Tgrt Haber
16 Şubat 2021 01:19

Renklerle Tedavi Yöntemi (Kromoterapi – Renk Terapisi)

Çoğumuz su sesinin insan ruhuna iyi geldiğini ve tedavi amacıyla yüzyıllardır kullanıldığını bilir. Peki renklerin terapi etkisi ve tedavi etkisinin olduğunu biliyor muydunuz? Eski Mısır’da, Çinliler ve şimdi Avrupa'da bile renklerin tedavi edici etkisinden yararlanıyor. Bu haberimizde sizler için: "Renk terapisi nedir?, Renklerle terapi nasıl yapılır?, Renklerle tedavi nasıl yapılır, Kromoterapi nedir? Hangi renk hangi hastalığa iyi gelir?" gibi soruların cevaplarını vermeye çalışacağız.

Renklerle Tedavi Yöntemi (Kromoterapi – Renk Terapisi)
Renklerle Tedavi Yöntemi (Kromoterapi – Renk Terapisi),Kromoterapi nedir?,Renk terapisi nedir,Renklerle terapi nasıl yapılır,Renklerle tedavi nasıl yapılır,Hangi renk hangi hastalığa iyi gelir

Renk, ışıktan ayrı tutulmaması gereken bir parçadır. Çünkü ışık değişik dalga boylarına dönüştüğü zaman çeşitli renkler ortaya çıkar. Her rengin bir çok tonu vardır ve her rengin kendine has yansıtma ve emme özelliği bulunmaktadır. Renklerle tedavi yönteminin temelini kaba hatlarıyla bu bilgiler oluşturur. Değişik frekansdaki ışıklar (renkler) vücudun çeşitli bölgelerindeki enerjilerle farklı bir iletişim halindedir.

Renklerle Tedavi Yöntemi (Kromoterapi – Renk Terapisi)

Renk terapistleri, renklerin bir çok hastalığa deva olabileceğini öne sürüyorlar. Renk terapisi; renklerin yaydığı enerjinin fizyolojik ve psikolojik dengeyi sağlamak için kullanılması yöntemine denir.

Kırmızı Renk

Kırmızı yoğun enerjiye sahip bir renktir. Bu yüzden insanları fiziksel açıdan uyarır. Renk terapistlerine göre kırmızı renk, canlandırır, yoğun faaliyet içine sokar. Vücut sıcaklığını yükseltir ve kan dolaşımını arttır. Bu olumlu yönlerinin yanında, kırmızı; kin, intikam, aptalca cesaret, aşk ve seks duygularını da harekete geçirir. Bu yüzden dozunun iyi ayarlanması gerekiyor. Aşırı kırmızı renk kullanımı duygusal dengesizliklere ve depresyona neden olabiliyor.

Turuncu Renk

Bilgeliğin ve neşenin sembolüdur. İnsanların sosyal duygularını harekete geçirir. Bu rengin aşırı kullanımı sinir sistemini kötü yönde etkiler. Bu yüzden turuncu renk, yeşil ve mavi tonlarıyla birlikte kullanılmalıdır.

Renklerle Tedavi Yöntemi (Kromoterapi – Renk Terapisi)

Yeşil Renk

Ümidi temsil eden bir renktir. Dünyada en çok bulunan ve görülen bir renk olan yeşilin sakinleştirici özeliği vardır. Sinir sistemini dengeler, ateşi düşürür, ritmik düzeni korur. İnanç, dostluk, barış gibi duyguların gelişiminde yeşil renkten faydalanılır. Yüksek tansiyona, kalbe, baş ağrısına ve bitkinliğe iyi geldiği ve bu durumlarda tedavi amaçlı kullanıldığı bilinmektedir.

Sarı Renk
Kişinin zihin faaliyetlerini harekete geçiren bir etkisi vardır. Morali düzeltir. Yaşama sevinci ve gücü verir. Sarı renk yardımıyla kişi iyimser olur ve kendine güveni artar.

Renk terapistlerine göre sarı renk, sindirim sistemi rahatsızlıklarında kullanılır. Sarı ve altın tonları renkler, hayati vücut fonksiyonları ve zihin üzerinde olumlu etkiler yapar.

Renklerle Tedavi Yöntemi (Kromoterapi – Renk Terapisi)

Mor Renk

Renk terapistlerine göre mor renk denge rengidir. İnsanın fiziki ve ruhi dünyası arasında sağlıklı bir denge kurulmasını sağlar. Eklem iltihabı hastalıklarında maviye yakın mor renk önerilir. Terapistlere göre, sindirim sistemi rahatsızlıklarına olumlu etki, bazı minerallerin vücut tarafınca kullanılması bu renk sayesinde olur. Ayrıca mor renk rüya faaliyetlerini geliştirir.

Mavi Renk

Vücut enerjisini dengeler, solunum sistemini güçlendirir ve tansiyonu düşürür. Boğaz sorunlarını giderdiği söylenir. Sezgileri güçlendirdiğini söyleyen terapistlere göre mavi renk, üzüntü duygusunu giderir. Sanat duygusunu ve ilhamı geliştirir.

Lacivert

Terapistlere göre renklerle tedavi alanında mavinin lacivert rengine dogru giden koyu tonları ve lacivert rengi, ruhsal ve fiziksel rahatsızlıkların tedavisinde etkin bir yere sahip.

Sağlıklı günler diliyoruz... 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...