Şakşuka tarifi Şakşuka nasıl yapılır?
Siz de tarifler arasında gerçek bir şakşuka tarifini bulmakta zorlanıyor musunuz? Baktığınız her tarif bir kızartma tarifi mi çıkıyor? O zaman gerçek şakşuka tarifini öğrenmenin vakti gelmiştir.
Siz de tarifler arasında gerçek bir şakşuka tarifini bulmakta zorlanıyor musunuz? Baktığınız her tarif bir kızartma tarifi mi çıkıyor? O zaman gerçek şakşuka tarifini öğrenmenin vakti gelmiştir.
Şakşuka nasıl yapılır?
Malzemeler
2 kg patlıcan
1 kg domates (6-7 taneye tekabül ediyor)
5-6 sivri biber
5-6 diş sarımsak
1-2 yemek kaşığı sirke
1 küp şeker veya 1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için bol sıvıyağ
Hazırlanışı
Patlıcanları küp küp doğrayın ve en az 1 saat boyunca tuzlu suda bekletin.
Domateslerin yeşil yerlerini kesip kabuklarıyla robottan geçirin. Üzerine sarımsağı da ekleyerek bi kere daha robotu çalıştırın.
Sıvı yağı hafif kızdırın ve patlıcanların bir kısmını atarak hafiften biraz fazla kızardıktan sonra alın.
Fazla yağı alınmış aynı tavaya biberleri alın ve biraz soteleyin.
Ardından üzerine robotta çektiğiniz domatesleri, tuzu ve şekeri ekleyin. Domatesler suyunu iyice çekene kadar güzelce pişirin.
Ardından pişmek üzereyken sirkeyi ve patlıcanları da ekleyin. 5 dakika kadar hafif karıştırarak pişirmeye devam edin.
Pişen şakşukayı servis tabağına alın.