaşmak istedik. Herkesin, kolaylıkla yapabileceği bu tatlı, tam bir anne tatlısıdır.

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 4-5 su bardağı un
  • Ceviz
  • Tereyağı (üzerine sürmek için)

Açarken kullanmak için

  • Nişasta

Şerbeti için;

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

Hazırlanışı

Pratik midye tatlısını hazırlarken öncelikle şerbetini hazırlamanız gerekmektedir. Bunun için şerbet malzemeleri olan 3,5 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu bir tencereye alalım ve üzerine bir dilim limon atarak kaynamaya bırakalım. Şerbet Kaynadıktan sonra orta ocakta ve altını kısık vaziyette 20 dakika kadar kaynatmaya devam edelim. Kaynayan şerbeti soğuması için bir kenara alalım. Şerbetin tamamen solmuş olması gerekmektedir.

Midye tatlısının hamurunu hazırlamak için 1 yumurtayı, 1 çay bardağı yoğurdu, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 çay bardağı sütü, 1 tatlı kaşığı sirkeyi ve yarım paket kabartma tozunu güzelce çırpın.

Bu karışımın üzerine kontrollü olarak 5 su bardağı unu, yavaş yavaş ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Unun tamamını kullanmanıza gerek kalmayabilir, bu aşamada hamurunuz yumuşak olacak şekilde unu ilave edip yoğurun.

Elde Ettiğiniz yumuşak hamuru önce ikiye sonra 10 eşit parçaya ayırarak yarım saat mutlaka dinlendirin.

Dinlenen bezeleri teker teker pasta tabağı kadar açıp üst üste dizin.

10 tane bezeyi üst üste koyarak tek bir hamur elde edecek şekilde önce merdane ile sonra oklava ile güzelce açın.

Ardından bu hamuru sıkı bir şekilde rulo gibi sarın.

Rulodan 1 parmak genişliğinde parçalar kesin.  Sonra ters çevirin ve merdane ile hafif açarak yuvarlak kahve fincanı tabağı kadar olmadan açma işlemini bitirin.  İçine ceviz doldurun ve hamuru ikiye katlayın kenarlarını biraz bastırın ardından, yağlanmış bir fırın tepsisine dizin.

Tereyağını eritin ne biraz soğuduktan sonra ılık haldeyken hamurun üzerine sürün.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Fırından çıkan midye tatlılarının ilk sıcaklığı geçtikten sonra yani 10-15 dakika sonra tamamen soğuyan kenarda beklettiğimiz şerbetini tatlıya dökün.

Şerbetini çekmesini bekleyin ve tatlımız yenecek kıvama geldiğinde servis yapın

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber