Tgrt Haber
30 Kasım 2018 10:32

Sol Kol Uyuşması Ağrısı Neden Olur Nasıl Geçer Kalp Ağrısı Krizi

Sol kol uyuşması ağrı ve sancı eklem yaralanması, sinir sıkışması veya kalple ilgili bir problem olduğu anlamına gelebilir. Sol kol uyuşması ağrısı neden olur nasıl geçer kalp ağrısı kalp krizi olabilir mi?

Sol Kol Uyuşması Ağrısı Neden Olur Nasıl Geçer Kalp Ağrısı Krizi
sol kol,ağrı,uyuşma,kalp krizi

Sol kol uyuşması ağrısı için ilk akla gelen kolun yaralanmış olabileceğidir. Fakat yine de başka şeyler de bu ağrıya sebep olabilir. Sol kolunuzdaki bir ağrı, eklem yaralanması, sinir sıkışması veya kalple ilgili bir problem olduğu anlamına gelebilir. Sol kol uyuşması ağrısı neden olur nasıl geçer kalp ağrısı kalp krizi olabilir mi yazımızın devamında belirtileri ve nedenleri hakkında cevaplar bulabilirsiniz.

Sol Kol Uyuşması Ağrısı Neden Olur ? 

Sol kolunuzda, artrit ve diğer kronik hastalıklardan kaynaklanan komplikasyonları da içeren birçok nedeniniz olabilir. Basit bir zorlamadan bir kalp problemine, birkaç olası nedeni vardır. 

Sol Kol Uyuşması Ağrısı Kalp Krizi

Kalp krizi kan pıhtılaşması sebebiyle veya koroner arterdeki kan akışının bazı sebeplerden durdurulması ile oluşabilir. Kalp krizinin bazı belirtileri vardır; 

  • Göğüs ağrısı veya basıncı
  • Sırt, boyun, omuz veya çene ağrısı
  • Mide bulantısı ya da kusma
  • Nefes darlığı
  • Hafif başlılık veya bayılma
  • Soğuk bir ter içinde kırılma
  • Yorgunluk
  • Hazımsızlık 

Sol Kol Ağrısı Anjin

Anjina Koroner bir kalp hastalığı belirtisidir. Kalp kaslarının, oksijen açısından zengin bir kan almadığı anlamına gelir. Anjina aslında kalp krizini de tetikleyen bir hastalık olabilir. Birkaç dakika sürebilir.

Sol El Kol Ağrısı Eklem Yerleri İltihabı

Eklem yerleri iltihabı kemik ile eklemin arasındaki hareketli kısımda sıvı doludur. Mesela omuz eklemlerinde fazla aynı hareketi yapmaktan olur. Buradaki sıvılarda iltihap olduğunda kol da ağrı meydana gelir. Bu hastalıkta omzunuzu tamamen döndüremeyebilirsiniz. Yanma ve karıncalanma da belirtiler arasındadır.

Sol Kol Ağrısı Diğer Olası Nedenler

  • Kırık Veya Çatlak Kemik; acıya rağmen kolunuzda kırık veya buna benzer bir rahatsızlık olmayabilir. Şişlik veya uyuşukluk gibi belirtiler de vardır. Kol normal görünse bile kırık olabilir.
  • Fıtıklar; diskler omurganızdaki emici pedlerdir. Bir bel fıtığı, boyunda kopmuş bir sinir üzerinde baskı yapabilir. Acı boynunuzda başlar ve sonra omuzdan kola iner. 
  • Sinir Sıkışması Veya Servikal Radikülopati; sinir sıkışması veya iltihaplanması demektir. Yıpranma veya hasar görme sebeplerinden kaynaklıdır. Bu da kol ağrısı yapabilir.
  • Rotator Manşet Yırtığı; ağır bir nesneyi kaldırmaktan kaynaklıdır. Kol ağrısı yapabilir.
  • Burkulma; şişlik veya o bölgede incelme belirtileri arasındadır. Kol ağrısı yapabilir.
  • Tendon İltihaplanması; tendonlar kemik ve kasları bağlayan esnek doku bantlarıdır. Bunlar iltihaplandığında kol ağrısına neden olabilir.
  • Vasküler Torastik Çıkış Sendromu; Bu, köprücük kemiği altındaki kan damarlarının travma veya tekrarlayan yaralanma nedeniyle sıkıştırıldığı bir durumdur. Tedavi edilmezse, ilerleyici sinir hasarına yol açabilir.

Sol Kol Uyuşması Ağrısı ve Halsizlik

Sol kol ağrısı yaşarken halsizlik de yaşıyorsanız bu kalp kaslarınızla ilgili bir durumdan olabilir. Bunun için doktorunuza başvurabilirsiniz.

Sol Kol Ağrısı ve Şişmesi

Sol kol ağrısı ve şişmesi genellikle koldaki bazı incinme, çatlak, fıtık veya eklem iltihaplanması gibi nedenlerden kaynaklanıyor olabilir.

Sol Kol Uyuşması Ağrısı İçin Hangi Doktora Gitmeliyim ?

Sol kol ağrısı için Ortopedi veya Travmatoloji bölümlerine gidilmelidir. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...