Tgrt Haber

Rus salatası tarifi ve yapımı, Rus salatası yapmanın püf noktaları

17 Aralık 2019 14:31
Rus salatası tarifi ve yapımı, Rus salatası yapmanın püf noktaları
Rus salatası tarifi ve yapımı, Rus salatası yapmanın püf noktaları,

Davet sofralarının garnitürü, kumpirin göz bebeği, et ve tavuk yemeklerinin en yakın arkadaşlarından biri olan Rus salatası, tadına doyulmaz lezzetiyle damakları şenlendirmeye geliyor. Hem pratik yapılışı hem de lezzeti ile kolaylıkla herkes hazırlayabilir. Sebzeleri tek tek kendiniz evde hazırlayabileceğiniz gibi, hazır olarak satılan garnitür karışımlarından alarak da bu salatayı çok daha kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Hazır olarak aldığınız garnitürü, hazırlamaya başlamadan önce 15 dakika temiz su dolu bir kasede bekletmeyi unutmayın ki konserve kokusu kalmasın. Ardından salata yapımına başlayabilirsiniz.

Davet sofralarının garnitürü, kumpirin göz bebeği, et ve tavuk yemeklerinin en yakın arkadaşlarından biri olan Rus salatası, tadına doyulmaz lezzetiyle damakları şenlendirmeye geliyor. Hem pratik yapılışı hem de lezzeti ile kolaylıkla herkes hazırlayabilir. Sebzeleri tek tek kendiniz evde hazırlayabileceğiniz gibi, hazır olarak satılan garnitür karışımlarından alarak da bu salatayı çok daha kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Hazır olarak aldığınız garnitürü, hazırlamaya başlamadan önce 15 dakika temiz su dolu bir kâsede bekletmeyi unutmayın ki konserve kokusu kalmasın. Ardından salata yapımına başlayabilirsiniz.

Rus salatası yapmanın püf noktaları

  1. Tüm sebzeleri ayrı ayrı tencerelerde haşlarsanız, pişme derecelerini kontrollü olarak ayarlayıp, salatanızın en iyi haline gelmesine yardımcı olabilirsiniz.
  2. Örnek olarak havuç patatesten çok daha erken pişeceğinden, havucu çok daha kısa sürede ocaktan almanız gerekecektir.
  3. Eğer ölçülü olarak bu salatayı yapmak istiyorsanız, tüm malzemelerden birer kase olacak şekilde hazırlayabilirsiniz.
  4. Damak zevkinize göre içine sosis ve zeytin de ekleyebilirsiniz.
  5. Sebzeler haşlandıktan sonra hemen buzlu suya atarsanız, şoklanmış olacaklardır. Bu sayede salatanızı karıştırırken dağılma yaşama ihtimali azalır.

Evde lezzetli tadıyla Rus salatası tarifi

Malzemeler

  • 3 tane orta boy patates
  • 2 tane havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 6- 7 tane kornişon salatalık turşusu
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 5 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

  1. Öncelikle tüm sebzelerin kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın.
  2. Tüm sebzeleri mümkünse ayrı tencerelerde haşlayamaya başlayın. En erken havuç en geç patates haşlanacağından kontrollü olarak arada bir çatal yardımıyla kontrol edin.
  3. Haşlanan sebzelerin sularını süzüp, soğumaları için beklemeye alın.
  4. Bir karıştırma kabına, 5 yemek kaşığı yoğurdu, 5 yemek kaşığı mayonezi, 1 tatlı kaşığı tuzu ve yarım çay kaşığı karabiberi alın ve iyice karıştırın.
  5. Kornişon turşularını küçük küpler halinde doğrayın ve soğuyan sebzelerle birlikte bir karıştırma kabına alın.
  6. Üzerine hazırladığınız yoğurtlu, mayonezli karışımı ekleyerek tüm malzemeler birbiriyle iyice karışana kadar, sebzeleri de ezmeden güzelce karıştırın.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...