Tgrt Haber
26 Haziran 2019 12:40

Sakal Nasıl Çıkar? / Sakal Kıran Nedir? / Sakal Kıran İçin Doğal Tedavi Yöntemleri / Sakal Kıran Nasıl Geçer?

Bu makalemizde “Sakal nasıl çıkar?, Sakal kıran nedir?, Sakal kıran için doğal tedavi yöntemleri ve Sakal kıran nasıl geçer” sorularınıza sizler için cevaplar aradık. İşte tüm yönleriyle Sakal Kıran nedir…

Sakal Nasıl Çıkar? / Sakal Kıran Nedir? / Sakal Kıran İçin Doğal Tedavi Yöntemleri / Sakal Kıran Nasıl Geçer?
Sakal kıran,sakal kıran tedavi yöntemleri,sakal kıran duası,sakal kıran neden olur?,sakal kıran kendiliğinden geçer mi?

Birçok erkek için sakal estetik görünmenin vazgeçilmez bir unsurudur. Elbette her erkek bakımlı, gür saç ve sakala sahip olmak ister. Fakat bazı durumlarda kişinin sakalları gerek genetik faktörlere, gerek hormonal değişimlere bağlı olarak dökülebilir. Sakal dökülmesi, sakal kıran farklı ciddi bir hastalığın habercisi değildir. Ancak bazen bir anda gelişen sakal dökülmeleri vücutta meydana gelen bir hastalığa bağlı olarak da gelişebilir. Bu noktada öncelikle dökülmelere sebep olan hastalık tedavi edilmelidir.

Genel de tüm hastalıkların ana sebebi strestir. Sakal kıran oluşmasının ana sebebi de yine strestir… Hayatın akışı içinde yaşam mücadelesi veren herkes kendisine stres ve dert edinecek sebepler bulabiliyor. Bu durum kronikleştiği zaman vücutta bir takım rahatsızlıklar meydana getiriyor. Ülkemiz de çok yaygın olan sakal kıran, saç kıran rahatsızlığı da işte bu stres sebebiyle meydana geliyor.

Tıpta adı, "Alopecie Areata" olan bu hastalık, sakalla birlikte vücutta tüm saçlı bölgelerde de kıl dökülmesine neden olur. Sakal kıran hastalığı tedavi edilmezse yavaş yavaş ilerlemeye devam eder ve daha büyük dökülmelere neden olabilir.x

Sakal Nasıl Çıkar? / Sakal Kıran Nedir? / Sakal Kıran İçin Doğal Tedavi Yöntemleri / Sakal Kıran Nasıl Geçer?

Sakal Kıran Nedenleri Nelerdir?

Hastalığın esas nedenleri arasında stres vardır. Fakat uzmanlar bu rahatsızlığın tam olarak nedeni bilinmiyor olsa da problemin bağışıklık sistemi ile ilgili olduğunu düşünüyor.

Bununla birlikte genetik faktörler, çevresel faktörler de bu hastalığın oluşumuna zemin hazırlamaktadır.

Sakal kırana neden olabilecek bazı faktörler şunlardır.

  • Düzensiz ve dengesiz beslenmeye
  • Demir ve protein eksikliği
  • Başka bir hastalık için kullanılan ilaç ve antibiyotikler
  • Tiroid hastalıkları
  • Stres ve zihinsel yorgunluklar
  • Kemoterapi ve Radyasyon tedavisi
  • Stres, depresyon, anksiyete
  • Kalp hastalıkları ve eklem iltihapları

Sakal Nasıl Çıkar? / Sakal Kıran Nedir? / Sakal Kıran İçin Doğal Tedavi Yöntemleri / Sakal Kıran Nasıl Geçer?

Sakal Kıran Tedavisi

Sakal kıran, birçok erkekte görülmekle birlikte kişiyi psikolojik olarak olumsuz etkileyen ve hayat kalitesini düşüren bir rahatsızlıktır. Kişinin eski estetik görünümüne kavuşması için hastalığın mutlaka tedavi edilmesi gerekir.

Bazı durumlarda sakal kıran hastalığı saça sıçrayabilir ve saçta aynı şekilde ani dökülmelere yol açabilir. Aynı şekilde saçta başlayan saçkıran hastalığı da sakallara sıçrayarak sakal kıran hastalığına neden olabilir. Sakal kıran vakalarında görülen en büyük yanlış, traş etmenin sakal kıranı azaltacağı ve bölgede sakalların yeniden çıkmasını sağlayacağı görüştür. Bu durum, hastalığın diğer bölgelere de yayılmasını kolaylaştırarak tüm sakalların kaybedilmesine yol açabilir. Bu yüzden, sakal dökülmesi yaşadığınız durumlarda mutlaka bir uzmana başvurmanız gerekmektedir. Aksi takdirde hastalık yayılabilir ve uzun vadede tedavi edilmesi güç sonuçlara yol açabilir.

Her hastalıkta olduğu gibi sakal kıran hastalığında da tedaviye başlanmadan önce, hastalığa neden olan faktörler belirlenmelidir. Tedavi süreci; hastalığın teşhisi ve hastalığa neden olan faktörlerin ortadan kaldırılması olarak seyreder. Bununla birlikte hastalık stres kaynaklı gelişme gösteriyorsa mutlaka stresli durumlardan uzaklaşılmalı ve daha pozitif bir yaşam tarzı benimsenmelidir.

Sakal kıran hastalığının tedavisinde pek çok farklı yöntem kullanılmaktadır. Bu yöntemler aşağıda belirtilmekle birlikte, uzmana danışmadan bu yöntemleri uygulamak yanlış olur.

Sakal Kıran İçin Kortizon Tedavisi

Kortizon tedavisi hem enjekte, hem krem, hem de hap yöntemiyle yapılır. Bu yöntemde genel de uzman bir dermatolog kıl kaybının yaşandığı yerlere “kortikosteroidler” enjekte eder. Ayda bir yapılan bu yöntemle dökülen kılların tekrar çıkması sağlanır.

Uzman dermatologlar kortizon tedavisinde hem enjeksiyon hem de kortizon hapları da kullanmayı tavsiye edebilir. Bu uygulamaları kendi evinizde yapmanız mümkün değildir. Mutlaka uzman bir doktor kontrolünde yapılması gerekir.

 

Sakal Kıran İçin Anthralin (Drithocereme) Krem

Anthralin, sentetik bir kremdir. Bu kremi ciltte kıl dökülen bölgelere uygulanarak yeniden kıl köklerinin güçlenmesi ve kıl oluşumu sağlanır.

Kremi, uzman bir dermatoloğa danışmadan kullanmamak gerekir. Çünkü Anthralin, kimyasal olduğu için hassas ciltlerde tahrişe sebep olabilir.

Sakal Nasıl Çıkar? / Sakal Kıran Nedir? / Sakal Kıran İçin Doğal Tedavi Yöntemleri / Sakal Kıran Nasıl Geçer?

Sakal Kıran İçin Sarımsak

Yüzyıllardır bir çok hastalık için kullanılan ve hala gizemi tam anlamıyla çözülemeyen sarımsak, sakal kıran tedavisinde en çok olumlu sonuç alınan yöntemdir.

Uygulanış biçimi oldukça kolay olan sarımsağı ikiye bölüm cildinizde ki sorunlu bölgeye sert bir şekilde gezdirilmelidir. Sarımsağın acı suyunu emen cilt kıl köklerinin tekrar canlanmasını sağlayacaktır.

15-20 dakika bekledikten sonra soğuk su ile cildinizi yıkayıp zeytin yağı veya badem yağını cilde nemlendirici olarak sürebilirsiniz.

Bu uygulamanın sonunda sakal kökleri beslenir ve yeni sakalların çıkması sağlanır.

Sakal Kıran İçin Aloe vera

Aloe vera, kan dolaşımını hızlandırarak kıl foliküllerinin aktivitesini artırır. Sakal kıran hastalığının ilk aşamalarında aloe vera ile yapılacak tedavi, sakalların yeniden çıkmasını sağlayabilir. Bu uygulama için, aloe vera yaprağını kesip içinden çıkan jeli bir pamuk yardımıyla kıl kaybı olan bölgelere sürün. 15-320 dakika bekledikten sonra yüzünüzü yıkayabilirsiniz. 2-3 ay sürecek olan aloe vera tedavisi sakal kıran hastalığını büyük oranda tedavi edecektir.

 

Sakal Kıran İçin Soğan Suyu

Sakal kıran için soğan suyu çok eski bir tedavi yöntemi biçimidir. Kıl kaybının yaşandığı bölgeye uygulandığında bir çok insan tarafından olumlu sonuçlar alınmıştır.

Sakal Nasıl Çıkar? / Sakal Kıran Nedir? / Sakal Kıran İçin Doğal Tedavi Yöntemleri / Sakal Kıran Nasıl Geçer?

Sakal Kıran İçin Sakal Ekimi

Sakal ekimi, sakal kıran tedavisinde uygulanan bir operasyon biçimidir. Dökülen bölgeye sakal ekimi yapılmasının herhangi bir sakıncası yoktur. Sakal ekimi operasyonunda donörden alınan kıl köklerinin sakal çıkmayan bölgelere nakledilmesi işlemidir.

Sakal ekimi operasyonunda yüze lokal anestezi yapılarak ağrı ve acı hissi yaşanmaz. Yapılan operasyonda herhangi bir dikiş izi oluşmaz.

Sakal ekimi işlemi mutlaka estetik cerrahların bulunduğu kliniklerde veya hastanelerde yaptırılmalıdır. Estetik cerrahide tüm operasyonlarda olduğu gibi, sakal ekimi konusunda yalnızca profesyonel cerrahlar ile görüşmeli, alanında deneyimi olmayan, bu alanda verdiği hizmetler insanı şüpheye düşüren kişiler ile sakal ekimi ve diğer cerrahi operasyonlar konusunda kesinlikle görüşülmemelidir.

DİKKAT!

Yukarıda sıraladığımız gerek doğal gerekse operasyon gerektiren tedavi yöntemleri sakal kıran tedavisinde destekleyici yöntemlerdir. Bu yöntemlerin etkisi kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

Önemli olan hastalığın erkenden teşhis edilip, hastalığın büyümeden önlem alınmasıdır. Sakal kıran hastalığında dökülen sakalı geri kazanma oranı oldukça yüksektir. Doğru tedavi, doğru yöntem, doğru zaman ve doğru uzman sorunu ortadan tamamen kaldıracaktır.

Hepinize sağlıklı, mutlu günler diler, tekrar kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak sakallarınıza kavuşmanızı diliyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...