Tgrt Haber
23 May 2019 15:52

Tatlı Badem Yağı Kirpik Uzatır Mı, Döker Mi?

"Tatlı badem yağı kirpik uzatır mı? Kaş uzatır mı? Tatlı badem yağı ile kaş ve kirpik bakımı nasıl yapılır? Tatlı badem yağının kirpiklere zararı var mı? Evde badem yağı ile kaş ve kirpik bakımı nasıl yapılır? Badem yağı kaş ve kirpik gürleştirir mi?, Tatlı badem yağı kirpik döker mi?" sorularınıza cevap aradığımız makalemizi ilginize sunuyoruz. İyi okumalar.

Tatlı Badem Yağı Kirpik Uzatır Mı, Döker Mi?
Tatlı Badem Yağı (Kirpik Uzatır Mı?,Döker Mi?)

Alternatif tıp alanında tatlı badem yağı kullanımının çok revaçta olduğu bugünlerde kozmetik ürünlerinde de kullanılan yağlardan biridir. Tatlı badem yağının özellikle kirpik ve kaşlar üzerinde fayda sağlamasıyla birlikte, birçok kozmetik firması yaptıkları ürünlerin içerisinde kullanmaya başlamıştır. Bugün birçok kozmetik ürününün kaş ve kirpiklere dayalı ürünlerinin içeriğinde badem yağı bulunmaktadır. A, D, E ve K vitamini gibi içeriğinde bu yüksek derecede değerler ile birlikte kalsiyum ve magnezyum mineralleri de barındıran tatlı badem yağı kirpiklerin daha fazla uzamalarına ve aynı zamanda sağlıklı bir yapıda kalmalarını sağlamaktadır.

Tatlı Badem Yağı (Kirpik Uzatır Mı?, Döker Mi?)
 

Badem Yağı Kirpiklere Zarar Verir Mi?

Tatlı badem yağının şimdiye kadar bilinen hiç bir yan etkisi yoktur. Fakat, faydalı bir takım yağlar arasında yer alan tatlı badem yağıyla ilgili olarak da az da olsa direkt olarak değil de karışım halinde veya kozmetiğe dayalı içeriklerle kullanımı sonrasında fayda görmediklerini, bazılarında ise alerjik problemlere neden olduğu yapılan yorumlardan görülmüştür. Buna yönelik kirpiklerinde gürleşme, görmediklerini söyleyenlerden bazıları, kirpik döküntüsüne de neden olduğunu iddia etmişlerdir. Bilinmeli ki böyle şeylerde tamamen metabolizmanın yağ üzerinde göstermekte olduğu alerjik reaksiyonlara bağlı olduğunu söylesek realist bir tespitte bulunmuş oluruz. Bu tarz yan etkilerin oluşmaması adına, öncelikli olarak kişinin badem yağını cildinin ufak bir noktasına sürerek vücudunda oluşacak etkileri gözlemlemesi daha faydalı olacaktır.

Tatlı Badem Yağı (Kirpik Uzatır Mı?, Döker Mi?)


Badem Yağı Kirpiklere Nasıl Uygulanır?

  • Badem yağını uyumadan önce kirpiklerinize sürmelisiniz. Badem yağı uygulamasına geçmeden önce kirpiklerinizin makyajdan arınmış ve temiz olması gerekmektedir. Akabinde 2 damla kadar badem yağını kirpiklerinizin köklerine yedirerek damlatmanız gerekiyor. Gözlerinize değmemesi adına dikkatli bir şekilde kulak pamuğu veya benzeri ucu ince bir ürün ile sürüş şeklini doğru bir şekilde yapabilirsiniz.

  • Yapacağınız bu uygulamayı 1 ila en fazla 2 ay süresince devam ettirmeniz gerekmektedir. Her gece uyumadan evvel uygulayacağınız bu yağ sayesinde kirpikleriniz daha iyi bir şekilde uzayacaktır. Ek olarak lens kullanan veya fındık alerjisine ya da benzeri durumlara bağlı olan kişilerin doktor kontrolünden sonra badem yağını kullanması daha sağlıklı bir adım olacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...