Tgrt Haber
28 Eylül 2018 17:27

Tansiyon kaç olmalı? Tansiyon Düşüklüğü ve Tansiyon Yüksekliği Belirtileri Nelerdir

Tansiyon kanın damarların duvarlarına uyguladığı basınçtır. Normal tansiyon aralıkları 120 ve 80 ‘dir. Tansiyon yüksekliği ve Tansiyon düşüklüğü belirtileri kişiden kişiye farklılıklar gösterebilir.

Tansiyon kaç olmalı? Tansiyon Düşüklüğü ve Tansiyon Yüksekliği Belirtileri Nelerdir
tansiyon,düşük tansiyon,yüksek tansiyon

Tansiyon aslında atardamarlarda dolaşan kanın, damarların duvarlarına uyguladığı basınçtır. Basıncın yüksek olması bir takım problemler olduğuna işarettir. Bu basıncın az olması da başka problemleri de beraberinde getirmektedir. Büyük tansiyon, kalbin kanı pompalarken kaç basınçla uyguladığını gösterir. Küçük tansiyon, kalbin tam gevşediği anda ölçülen değerdir. Ortalama normal tansiyon aralıkları 120 ve 80 ‘dir.  Tansiyon yüksekliği belirtileri, Tansiyon düşüklüğü belirtileri ve Tansiyon değerlerin kişiden kişiye göre değişkenlik gösterir çünkü tansiyon değerlerimiz aslında her birimizin bünyelerine göre değişmektedir. Düşük tansiyon ve Yüksek tansiyon için neler iyi gelir yazınınn devamında bulabilirsiniz.

Tansiyon Düşüklüğüne iyi Gelebilecek Bazı Yiyecek ve İçecekler Şunlardır;

Tuzlu ayran

Halk arasında en yaygın olan tansiyona iyi gelen içecektir. Eğer tansiyonunuz düşüyorsa gün içindeki tuz alımını arttırmanızı tavsiye ediyoruz. Buna rağmen arada yine tansiyon düşüklüğü yaşıyorsanız, bir bardak ayranın içine yarım tatlı kaşığı tuz koyarak içerseniz, bu ayran tansiyonunuzun yerine gelmesine yardımcı olacaktır. Eğer kalp ve böbreklerinizde problem yaşıyorsanız ayran içmek için doktorunuza başvurunuz.

Badem sütü

Badem sütünüz kendiniz evde de hazırlayabilirsiniz. Düzenli olarak her sabah bir bardak içmeniz sizin düşük tansiyonunuza iyi gelecektir. 

Akşamdan suya koyacağınız 5-6 adet kadar bademin sabah koyu renk kabuğunu soyarak çatal yardımıyla ezebilirsiniz. Macun haline gelecek bu bademi bir su bardağı sütle kaynatın. Bütün tarif bu kadar kolaydır.

Havuç Suyu

Havuç suyunu sıkıp her gün düzenli olarak sabahları içerseniz tansiyonunuzun normal seviyelere gelmesinde yardımcı olacaktır. Sıktığınız bir su bardağı havuç suyuna iki yemek kaşığı balı ekleyin ve sabah akşam aç karnına bunu için.

Kuru Üzüm

Tansiyonu yerine getirmeye yardımcı besinlerden birisi de kuru üzümdür. Basit bir yöntem olan geceden 30’a yakın kuru üzümü bir su bardağı suyun içine atarak sabaha kadar bekletmek ve bundan sonra sabah kalınca bunu içmek de oldukça faydalıdır. Buna da bir hafta devam edebilirsiniz.

Kahve

Kafein, düşen tansiyonu yerine getirmekte oldukça etkilidir çünkü vücuttaki kan basıncını hızlı bir şekilde yükseltir. Eğer kahve, vücudunuzda başka herhangi bir şeyi tehlikeye atıp rahatsız etmiyorsa günde iki tane şekersiz kahve içebilirsiniz.

Zencefil

Zencefil iki tansiyon şeklini de tedavi edici özelliğinden dolayı fazlaca tercih edilmektedir. Açıklamak gerekirse, yüksek tansiyonu düşürme etkisi, düşük tansiyonu da yükseltme etkisi görülür. Bu yüzden tansiyonu dengeleyici bir etkisi vardır.

Bal

Bir su bardağı suyun içine bir tatlı kaşığı bal ve bir tutam tuz eklerseniz, düşük tansiyonu ve buna bağlı baş ağrınızı gidermeye yardımcı olacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...