Tgrt Haber

Rulo pasta hurmalı rulo pasta tarifi

09 Aralık 2019 15:03
Rulo pasta hurmalı rulo pasta tarifi
Rulo pasta hurmalı rulo pasta tarifi,

Eğer siz de misafirlerinize hep aynı lezzetler sunmaktan sıkıldıysanız veya ailenize farklı lezzetlerde tatlılar hazırlamak istiyorsanız, hurmalı rulo tatlı tam da size göre. Bu farklı ve bir o kadar da lezzetli tatlıyı, misafirlerinizin ve aile üyelerinizin severek tüketeceğinden eminiz. Hem hurmalı hem de irmikli bu tatlı, hurma ve irmiğin birbirine olan müthiş uyumunu da yakalamanızı sağlayacaktır.

Eğer siz de misafirlerinize hep aynı lezzetler sunmaktan sıkıldıysanız veya ailenize farklı lezzetlerde tatlılar hazırlamak istiyorsanız, hurmalı rulo tatlı tam da size göre. Bu farklı ve bir o kadar da lezzetli tatlıyı, misafirlerinizin ve aile üyelerinizin severek tüketeceğinden eminiz. Hem hurmalı hem de irmikli bu tatlı, hurma ve irmiğin birbirine olan müthiş uyumunu da yakalamanızı sağlayacaktır.
Malzemeler
•    1 kg irmik
•    1 su bardağı un
•    250 gr tereyağı
•    1 paket vanilya
•    1 paket kabartma tozu
•    1 su bardağı dövülmüş ceviz
•    1 tatlı kaşığı tarçın
•    2 su bardağı hurma
•    1 su bardağı ılık su

Hazırlanışı
1.    Pastamızın iç harcı için, hurmaları güzelce yıkayıp çekirdeklerini çıkartın. Ardından ince ince doğrayın ve bir robotta iyice çekin.
2.    Bir tavada tereyağını eritin. Eridiği gibi üzerine çektiğiniz hurmaları ekleyip güzelce karıştırıp kavurun.
3.    1 su bardağı cevizi iyice dövün ve hurmaların üzerine ilave edin.
4.    1 tatlı kaşığı tarçını da üzerine ilave ederek 3 dakika kadar kavurun. Sonra altını kapatıp soğuması için bir kenara bırakın.
5.    Hamuru için bir karıştırma kabına, 1 kg irmiği, 1 su bardağı unu, 1 paket vanilyayı, 1 paket kabartma tozunu ve bir tavada erittiğiniz tereyağını alın.
6.    Bu malzemelerin tümünü yoğururken, 1 su bardağı suyu da yavaş yavaş dökerek yoğurmaya devam edin. Hamurunuz kulak memesi kıvamı denilen kıvama geldiğinde, yarım saat dinlenmeye bırakın. Üzerini nemli bir bezle kapatmayı unutmayın.
7.    Hamuru açacağınız zemini, güzelce temizleyip hafifçe yağlayın.
8.    Hamuru, bir parmak kalınlığında ve 12 cm kadar eni olacak şekilde açın. Şekli dikdörtgen olmalı. Etrafını elinizle düzeltin.
9.    Soğumaya bıraktığınız iç malzemesini bu uzun kenara yayın ve hamur hazır hale geldikten sonra uzun olan kenardan hamuru sarmaya başlayın ve rulo yapın.
10.    Rulo haline gelen hamurdan, iki veya üç parmak kalınlığında (tamamen siziz zevkinize göre) kesin ve hepsi aynı büyüklükte olacak şekilde dilimleyin.
11.    Bir fırın tepsisini hafifçe yağlayın ve yaklaşık 2 santim aralıklarla rulo pastanızdan kestiğiniz dilimleri yerleştirin.
12.    Önceden ısıtılmış 15-75 derece fırında, rulo dilimlerinizin üzeri kızarana kadar, bu da 20-25 dakikaya tekabül etmektedir, pişirin ve ardından servise hazır.
13.    Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek çok daha şık ve lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...