Tgrt Haber
26 Kasım 2019 11:40

Tepsi kebabı nasıl yapılır, Evde tepsi kebabı nasıl yapılır, Tepsi kebabı tarifi ve yapımı

Tepsi kebabı, adının heybetine kaptırıp sizi korkutması. Bu kebabı yapmak gerçekten çok kolay. İhtiyacınız olan en önemli şey iyi yoğurmaktır. Bunu da herkes yapabileceği için korkulacak hiç bir şey yoktur. Herkes bu tarifi rahatlıkla yapabilir. Tepsi kebabı özellikle ziyafet sofralarında, misafir sofralarında veya ailenize yapabileceğiniz güzel ana yemeklerden bir tanesidir. Bu leziz yemek için tarifi paylaşıyoruz.

Tepsi kebabı nasıl yapılır, Evde tepsi kebabı nasıl yapılır, Tepsi kebabı tarifi ve yapımı
Tepsi kebabı nasıl yapılır, Evde tepsi kebabı nasıl yapılır, Tepsi kebabı tarifi ve yapımı,

Tepsi kebabı, adının heybetine kaptırıp sizi korkutması. Bu kebabı yapmak gerçekten çok kolay. İhtiyacınız olan en önemli şey iyi yoğurmaktır. Bunu da herkes yapabileceği için korkulacak hiç bir şey yoktur. Herkes bu tarifi rahatlıkla yapabilir. Tepsi kebabı özellikle ziyafet sofralarında, misafir sofralarında veya ailenize yapabileceğiniz güzel ana yemeklerden bir tanesidir. Bu leziz yemek için tarifi paylaşıyoruz.

Nefis ve pratik tepsi kebabı
Malzemeler

•    750 gram orta yağlı kıyma
•    1 adet kuru soğan
•    2 adet domates
•    Yarım demet maydanoz
•    1 adet kırmızı kapya biber
•    2 diş sarımsak
•    4 adet çarliston biber
•    1 tatlı kaşığı tuz
•    Yarım çay kaşığı karabiber
•    1 tatlı kaşığı pul biber
•    1 çay kaşığı acı toz biber
•    1 tatlı kaşığı salça

Sosu için;
•    1 yemek kaşığı salça
•    1 su bardağı su

Hazırlanışı
1.    Tepsi kebabını yapmak için kıymayı bir karıştırma kabına alın.
2.    1 adet kuru soğanı, kabukları soyulmuş ve dörde bölünmüş domatesi, 2 diş sarımsağı, güzelce yıkanmış yarım demet maydanozu, yine güzelce yıkanmış1 adet kırmızı kapya biberi, 4 çarliston biberi, blenderdan güzelce geçirin. Küçük parçalara ayrıldıktan sonra kıymanın üzerine ilave edin. Suyunu sıkmayın.
3.    Kıyma ve sebze karışımının üzerine 1 tatlı kaşığı tuzu, yarım çay kaşığı karabiberi, 1 tatlı kaşığı pul biberi ve 1 çay kaşığı azı toz biberi ilave edip yaklaşık 5-6 dakika yoğurun. Eğer malzemelerin birbiriyle iyice bütünleşmediğini düşünüyorsanız o zaman birkaç dakika daha yoğurmaya devam edin.
4.    Tepsi kebabı yapacağınız tepsiyi alın ve 1 tatlı kaşığı salçayı tepsinin dibine her yerine gelecek şekilde iyice sürün. Aynı tereyağı sürer gibi yapacağız.
5.    Ardından iyice yoğurduğunuz kıymalı karışımı tepsinin ortasına bırakın ve ortadan tepsinin kenarlarına doğru eşit olacak şekilde sağ avuç içinizle yayın. Diğer elinizle de tepsiyi sabit tutup ve gerektiğinde çevirin.
6.    Tüm tepsiye, eşit olarak yaydığınız kıymayı artı yaparak üçgenlere bölün. Tıpkı bir Cheesecake böler gibi olacaktır.
7.    Ardından üzerini süslemek için; adet domatesi ve birkaç tane yeşil biberi yıkayıp domatesleri dörde, biberleri ikiye olacak şekilde bölüp süsleyin.
8.    1 yemek kaşığı salçayı ve bir su bardağı suyu güzelce karıştırın ve saçla eridikten sonra hazırladığınız tepsi kebabının üzerine eşit olacak şekilde yavaşça dökün.
9.    200 derecede önceden ısıtılmış fırına, 35 dakikadan sonra kontrollü giderek tam 45 dakikada pişirin. Bu fırınınızın gücüne göre değişecektir. Kontrollü olmayı elden bırakmayın ve servise hazır.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...