Tgrt Haber
16 Nisan 2024 19:54 - Güncelleme : 16 Nisan 2024 20:01

Siyasetçi Cihan Paçacı'nın hayatı ve biyografisi

Son zamanlarda ismi ile sıklıkla karşılaştığımız kişilerden biri olan Cihan Paçacı hakkında kimdir, kaç yaşında ve nereli soruları araştırılıyor. İşte 20. 21. 23. ve 28. Dönem Milletvekili hakkında...

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
Siyasetçi Cihan Paçacı'nın hayatı ve biyografisi

Gündemde yer alan kişiler arasında olan Cihan Paçacı'nın hayatına dair detaylar araştırılıyor.

25 Mart 1949 senesinde Malatya'da dünyaya geldi. Şekerbank genel müdür yardımcılığı yapan isim, Etibank, Halkbank, Ziraat Bankası yönetim kurulu başkanlıkları ve genel müdürlükleri de yaptı.

20. dönem Elazığ, 21. ve 23. dönem Ankara, 28. dönem İstanbul milletvekilidir.

İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Malatya'da tamamladıktan sonra Ankara İktisadi ve Ticarî İlimler Akademisi'nde eğitimini tamamlamıştır.

2018 senesinde İYİ Parti'ye katıldıktan sonra 16 Ağustos'ta Meral Akşener tarafından genel sekreter olarak görevlendirilmiştir.

Siyasetçi Cihan Paçacı'nın hayatı ve biyografisi - 1. Resim

30 Mart 2021 tarihinden beridir devam ettiği Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından 3 Mart tarihinde görevine devam etmiştir. 4 Temmuz 2023'e kadar devam etti.

Evli ve 2 çocuk sahibi olan Paçacı, İngilizce bilmektedir.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...