• Piyasalar
  • down
    BIST 100
    114495
  • up
    USD
    6.143
  • up
    EURO
    6.6503
  • up
    GBP
    7.9422
  • up
    Altın
    331.976
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 29.01.2020 - 11:48 Yorum : 0

Tavuklu salata tarifi, Tavuklu salata nasıl yapılır ve Tavuklu salata yapımı ve hazırlanışı

Diyet yaparken hep aynı salatalardan sıkıldıysanız bu tarif tam da size göre. Hem öğlen hem de akşam yenebilecek bir salata tarifi, pratik ve bir o kadar da lezzetli...

Tavuklu salata tarifi, Tavuklu salata nasıl yapılır ve Tavuklu salata yapımı ve hazırlanışı

Diyet yaparken hep aynı salatalardan sıkıldıysanız bu tarif tam da size göre. Hem öğlen hem de akşam yenebilecek bir salata tarifi, pratik ve bir o kadar da lezzetli...

Tavuklu salatanın en lezzetli tarifi

Malzemeler

  • 200 gram tavuk göğsü
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı köri
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet havuç
  • 1 adet domates
  • 6 yaprak kıvırcık marul
  • 1 adet limon
  • 2 çorba kaşığı nar ekşisi (arzuya göre)

Hazırlanışı

  1. 200 gram tavuk göğsünü julyen yani ince uzun olacak şekilde doğrayın.
  2. Tavukları bir kaba alın ve üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağını, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kırmızı toz biberi, 1 çay kaşığı kekiği, 1 çay kaşığı köriyi ve sarımsağı ekleyip, tavuğun marine olması için kabın üzerini streç ile kapatıp buzdolabında bu şekilde en az 1 saat bekletin.
  3. Izgara tavayı yağ eklemeden yüksek ateşte ısıtın. Dinlenen tavukları, ızgara tavada hiç yağ eklemeden kızartın.
  4. Salata için 1 adet havucu, 1 adet domatesi, 6 adet kıvırcık marulu bir kapta dilimleyin.
  5. Üzerine 1 adet limonun suyunu sıkın ve 2 yemek kaşığı nar ekşisini ekleyip karıştırın.
  6. Üzerine kızarttığınız tavukları serpin ve salatanız servise hazır.

Tel şehriyeli tavuk salatası

Malzemeler

  • 2 su bardağı tel şehriye
  • 1/2 adet tavuk göğsü
  • 5 dal taze soğan
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 10 adet küçük boy salamura mantar
  • 1/3 demet maydanoz
  • 1/2 su bardağı mısır (konserve veya haşlanmış)
  • 4 adet kornişon turşu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sos için

  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)

Hazırlanışı

  1. Yarım tavuk göğsünü tuzlu bir tencerede suda haşlayın.
  2. Bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağını alın ve ısıtın. Üzerine 2 su bardağı tel şehriyeyi ekleyin ve bir miktar kavurun.
  3. Şehriyelerin renkleri değiştiğinde, 1 su bardağı sıcak su ekleyerek aynı pilav gibi kısık ateşte pişirin.
  4. Ayrı bir kapta, 4 adet kornişon salatalık turşusunu, 2 adet közlenmiş biberi ve 5 dal taze soğanı güzelce yıkayıp, dilediğiniz ölçülerde doğrayıp karıştırın.
  5. Maydanozları da ince ince dilimleyin.
  6. Haşladığınız tavuğu didin.
  7. Pişen tel şehriyeleri, dittiğiniz tavukları hazırladığınız karıştırma kabındaki salataya ekleyin.
  8. Sos için tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve saltaya ekleyip güzelce karıştırın ve servise hazır.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber