Tgrt Haber

Türkiye-Macaristan maçının hakemi Bartosz Frankowski'nin kariyeri ve yönettiği maçlar

Editör: Hüseyin Bahçıvan / Kaynak: TGRT Haber
21 Mart 2024 14:00 - Güncelleme : 21 Mart 2024 14:30
Türkiye-Macaristan maçının hakemi Bartosz Frankowski'nin kariyeri ve yönettiği maçlar

Türkiye ile Macaristan arasında 22 Mart 2024 tarihinde oynanacak olan maçın hakeminin Polonyalı Bartosz Frankowski olacağı açıklandı. Kararın arından vatandaşlar Bartosz Frankowski'nin hayatını ve kariyerini araştırmaya başladı. Peki Bartosz Frankowski kimdir? Bartosz Frankowski'nin karnesi ve yönettiği maçlar neler?

Türkiye ve Macaristan arasında oynanacak olan maç için geri sayım başladı. 22 Mart 2024 Cuma günü 22.45'te oynanacak olan maçın hakeminin Polonyalı Bartosz Frankowski olacağı açıklandı. Bartosz Frankowski'nin kariyeri ve yönettiği maçlar vatandaşlar tarafından merak edildi. Peki Bartosz Frankowski kimdir? Bartosz Frankowski'nin karnesi ve yönettiği maçlar neler?

BARTOSZ FRANKOWSKİ KİMDİR?

Bartosz Frankowski, Polonya'nın en üst seviye ligi Ekstraklasa'da görev yapan bir hakemdir. 2014 yılından bu zamana kadar Bartosz Frankowski FIFA hakemi olarak görev yapmaktadır. UEFA tarafından birinci kategori hakemi olarak derecelendirilmiştir. Bartosz Frankowski ilk olarak Polonya futbol ligi sisteminin üçüncü kademesinde yer alan II Liga'da 2008 yılında hakemlik yapmıştır. 2010 yılında I Liga'ya (Polonya futbol ligi sisteminin ikinci kademesi) yükselen Bartosz Frankowski 2012 yılına gelindiğinde ise Polonya'nın en üst ligi olan Ekstraklasa'da hakemlik yapmaya başlamıştır. Bartosz Frankowski, Ekstraklasa'da ilk olarak 6 Mayıs 2012 tarihinde GKS Bełchatów ile Cracovia arasında oynanan maçı yönetmiştir. 

Türkiye-Macaristan maçının hakemi Bartosz Frankowski'nin kariyeri ve yönettiği maçlar - 1. Resim

Bartosz Frankowski 23 Mayıs 2014 tarihinde Slovakya ile Karadağ arasında oynanan maçta ilk uluslararası maçını yönetmiştir. Kariyerinde yönettiği önemli maçlar arasında 2019 Polonya Kupası Finali bulunmaktadır. 2023 yılında Almanya ve Türkiye arasında oynanan hazırlık maçında da orta hakem olarak görev almıştır. 

BARTOSZ FRANKOWSKİ'NİN KARNESİ VE YÖNETTİĞİ MAÇLAR NELER?

Bartosz Frankowski'in görev aldığı turnuvalar ve liglerden bazıları ise şunlardır:

  • Azerbaycan'da düzenlenen 2016 UEFA Avrupa 17 Yaş Altı Şampiyonası
  • Finlandiya'da düzenlenen 2018 UEFA Avrupa 19 Yaş Altı Şampiyonası
  • Macaristan ve Slovenya'da düzenlenen 2021 UEFA Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası
  • Brezilya'da düzenlenen 2019 FIFA 17 Yaş Altı Dünya Kupası (Yardımcı video hakem)
  • 2016'da Japonya J1 Ligi
  • 2018-2019 Suudi Arabistan Pro Lig
  • 2018 Moldova Kupası Finali

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...