Tgrt Haber

Tüpraş temettü dağıtım tarihi 3 Nisan, ödeme tarihi ise 5 Nisan oldu

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
05 Mart 2024 13:04 - Güncelleme : 05 Mart 2024 13:11
Tüpraş temettü dağıtım tarihi 3 Nisan, ödeme tarihi ise 5 Nisan oldu
,Temettü

Tüpraş temettü dağıtım ve ödeme tarihi ne zaman sorusu araştırılanlar arasında yer alıyor. Merakla beklenen Tüpraş temettü tarihinin belli olmasının ardından Tüpraş temettü dağıtım ve ödeme tarihi ne zaman soruları araştırıldı. Tüpraş hisse başına temettü dağıtacağını duyurdu. Ödeme ve dağıtım tarihi...

Tüpraş temettü dağıtım tarihinin ne zaman olduğu araştırılanlar arasında yer alıyordu. KAP'ta yer alan bilgilere göre Tüpraş temettü ödeme tarihi netleşti. Vatandaşların heyecanla beklediği temettü tarihinin belli olmasının ardından temettü dağıtım ve ödeme tarihi araştırıldı. İşte detaylar...

TÜPRAŞ TEMETTÜ DAĞITIM TARİHİ NE ZAMAN?

Tüpraş temettü dağıtım tarihi 3 Nisan olarak açıklandı. 

TÜPRAŞ TEMETTÜ HİSSE NE KADAR?

Yapılan temettü açıklamasında hisse başına brüt 10,38 TL (net 9,34 TL) temettü ödemesi yapılacağının genel kurula sunulacağı yer aldı. Açıklamada yer alan ifadeler şöyle:

"Finansal piyasalardaki gelişmelere ve şirketimiz likidite durumunun gelişimine göre yılın ikinci yarısında uygun koşullar oluşması halinde olağanüstü genel kurul kararı ile ilave kâr payı dağıtım imkanlarının ayrıca değerlendirilmesine karar verilmiştir.

Tüpraş temettü dağıtım tarihi 3 Nisan, ödeme tarihi ise 5 Nisan oldu - 1. Resim

Şirketimiz Kar Dağıtım Politikası'na uygun olarak, global ve ulusal piyasalardaki belirsizlikler ve yüksek seyrini sürdüren fonlama maliyetleri çerçevesinde Şirketimizin uzun vadeli stratejileri, yatırım ve finansman politikaları, kârlılık ve nakit durumu da dikkate alınarak kâr payı dağıtımının; 20 milyar lira ortaklara birinci kâr payı, 1 milyar 990 milyon 366 bin TL genel kanuni yedek akçe ayrılması, 20 milyar liranın tamamının nakden ödenmesin karar verildi.

Finansal piyasalardaki gelişmelere ve şirketin likidite durumunun gelişimine göre yılın ikinci yarısında uygun koşullar oluşması halinde olağanüstü genel kurul kararı ile ilave kâr payı dağıtım imkanlarının ayrıca değerlendirilmesine karar verildiği de belirtildi."

TÜPRAŞ TEMETTÜ ÖDEME TARİHİ BELLİ OLDU MU?

Tüpraş temettü ödeme tarihi 5 Nisan oldu. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...