Tgrt Haber

Putin kaç yıldır başkan? 2024 Rusya seçimleri

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
17 Mart 2024 21:47 - Güncelleme : 17 Mart 2024 21:50
Putin kaç yıldır başkan? 2024 Rusya seçimleri
Putin, Rusya, Devlet Başkanlığı Seçimi

Putin kaç yıldır Rusya başkanı? Ne kadar süredir görevde? Rusya'da devlet başkanlığı seçimi devam ederken, gözler 24 yıldır ülkeyi yöneten 71 yaşındaki Putin'in kazanacağına çevrildi. Peki, Rusya seçimleri sonuçları nasıl, kim önde? İşte detaylar...

Rusya'da devlet başkanlığı seçimi devam ederken, gözler 24 yıldır ülkeyi yöneten 71 yaşındaki Putin'in kazanacağına çevrildi. Peki, Putin kaç yıldır Rusya başkanı? Ne kadar süredir görevde? Putin tekrar seçilir mi, tekrar Rusya başkanı olur mu? Seçimin sonucu merakla bekleniyor....

PUTİN KAÇ YILDIR RUSYA BAŞKANI?

Vladimir Putin, Rusya'da uzun yıllardır siyasetin merkezinde yer alıyor. 24 yıldır ülkeyi yöneten Putin, bugüne kadar dört dönem devlet başkanlığı yapmış ve Rusya'nın politik arenasında belirleyici bir figür olmuştur.

Putin kaç yıldır başkan? 2024 Rusya seçimleri - 1. Resim

PUTİN TEKRAR BAŞKAN SEÇİLİR Mİ?

Rusya'da devlet başkanlığı seçimi üç gün boyunca devam ediyor ve 112 milyonu aşkın seçmen sandık başına gidiyor. Putin'in seçimi kazanması bekleniyor ve eğer tekrar seçilirse 6. kez devlet başkanı olarak göreve devam edecek. Putin'in liderliği, Rusya'nın iç ve dış politikasını önemli ölçüde etkilemeye devam edecek.

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...