Tgrt Haber
20 Haziran 2019 15:39

Sırtta Sivilce Neden Çıkar? / Sırtta ve Göğüste Sivilce Neden Çıkar? / Tedavi Yöntemleri

Yapılan araştırmalara göre kadınların yarısı, erkeklerin ise yaklaşık %40’ının sırtında sivilce çıkmakta. Sırt sivilcelerinden rahatsız olanların sorularına cevap niteliği taşıyan makalemizde; “sırt sivilceleri neden çıkar?, sırt sivilcelerine bitkisel tedavi yöntemleri var mı?, sırt sivilceleri bir hastalık belirtisi mi?,” gibi aklınıza takılan birçok soruya cevaplar aradığımız haberimizi ilginize sunuyoruz. Keyifli okumalar..

Sırtta Sivilce Neden Çıkar? / Sırtta ve Göğüste Sivilce Neden Çıkar? / Tedavi Yöntemleri
Sırtta Sivilce Neden Çıkar?,Sırtta ve Göğüste Sivilce Neden Çıkar?

Sivilceler sadece yüzde, kollarda, dekolte bölgesi ve boyunda çıkmaz. Sivilceler sırt bölgesinde de çıkabilmektedir. Sırt sivilceleri, yağlı cilde sahip kişilerde daha sık görülmektedir. Ciltteki bakterilerin cildin yağlanmasından beslenerek deri gözeneklerini tıkaması sonucu oluşmaktadır.

Diğer taraftan, karaciğer rahatsızlıklarının da sırtta sivilce çıkmasına sebep olabilmektedir. Yine bazı dar kıyafetler, aşırı yağlı besin tüketimi, stres, dengesiz ve sağlıksız beslenme, hormonel değişimler de sırtta sivilce çıkmasına sebep olmaktadır.

Bu sorunu düzeltmek için birçok basit ve kolay yol vardır. Aşağıda sıraladığımız şeyleri yaptığınız takdirde sırttaki sivilcelerin çıkmasını önleyebilirsiniz.

Sırtta Sivilce Neden Çıkar? / Sırtta ve Göğüste Sivilce Neden Çıkar? / Tedavi Yöntemleri

İyi Bir Cilt Bakımı

İyi bir cilt bakımı yapmıyorsanız sırtta sivilceye de hazır olmalısınız. Bu yüzden sırtta sivilce oluşmasını istemiyorsanız cildinize iyi bakmanız önemlidir.

Cildinizi korumak için, atmanız gereken ilk adım, düzenli banyo veya duş alarak cildinizi temiz tutmaktır. Bunu yaparken, cildinizde biriken kiri ve ölü hücreleri temizlemek için hafif  bir temizleyici kullanabilirsiniz.

Güzellik ürünleri kullananların kullandıkları ürünlerin bitkisel veya doğal olmasına dikkat etmesi, kimyasal ve yağ bazlı ürünler kullanmaktan uzak durması yeterlidir.

Cilde Sıcak Kompres

Sırt aknesinden kurtulmak için sıcak kompres çok etkilidir. Çünkü kompresin sıcaklığı, hem iyileşme sürecini hızlandıracak, hem de tıkalı cilt gözeneklerin içindeki bakteri ve irini yok edecektir. 

Diğer taraftan sıcak kompresin birçok ağrı ve iltihabı azaltmaya yardımcı olduğu da bilinmektedir.

Sırtta Sivilce Neden Çıkar? / Sırtta ve Göğüste Sivilce Neden Çıkar? / Tedavi Yöntemleri

Elma Sirkesi

Elma sirkesi sırttaki sivilce tedavisi için adeta bir ilaçtır. Çünkü elma sirkesinde asit ve malik asit vardır. Elma sirkesi, cildin peeling işlemine de yardımcı olur, antibakteriyel ve antiseptik özellikleri ile hem cildin gençleşmesine hem de tahriş olmuş bölgelerin iyileşmesine yardımcı olur. Belli bir oranda elma sirkesi ve suyu karıştırın. Sırttaki sivilcelerin üzerine uygulayın. 20 dakika sonra ister duş alın, ister bölgeyi ılık su ile yıkayın.

Yulaf Ezmesi

Yulaf ezmesi ciltteki ölü hücrelerin dökülmesini yeni hücrelerin dokusunu geliştirmenize yardımcı olur. Yulaf ezmesinde anti-enflamatuar özelliği, ağrıların ve iltihaplanmanın oluşmasını azaltır.

Bir kova ılık su içine 1 bardak yulaf ezmesi tozunu iyice karıştırıp 10 dakika bekleyin. Vücudunuzu bu suyla yıkadıktan sonra normal ılık su ile yıkayın ve kurulayıp cildinizi zeytinyağı ile nemlendirin. Günde bir defa uygulandığında etkisini daha hızlı gösterecektir.

Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yaprağı, antibakteriyel, antiseptik ve anti-inflamatuar bir özelliğe sahiptir. Böylece çay ağacı yağı sırtta sivilce tedavisinde, ağrı ve kızarıklıklara da çok iyi gelmektedir.

Etkisini göstermesi açısında günde iki kez 1 veya 2 damla çay ağacı yağını sivilceli bölgeye sürüp 1 saat bekletmeniz ardından soğuk su ile yıkayıp durulamanız yeterli olacaktır.

Sırtta Sivilce Neden Çıkar? / Sırtta ve Göğüste Sivilce Neden Çıkar? / Tedavi Yöntemleri

Notçuk: Çay ağacı yağı oldukça etkilidir. Bazı hassas ciltlerde alerjiye neden olabilir. Bu kürü kullanmadan önce cildinizin minik bir alanında test edin.

 

Zerdeçal

Doğal bir antiseptik olan zerdeçal sivilcelerin yoğun olduğu bölgede oluşan enfeksiyonu durdurmaya da yardımcı olur. Hem, antibakteriyel özelliği hem de derinin yenilenmesini sağlaması ile kullanılabilir.

Biraz su, bir çay kaşığı zerdeçal tozu ve biraz da Hindistan cevizi yağını iyice karıştırarak doğal bir maske yapıp etkilenen bölgeye uygulayabilirsiniz. Yaklaşık bir saat kadar kaldıktan sonra bölgeyi ılık su ile yıkayıp durulayabilirsiniz. Bu kürü günde iki defa kullanınca etkisini gösterecektir.

Aloe Vera

Aloe vera sırtta tedavi için kullanılabilir ve çok etkilidir. Sıkıcı özelliği sayesinde aknelerin kurumasına katkı sağlar. Hafta boyunca günde 2 veya 3 defa aloe vera yağını sırt bölgesindeki sivilcelerin üzerine uygulayın. Daha sonra ılık su ile cildinizi yıkayıp durulayın.

Karbonat

Karbonat da hem antiseptik hem anti-enflamatuar özelliklere sahip doğal bir peelingtir. Sırt sivilcesi, omuz aknesi için çok güzel bir kürdür. Belli oranlarda karbonat ile suyu karıştırın. Bunu sırtınıza uygulayın ve yaklaşık 5 ila 10 dakika bekletin. Ilık su ile yıkayın. Bu yöntemi günde 1 defa uygulayabilirsiniz.

Sağlıklı Giysiler Giyin

Bazı kıyafetler kimyasal boya ile boyandığı için sırt sivilcelerinin artmasına neden olabilir. Ağır, nervürlü kumaşlar cildi tahriş ettiği için sivilcelerin çoğalmasına ve kaşıntıya neden olabilir.

Sırtta sivilceli kişilerin, hafif ve pamuklu kıyafetler giymesi, dar ve vücuda yapışan kıyafetler giymesi cildi hem tahriş eder hem de deri gözeneklerinin hava alamamasına neden olur. Bu durum sizi daha da zor bir duruma sokabilir.

Kendinize Sağlıklı Diyet Uygulayın

  • Diyet deyince aklınıza ilk olarak unlu, şekerli ve karbonhidrat bakımından zengin yiyecek ve içeceklerden uzak durmak gerekir.

  • Çinko, A, E vitamin ve besinleri olan yiyeceklerle beslenmelisiniz. Çünkü bu vitaminlerde antioksidan bulunur.

  • Güneşte çok fazla durmayın. Güneşte durmanız gerekiyorsa mutlaka iyi bir güneş koruyucu kullanın.

  • Sürekli çanta veya spor ekipmanları kullanıyorsanız en azından tedavi sürecinde kullanmamaya özen gösterin.

  • Cildiniz hassas ise çamaşır suyu ile yıkanmış kıyafetleri kullanmayın. Yumuşatıcılarla yıkayarak çamaşırlarınızı da giyebilirsiniz.

  • Evde kedi, köpek gibi yatağınıza kadar uyumaya gelen hayvanlarınıza izin vermeyin.

  • Yatak örtüsü, battaniye ve yorgan gibi kullandığınız eşyaları düzenli olarak yıkayın.

  • Tahriş edici kimyasallardan, sabunlardan, güzellik malzemelerinden ve vücut jellerinden uzak durmalıdır.

  • Çok ağrılı bir sırt sivilceniz varsa akne kremi kullanmanızda sakınca yoktur en azından ağrınızın dinmesine yardımcı olur.

  • Sırt sivilceleriniz bu yöntem ve uygulamalarla geçmiyor üsten bir de kötüye gidiyorsa mutlaka bir dermatoloğa görünün.

Sırtta sivilce için hangi doktora gidilmeli?

Hastanelerin cildiye bölümü sırt sivilceleri ile ilgili gereken tedaviyi yapmaktadır. Yapılacak olan testlerden sonra hangi bölümde tedavinin devam edileceğine doktorunuz karar verecektir.

Sırtta sivilce çıkması nasıl önlenir?

Mutlaka sağlıklı beslenmeye ve su tüketimine dikkat etmeniz gerekir. Yeterli miktarda bile su tüketimi sivilcelerinizin çıkmasını engelleyecektir. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...