22˚
İstanbul
22˚
hafif yağmur
Nem %49
Rüzgar 5.02 /s
Pazartesi
21˚/16˚
Salı
23˚/15˚
Çarşamba
24˚/16˚
Perşembe
25˚/18˚
22 Mayıs 2022 Pazar
2021-11-16 15:08:13

Tiramisu tarifi, malzemeleri ve püf noktası! Evde tiramisu nasıl yapılır, adım adım yapılışı...

Evde tiramisu tarifi ve yapılışı, lezzetli bir tiramisu yapmak isteyenler tarafından araştırılmaya devam ediyor. İtalya'ya özgü bir tatlı olan tiramisunun tüm dünyaya yayılması, hafif bir tatlı olmasından kaynaklanıyor. Kahve ile olan uyumu birçok kişinin vazgeçilmezi olurken; tiramisu yapmak için kolları sıvayanlar için en güzel tiramisu tarifi haberimizde...

Tiramisu tarifi, malzemeleri ve püf noktası! Evde tiramisu nasıl yapılır, adım adım yapılışı...
fotoğrafı büyüt
Fotoğrafı Paylaş

Tiramisu tarifi, malzemeleri ve püf noktaları araştırılmaya devam ediyor. Evde tiramisu yapmak isteyenler, en güzel tiramisu tarifini sorguluyor. Labne peynirin tiramisu keki ile buluşmasıyla ortaya çıkan ve kreması ile muhteşem bir lezzet sunan tiramisu nasıl yapılır, tiramisu yapmak için gereken malzemeler nedir? İşte, evde pratik ve lezzetli tiramisu tarifi!

EVDE PRATİK TİRAMİSU TARİFİ

Tiramisu İçin Gerekli Malzemeler:

1 Adet Hazır Pandispanya Kek Tabanı (iki katlı)

Evde Tiramisu Kreması İçin Gerekli Malzemeler:

  • 2 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker 
  • 3 yemek kaşığı un 
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 200 gram labne peyniri (1 Paket)

Tiramisu Kek Tabanını Islatmak İçin Gerekli Malzemeler:

  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Tiramisunun Üzerine Serpmek İçin:

  • İki yemek kaşığı kakao

ADIM ADIM PRATİK TİRAMİSU YAPILIŞI

  • Tiramisunun kreması için 2 su bardağı süt, 5 yemek kaşığı toz şeker, 3 yemek kaşığı un ve 1 adet  yumurta sarısını tencereye alın, orta ateşte devamlı karıştırın ve muhallebi kıvamına gelene dek pişirmeye devam edin, piştikten sonra kremayı üzeri kapalı bir şekilde soğumaya bırakın. Üzerinin kaymak tutmaması için, üstünü kapatmanız önemli.
  • Pandispanyanın tabanını ıslatmak için kapta; 1 su bardağı sıcak suya, 1 yemek kaşığı granül kahve ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri ekleyip eriyene kadar karıştırın.
  • Soğuyan kremaya 200 gram labne peynirini ekleyin ve bir mikser yardımıyla pürüzsüz, homojen bir kıvama gelene dek çırpın. 
  • Geniş bir zemine ya da pasta kalıbına, pandispanyayı yerleştirin, kahveli karışımın yarısıyla kekin tabanını ıslatın; hazırladığınız kremanın yarısını tabanına yayın.
  • Pastanın diğer katını da üzerine koyun ve  kahveli karışımın kalanıyla ıslatın, kalan tüm kremayla kekin üzerini kaplayın. 
  • Son olarak süzgeç yardımıyla eleyerek kakaoyu pastanızın üzerine serpin. Buzdolabında iki saate yakın beklettikten sonra servis edebilirsiniz.  Afiyet olsun!

TİRAMİSUNUN TARİHİ

İlk defa 1980’de İtalyanca, 1982 yılında ise İngilizce olarak sözlükte yer alan tiramisunun kelime anlamı, "beni canlandır, neşelendir" olarak karşımıza çıkıyor. 17. yüzyılda İtalya’nın Siena kentindeki en başarılı fırıncılar, Grand Duke Cosimo-III için yarışmaya başladılar. Grand Duke’ün kişiliğini temsil edecek özel bir pasta için kolları sıvayan fırıncılar, eşi benzeri olmayan bir tatlı yapmak çalışmaya başladılar ve tiramisuyu yaptılar. Duke tarafından beğenilen bu lezzet, Floransa’ya götürerek tüm İtalya'da yayıldı. 

Etiketler