Tgrt Haber
16 Nisan 2024 00:50 - Güncelleme : 16 Nisan 2024 00:57

Şakir Öner Günhan'ın hayatı ve biyografisi

Türk Halk Müziği ve TRT sanatçısı Şakir Öner Günhan'ın geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetmesinin ardından hayatına dair merak edilenler araştırıldı. Vatandaşlar kimdir, kaç yaşında gibi sorulara cevap arıyor.

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
Şakir Öner Günhan'ın hayatı ve biyografisi

Vefatı ile sevenlerini üzen Şakir Öner Günhan hakkında nereli, neden öldü soruları araştırılıyor. Hayatına dair bilgiler haberimizdedir.

1942 yılında dünyaya geldi. Türk halk müziği şarkıcısı olan isim, Mudanya'da doğdu. Babası Yozgatlı ve annesi Erzurumludur. Babasının memur olması sebebiyle ilkokulu Mardin'de ve Manisa'da, ortaokulu ise Mersin'de tamamladı.

Lise eğitimini Ankara'da tamamladıktan sonra Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nden, ardından Gazi Eğitim Fakültesi'nden, en son olarak Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olmuştur.

1966 senesinde TRT'de Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı olarak çalışma hayatına başladı. 1973 yılından itibaren TRT'de prodüktör olarak görev aldı. 

Şakir Öner Günhan'ın hayatı ve biyografisi - 1. Resim

2007'de TRT'den emekli olmuştur. Nursaç Öner Günhan ile evlidir ve 1 çocuk babasıdır. 

İlk defa 2020 yılında teşhis konulan ve 3 defa nükseden kalın bağırsak kanseri sebebiyle 5 gündür tedavi görüyordu. 13 Nisan'da hayatını kaybetti ve Bitez Mezarlığı'na defnedildi. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ömür 20 Nisan 2024 21:43

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah

Sonraki Haber Yükleniyor...