Tgrt Haber
11 Eylül 2019 14:25

Salyangoz kremi nedir? Salyangoz kreminin cilde faydaları nelerdir?

Salyangoz sümüğü veya daha spesifik olarak salyangoz kreması, yüzünüze sürmek istediğiniz en son şey olacaktır. Kulağa iğrenç geliyor, değil mi? Ama gerçek şu ki, güzellik arayışımızda, güvercin kakası ve arı sokması yüzlerini denedik, neden salyangoz kremasını denemiyoruz?

Salyangoz kremi nedir? Salyangoz kreminin cilde faydaları nelerdir?
salyangoz kremi,,salyangoz kremi nasıl yapılır,

Salyangoz sümüğü veya daha spesifik olarak salyangoz kreması, yüzünüze sürmek istediğiniz en son şey olacaktır. Kulağa iğrenç geliyor, değil mi? Ama gerçek şu ki, güzellik arayışımızda, güvercin kakası ve arı sokması yüzlerini denedik, neden salyangoz kremasını denemiyoruz?

Gerçek salyangoz mukusundan yapılan salyangoz kremi cilt bakım kozmetrisinde devrim meydana getirdi. Bunun ne olduğuna ve bize şu ana kadar verdiği yararlara bir göz atalım.

Salyangoz kremi, salyangozun salgıladığı mukus veya sıvılardan üretilir. Bu mukus, salyangozların kayma ve tırmanmalarına yardımcı olur ve onları kesik, bakteri ve ultraviyole ışınlarından korur. Bileşenlerin bazıları, güzelliği arttırdığı bilinen elastin, proteinler ve bakır peptidleri içerir. Cilt bakımı için salyangoz mukusunun kullanımı yeni değildir. Eski Yunanlıların şifa amacıyla salyangoz balçık kullandıkları bilinmektedir.

Salyangoz kreminin cilde faydaları nelerdir?

Salyangoz kreminin pek çok tıbbi avantajı vardır. Çeşitli bilimsel deneyler cilt bakımındaki etkinliğini kanıtlamıştır. İşte salyangoz kremasının kanıtlanmış faydalarından bazıları:

Yanıkları İyileştirir

Salyangoz mukusunda cilt yanıklarını tedavi ettiği bilinen helis aspersa bulunur. Birçok çalışma salyangoz mukusunun olumlu etkilerini kanıtlamıştır. Kontrollü bir grup deneyinde, salyangoz kreminin hastaların yanıkları üzerinde büyük bir etkisi olduğu bulundu. Yanıklar için güvenilir bir merhem olduğu kanıtlandı.

Ağrıları azaltır

Salyangoz sümüğü aynı zamanda topikal anestezik olarak da kullanılabilir. D. Tsoutsos tarafından yapılan bir araştırma, yanıkların sadece daha hızlı iyileşmekle kalmayıp, aynı zamanda yanık ağrılarının da önemli ölçüde azaldığını ortaya çıkardı.

Anti-aging Etkileri

Salyangoz balçığındaki proteinlerin yaşlanmaya karşı faydaları vardır. Klinik çalışmalarda, cilt dokusunu ve kalitesini iyileştirdiği bulunmuştur. Salyangoz mukusunun, bilim adamlarının yıllarca aradığı nihai yaşlanma karşıtı bir çözüm olduğunu söylemek için çok erken olabilir ancak optimum potansiyele sahip olduğu kesindir.

Akne ve Koyu Lekeleri Çıkarma

Salyangoz mukusunun, cildinizden akne ve koyu lekeleri giderebileceği fikrini sindirmek zordur. Bilimdeki gelişmeler hemen hemen her şeyi test etmeyi başardı. Salyangoz mukusunun sivilce ve koyu lekelerin giderilmesinde yardımcı olduğu tespit edildi.

Genel olarak, salyangoz kreması birçok bilim adamının dikkatini çekiyor. Olumlu etkilerinin keşfi yeni değil. Salyangoz sümeni yüzyıllarca önce Yunanlılar tarafından kullanılmıştır. Modern metodolojiyi kullanarak, bilim adamları faydalı bileşenleri bulmuşlardır. Salyangoz kremlerinin diğer kozmetik kremleri gibi çok yaygın hale geleceği zaman çok uzak değildir. Aslında, çok fazla popülerlik kazandılar bile.

Hamilelik çatlarını geçirmede

Hamilelik sürecinde, karnın büyüyerek derinin incelmesi ve gerilmesi aynı zamanda göğüslerinde yine büyüyerek şişmesi vücutta bazı bölgelerde çatlaklara neden olmaktadır. Salyangoz kreminin yoğun nem vererek bu  çatlakları yatıştırmaya önemli ölçüde yardımcı olur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...