Tgrt Haber
12 Ağustos 2015 13:08 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:16

TSK ve Valilik‘ten açıklama

TSK, Şırnak, Hakkari ve Bingöl'de 20 terörist, güvenlik kuvvetlerine teslim oldu. Şırnak Valiliği ise , '21.03.2013 - 11.08.2015 tarihleri arasında ilimiz merkez ve ilçelerinde, PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte iken örgütten kaçıp güvenlik güçlerine teslim olan şahısların sayısı toplamda 841 kişi olmuştur,' denildi

TSK ve Valilik‘ten açıklama
tsk,valilik,

Genelkurmay Başkanlığı'dan yapılan açıklamada, Şırnak'ın Silopi ilçesi, Hakkari ve Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, bölücü terör örgütü mensubu 20 terörist, silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik kuvvetlerine teslim olduğu bildirildi.
1 terörist öldürüldü
Öte yandan TSK'dan yapılan açıklamada, "Iğdır İl Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından icra edilen Pusu/Dinleme faaliyeti esnasında, Jandarma Unsurlarımız ile Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist arasında çıkan silahlı çatışmada bir terörist ölü olarak ele geçirilmiştir.
Müteakiben, saat 16.05 sularında Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, 10 araç durdurularak Iğdır-Doğubayazıt karayolu kesilmiş ve bir TIR yakılmıştır. Olay üzerine, bölgeye sevk edilen Jandarma Unsurlarını gören Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler bir aracı gasp ederek olay yerinden kaçmıştır." denildi.
3 terörist aynı karede
VALİLİK TOPLAM RAKAMI AÇIKLADI
Şırnak Valiliği, PKK/KCK içerisinde faaliyet yürüten 7 kişinin örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olduğunu açıkladı. Açıklamada, "21.03.2013 - 11.08.2015 tarihleri arasında ilimiz merkez ve ilçelerinde, PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte iken örgütten kaçıp güvenlik güçlerine teslim olan şahısların sayısı toplamda 841 kişi olmuştur. Teslim olan şahıslarla ilgili tüm işlemler adli makamlarımızca yürütülmektedir" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...